Maaliskuussa 1999 venäläiskone teki u-käännöksen Atlantilla, eikä maailmanpolitiikassa ollut paluuta entiseen
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006046185.html -
sunnuntai, 24. maaliskuu 2019
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006046185.html -
Aivan tavallisen aktiivi-ihmisen mietintää, ruplutusta, julkituontia, ärhentely ja puhetulvaa asioista, jotka pakottivat kirjoittamaan - nyt osoitamme huomiotamme kohti ympäröivää luontoa, toivottavasti sen ehdoilla.
China Donald Trump Kiina NATO Nato Nato - isäntämaa pöytäkirja Nato kielteisyys Naton taistelualusta Naton uhka Paavo Väyrynen Sanna Marin Sauli Niinistö Venäjä Venäjän uhka Vladimir Putin YHTEISKUNTA idän ja lännen vastakkainasettelu kasvuhokema koronavirus koulukiusaaminen kouluväkivalta sotilaallinen liittoutumattomuus sotilaallinen vastakkainasettelu trumppismi west trolling manipulation
Entä ydinasesuurvaltapeli? USAF tuli kaukaa valtamerten takaa, sillä olematta mitään historiallisia, kansallisia tai geneettisiä sidoksia Serbian Kosovoon. Krim taas oli ollut osa tsaarien Venäjää jo Katariina Suuresta lähtien; krimiläiset enemmistönä puhuvat venäjää ja käyttävät kyriliikkaa. Serbian kosovolaiset eivät puhu englantia, eivätkä ole sukua amerikkalaisille. Suuri ero oli myös se, että USAF iski ilman mandaattia aina Serbian pääkaupunkiin saakka, Ukrainan konfliktissa taas Venäjän ilmavoimat eivät ole moukaroineen Kiovaa. Eroja löytyy yllättävän paljon.
Kosovon kriisistä saa hyvää tietoa evp ev - prof/ tohtori Pekka Visurin kirjasta 'Kosovon sota' ... arvioita kirjasta ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html - (HS-otsikoituna: Pekka Visuri: Nato ja Yhdysvallat Kosovon sodan suurimmat konnat)
Ehkä vaikeasti hyväksyttävin ero Kosovon ja Krmin osalta ovat taistelutoimien uhriluvut. USAF pommituksissa kuoli täysin osattomia siviilejä serbeinä 500 ja kosovolaisten määrää ei tiedetä. Serbian Kosovossa oli etnisesti syvällinen ristiriita - ortodoksiserbit ja muslimialbaanit, joiden nykytahtoa arvellaan esiintyvän niin sanottuna Suur-Albania suunnitelmana - rajan takaa Albaniasta, joka ylläpitää yhä alueen jännitystä. "HS Kosovossa: Haave Suur-Albaniasta elää" ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002818337.html -