Subject: KANSALAISMIELIPIDE --- Kuvantaminen on havainnollisempaa kuin työläs lukeminen

[C]
Visuaalisuus on havainnollisempaa kuin "työläs lukeminen"
(Uutisointi kertoo varsinkin nuorten olevan kuvaherkempiä kommunikoinnissaan ja nettiselailuissaan kuin ollen perinteellisiä kirjoittajia ja lukijoita ~ syiden ja seurauksien pohdinta on alkanut...)
 

Kuvien katselu on myös loogista, se tuottaa suuremman informaatioarvon ja usein myös tajunnan virran kuin sanat - kerrotaanhan kuvan vastaavan tuhatta sanaa. Sisällöllinen merkitys tajunnanvirrassa voi olla sen sijaan tuhat kuvaa.

Vuosimiljoonainen ihmisen ulkopuolinen eläinkunta on kehittynyt ja mukaistunut kuvallisessa maailmassa. Virtaavien kuvien maailmassa hetken havaintopisteiden ja sen myötä reagointimahdollisuuksien määrä on huimasti suurempi kuin sanallisessa esityksessä. Sanojen maailmassa oppiristiriidat, ymmärryskyky ja vallitseva yleinen hyväksyntä sekoittavat harmonista käsitystä.

Suuren suosion saanut kuvallisen viestinnän foorumi  http://www.kuvaboxi.fi  käynee hyvin esimerkkiareenasta netissä, jossa ihmiset kommunikoivat kuvien ja hyvin lyhyiden sanallisten viestien välityksellä ~ linkki esimerkkiin:
http://www.kuvaboxi.fi/profiili/26kdc-ilkka-luoma.html

Ihmisen elosta 99% ajan aivomme ovat harmonisoituneet ottamaan vastaan kuvallista jatkumoa - kuvamerkkien kautta kirjaimet ja niistä muodostuneet sanat ovat hyvin myöhäinen ja lyhyt vaihe. On mahdollista, että monet muuhun eläinkuntaan nähden ylimääräiset riidat, ongelmat ja konfliktit ovat syntyneitä kesken kehityksensä olevasta sanallisen ilmaisun vaillinaisuudesta.

Ilkka Luoma