Venäjän talous kestää, kestää ja kestää -aina lopulta

 

 2315 | 354822

.

GDP_of_Russia_since_1989.svg.png
 

Graf.: ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_talous - 

 

***

 

..

 

48x48_20191004131740879.jpg
 01.08.2022 -  10:32

Venäjän kansantalous on ulos käytännössä velaton talous, kun katsotaan tasetta veloista Venäjältä ulos ja sisään!

Voimme myös tutkailla Venäjän ulkomaankauppaa - onko se ylijäämäistä, kyllä on - toisin kuin sillä toisella ydinasesuurvallalla - Yhdysvalloilla, joka tekee jatkuvaa alijäämää ulkomaankaupassa ja liittovaltionsa budjetissa! |0
.
|0 - Onko USA:n liittovaltio jo selvitystilassa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html - -
.

Venäjällä on asukaslukuunsa nähden eräs maailman suurimmista valuuttavarannoista, vaikka US ja EU ovat siitä takavarikoineen jo noin puolet.

Lisäksi Venäjä on eräs maailman suurimmista rakka-aine- ja energiavarannoiltaan - unohtamatta huomisen tärkeää hiilinieluominaisuutta, kun katsotaan maailmallista vaikuttavuutta ja vastuuta.

Huomisen ravinnontuottajana Venäjä on tässäkin eräs maailman suurimmista potentiaaleista [ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ], Venäjän ollen tänään esimerkiksi myös maailman suurin vehnänviejä [ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/viikkokatsaus/2022/vw202227_v5/ - ].

Emme voi myöskään unohtaa Kiinan |1 kasvanutta Venäjän kauppaa, josta lännen tietämys on hyvin vajavainen, vaikka läntinen manipulaatiomedia sitäkin vähättelee ja aliarvostaa - juuri BRICS- ja kehitysmaihin. Kiinan ja Venäjän välinen kauppasuhde on tilastollisesti lännessä tiedollisesti hyvin vajavainen, sillä kummallakaan idän jättiläisellä ei ole mitään velvollisuuksia kertoa tilastollisia tosiasioita jo "vihollisilleen", jotka valitsivat pakottelun, kiristämisen kuin takavarikointien tien - lopulta omaksi haitakseen.
.
|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/pitaako-kiinan-taipua-lannenmiehen.html -
.Tuleva syksy ja talvi saattavat olla tylyjä opettajia Siperiasta?
[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008973602.html - ]

Venäjän omavaraisuus kaikissa ihmiselolle välttämättömyyshyödykkeissä on suurinta mitä maailman valtioilla on - ehkä Kanada, Brasilia, Argentiina ja Australia voisivat tässä pärjätä. Venäjällä on maailman suurin vapaa ja käyttökelpoinen puhtaan makean veden varanto, josta Kiina on erityisen kiinnostunut - kyseessä Siperiassa oleva Baikal-järvi, pitäen sisällään jopa 20 prosenttia maailmallisesti vapaasta käyttökelpoisesta makeasta ja puhtaasta vedestä |2.
.Tänään suuri osa lännen pakotetuotteista on jo korvattu toisaalta -

.. tätähän ei suomalainen perinne- ja manipulaatiomedia millään tahdo tunnustaa, sillä se rikkoisi sen manipulatiivisin paatoksen, joka on nyt täysillä mediainformaation päällä ja kysymys kuuluukin meille suomalaisille:

"Millaisin vahingoin, ongelmin ja itäsuhteiden jäätymisiin tämä lopulta johtaakaan .. olemmeko jo vuoden 1941 kevään tiellä [ https://www.tiede.fi/keskustelu/78344/olemmeko-matkalla-jatkosotaan - ], kun silloin täysillä rakennettiin revanssia [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/12/kaviko-suomen-kansa-revanssitunteella.html - ] Talvisodalle?"Tuolloin 1941 pontimena oli Saksan kolmas valtakunta, jonka voimaan ja sodankäyntikykyyn luotettiin kuin pukki sarviinsa -

.. entä nyt, onko maaninen mediamanipulaatio hullaannuttanut osan pidemmälle ajattelematonta kansaamme Naton lumoihin ja tämän kykyyn sotia ja hyökätä, jotta alitajuntainen 1941 aikakausi saisi meilläkin toisintonsa saisi.

Nykyinen lännen mahtailutahti vie Eurooppaa yhä lähemmäksi vähintäänkin tiukkaa talous- ja yhteiskuntamallien sotaa, jossa ne menestyvät, joilla on raaka-aineita ja energiaa sekä suuri määrä maa-alueita ravintotuotantoa varten, sillä jokainen ihminen tarvitsee puhdasta vettä ja ruokaa - lännessäkin ja juuri EU-Euroopassa.

EU on vain osa Eurooppaa, jossa sen suurin valtio niin asukaslukuna kuin pinta-alana on Venäjä. Tämä tosiasia näyttää unohtuneen suurelta joukolta suomalaisia toimittajia.--
Suomalaista viisautta on kyky osata tunnustaa tosiasioita viisauden lähtökohdaksi -

.. ehkä kansalaisemme ovat jo palaamassa siihen järkeen |3, joka pitää meidät erossa suurvaltojen keskinäisistä kahinoista; onhan nyt meneillään lännen ohjastama idän ja lännen välinen suuri vastakkainasettelun aikakausi https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - !

 

..

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2009/09/vesi-vanhin-voitehista-voitelee.html - 

|3 ~ x - 

 

.

..
EKSTRA
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/163220-kiina-venaja-usa-eu/ - Kiina + Venäjä > US + EU?

EKSTRA 2
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/venalaista-orkestrointia-putinointia.html -

..
75384

..

 

 

 

|  151  SUOMI24  497 |  TIEDE  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |