Suuri tapaaminen lähestyy – länsi hermona ja itä tyynenä

 

cia2.jpg

 

Pallollamme on käynnissä idän ja lännen välinen henkien taistelu; alkavana kauppasotana [1 – ehkä informaatiosodan laajentumisena [2 ja erityisesti kulttuurien hegemoniasotana [3.

 

Kohta – ensi maanantaina presidentit molemmista ydinasesuurvalloista tapaavat Helsingissä, josta meidän presidentti Sauli Niinistö saa pöydänkattajana ja välittäjänä [?] kunnioituksen ja arvonannon, mutta mitä me suomalaiset hyödymme?

 

Me suomalaiset ylivoimaisena lännen sotakoneen Naton enemmistövastustajina saamme vihdoin voiton – me tulemme pysymään irti kaikista suurvaltojen johtamista sotakoneista ja -liitoista.

Meille sopii Sauli Niinistön hengessä uusi ”Etyk” - nyt maanantaina, melkein sitä samaa mistä presidentti Urho Kekkonen sai täyttymyksensä vuonna 1975 eli Suomelle tunnustetun sotilaspoliittisen puolueettomuuden

 

 

Kolme lähipäivien uutisointia lännenmiehen perinnemediasta – jota useissa tilanteissa jo tituleerataan West trolling manipulation -mediaksi [4 ---

 

1. HS

Venäjän media: Rauhalliset suomalaiset valmistautuvat huippukokoukseen, joka pidetään vaatimattomassa keltaisessa rakennuksessa

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005750904.html -

Ilkka Luoma 10.7.2018 - 21:15

"Russofobisen paineen alla" [lainaus linkin alta] -pitänee paikkansa, sillä kolme toisistaan riippumatonta ja arvovaltaista tutkimushaaraa on selvitellyt juurta jaksain väitettyjä Venäjän ja Kremlin sekaantumisia US-presidentinvaaleihin, joissa Trump valittiin presidentiksi toiseksi suurimmalla kokonaisäänimäärällä. Mitään todellisia todisteita ei ole ainakaan toistaiseksi löytynyt mainittujen väitteiden toteennäyttämiseksi. Selvityksiä on tehty yhteensä noin neljä tutkimusvuotta.

 

 

2. HS

Näin huippukokouksesta pahimmillaan uutisoitiin Venäjällä: ”Niinistö aikoo sekaantua Putinin ja Trumpin neuvotteluihin ja tunkeutua näiden kahdenväliseen tapaamiseen”

 

Ilkka Luoma 10.7.2018 - 16:57

Toimittaja voisi arvioida kolumnina itse tapahtuman tavoitteita, joista suurin on keskinäiskaupallinen ja samanarvoinen on "kiilapojan" rooli Venäjän ja Kiinan väliin. Kolmanneksi US haluaa irti Syyriasta ja tukea Korean niemimaalle. Neljäs on Israelin Palestiina-politiikka, johon liittyy Jerusalemin tunnustus ...

 

 

3. HS

Nato-kokoukseen valmistaudutaan poikkeuksellisen hermostuneissa tunnelmissa – Trump lisäsi painetta: arveli Putinin tapaamisen osoittautuvan helpommaksi

 

Ilkka Luoma 10.7.2018 - 21:27

Trans-atlanttinen suhde NATOn eurooppalaisten valtioiden ja US' n välillä on Euroopalle, joka jatkuu Venäjän Uralille asti, uhkaava ja vaarallinen. Eurooppalainen turvallisuusajattelu perustuu vastakkainasettelun purkuun Venäjän kanssa. Euroopalle viisain ratkaisu on poistaa vastakkainasettelun juurisyyt ja ryhtyä Venäjän kanssa yhteiseen turvallisuusajatteluun *.

[* Erityisesti Saksa ymmärtää, että yhteiseurooppalainen puolustusstrategia yhdessä Venäjän kanssa poistaa nyt tavaksi tulleen nato-eurooppalaisen US-vahvistetun vastakkainasettelun Venäjän kanssa, joka on erittäin tärkeä kauppakumppani juuri Saksalle, joka taas on EU-Euroopan talousveturi. Saksa ymmärtää jo historiastaan, että Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka. Saksa oivaltaa myös, että vastakkainasettelu Venäjän kanssa johtaa siihen, että Venäjä "ajautuu" Kiinan kumppaniksi - liiaksi, ja se ei sovi läntiselle eurooppalaiselle. Vastakkainasettelun poistaminen voisi kutistaa aidot puolustusmenot yhteen prosenttiin! … ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201807102201065308_ul.shtml -

 

 

Wtm – West trolling manipulation -esimerkki Iltalehdestä

~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201807112201066465_ul.shtml -

 

Iltalehden otsikko (copy-paste) - "Trump: En osaa sanoa, onko Putin ystävä vai vihollinen" ... Lainaus otsikkoon nähden leipätekstin loppupuolelta: " ... Reutersin mukaan Trumpilta kysyttiin myös, onko Putin ystävä vai vihollinen. ”En todellakaan osaa sanoa tällä hetkellä. Ehkä kilpailija”, Trump vastasi. ... " -Iltalehti

 

Katsokaahan toimittajan otsikointi ja sitten Trumpin vastaus esitettyyn kysymykseen - "ystävä vai vihollinen". Kaikuuko jutusta West trolling manipulaatio -toimittajan taholta? Näinkö rakennetaan median kulmasta vastakkainasettelua lukijoille, varsinkin heille, jotka lukevat vain otsikot?

 

Trump: Helpoin lenkki – Vladimir Putin

 

Donald pyörähtää Iso-Britanniassa – tapaa kuningatar Elizabeth II' n ja kipaisee parlamenttiin kertomaan Brexitin autuudesta ja amerikkalaisten täydestä tuesta sille – luvaten fantastisen kahdenkeskisen kauppadiilin – uskollisen Englannin ja osin englantilaisten jälkeläisten – amerikkalaisten välille … Niin. [BREXIT].

 

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/amerikkalainen-kauppasota-iskee-omaan.html -

[2

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-jo-asemoitumissotaa-idan.html -

[4 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/west-trolling-east-trolling-nokittelua.html -

[5

 

 

[BREXIT] – HS

Valheen varaan tehty sortuu

 

Ilkka Luoma 11.7.2018 - 3:28

Onko tässä nyt sitä tyypillistä Anti-Brexit trolling manipulaatiota yksipuolisesti ja paljon kertomatta käytetyssä muodossa? Nythän Brexitissä on kysymys enemmän itsenäisyydestä päättää omista asioistaan. Pinnan alla on lisäksi syvällisempi tekijä - saarivaltakunnalle perinteinen oman reviirin puolustaminen muun muassa halpatyövoimalta, joka laskee hitaasti, mutta varmasti yleisemmin palkka- eli ostovoimatasoa.

Brittien halu olla erossa liittovaltiokehityksestä näkyy pysymisenä omassa valuutassa - punnassa. Britit halusivat äänestyksellään puhdistaa pöydän uusille ratkaisuille. Lisäksi Brexit tapahtumassa on mukana perinnemediankin voimakas tarve luoda pelkoa, epävarmuutta ja huolta EU-erosta, joka ei ole lainkaan mieleinen asia EU-Brysselille.

Maailma elää jo kiinalaisten vuosisataa ja saattaa olla edullista rakentaa mahdollisuutta kahdenvälisyyteen Kiinan kanssa? Ainakin US pr. Trump iloitsee Brexitistä. US lienee myös valmis edulliseen molemminpuoliseen kahdenvälisyyteen?

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Savonlinnasta

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 174493

 

DOC trump_putin_11072018.doc – OpenOffice Writer

PVM 11072018

 

666_6158 – 10:34|10:41