961

sijoitussalkku.jpg

Piirros: ~ https://mammasijoittaa.fi/saastotili-vai-sijoitussalkku-lapselle/

 

...

HS-otsikko: "Jos jo vaippaikäiselle avataan sijoitussalkku, kuka voi tulevaisuudessa sanoa rakentaneensa elämänsä itse?"

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007832348.html  - 

..

Kun tulemme tänne, olemme alastomasti tyhjiä - emme omista mitään, vain odotuksia ja perintöä - isän ja äidin perintönä geeneinä
Evoluutio loi "itselleen hienon järjestelmän itsekkäästi itselleen pitämään kehitysjatkumon käynnissä sukupolvesta toiseen". Näin siis evoluutio määrityksineen, sopumallisine pyrkimyksineen on ainoa jatkumo - kaikki muu on lainaa atomistiikalta.
Kaikki molekyylit hajoavat ja atomit jatkavat perunkirjoituksen jälkeen omaa "elämäänsä" - täyttääkseen uusia sukupolvia rikastumaan ja tavoittelemaan.
 
Käärinliinoissa ei ole tunnetusti taskuja, mutta testamentti voi tukea jälkikasvua tai vaikkapa 'kodittomien kissojen rahastoa', miten omistaja on näin ennen kuolemaansa halunnut. Emme saa edes sosiaaliturvatunnusta mukaamme, kaikki oli lainaa ja maksun hetki tulee hetkellä, jolloin pappi saa aamen.
Rikkaus on verrantoa - elämme kasvuhokemallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa. Tästä parhaana esimerkkinä on laatumediankin viljelemä "maailman rikkain" -vertailu.
 
Kiinan nykyisen voimallisuuden luoja - aiempi istuvan politbyroon puheenjohtaja Deng Xiaoping kehotti kansaansa: "Menkää ja rikastukaa". Näin kävi Kiina rikastui maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2015). Kiina on suurin monilla muillakin mittareilla - niillä epämieluisillakin. Rikkaudella on hintansa ja sitä hintaa maksaa luontobiologia -hengästyneenä.
 
Tänään monet kiinalaiset pohtivat mitä Deng lopulta tarkoitti rikastumisella!
Lännessä mielellään vertaillaan- elämme siis näyttö- ja vertailutaloutta. Rikkain, mahtavin ja suurin - vaikka lopulta jokainen poistuu estradilta yhtä tyhjänä kuin tänne tulikin.
Vain jätetty asiapaperi testamenttina antaa jotain jatkavalle geeniperimällä, ja tämä on luontainen oikeus kullekin jättäjälle, kuten se, että evoluutio pitää itseään kuolemattona, kun meitä tavallansa ohjailee.
 
 
...