t%C3%A4htiliike.jpg

 

 
 
HS: Kolmella suurella puolueella on jokaisella kuiskaajansa, joten hallitus­neuvotteluista voi povata vaikeita
 
Ilkka Luoma kommentti 27.3.2019 - 11:27:
 
Edellisistä eduskuntavaaleista 2015 oli kova kannatus Sipilälle, josta odotettiin uudistaja-avaajaa, ei-poliitikkona - eikä se nyt todettuna onnistunut. Sipilän sädekehä sammui, ja pettymys oli suuri. Tuo pettymys saattaa nyt tuottaa vanhojen keskustalaisten äänivyöryn Paavo Väyrysen Tähtiliikkeellä - ehkä idealla "vanhassa vara parempi", varsinkin kun Tähtiliike kuten myös Liike Nyt! ovat avanneet puoluepolitisoimattoman ehdokasasettelun - perinteellistä eripuraa aikaansaava ideologiakilpailu saattaa jäädä vähemmälle ja keskitytään vaalilupauksiin - ohi ideologian, maamme parhaaksi.
 
SDP on "varma" voittaja, SDP vpj. Sanna Marinin tuoreus ja freesit ajatukset innolla nostavat nuorison uurnille. On aika antaa demareille työmahdollisuus - ehkä he Sannan vauhdittamana uudistuvat - oikeasti. Kokoomus menee oppositioon, valinnanvapauden mukanaan tuomaa sote-verovarojen ulosliputusta osakeyhtiövoitoista maksettavina osinkoina - ulkomaille, saa kansakunnalta jyrkän ei - paljastunut vanhushoito todistaa kansalaisten päättäväisyyden! Persujakaan ei haluta hallitukseen - siis miten tuo hallitus muodostuu: demarit, vihreät ja Li Anderssonin vasurit sen tekevät, saaden jokainen jytkyttelyvoiton.
 
Toki media liputtaa gallupneloseen - demareista persuihin, vaikka kansa saattaa jo sulatella parviälyisenä aivan uutta koalitiota, ehkä testinä ja ehkä väsyneenä perinteelliseen eripuraan ja vastakkainasetteluun vanhoillisten ideologiapuolueiden suuntaan. Kansalaisliikkeet ovat jo tätä päivää!
 
Yllätys tulee kansalaisliikkeistä - saattaa käydä niin, että median paljolti boikotoimat joko Tähtiliike ja/tai Liike Nyt! nousee/ nousevat vaa'ankieli asemaan ja näin saadaan 112 edustajan hallitus. No, nyt kaikki on kukkulan kuningattarien ja kuninkaiden hallussa. Toivottavinta olisi korkea äänestysprosentti ja toivomme tähtien takaa vain kohdistettua häviötä "nukkuvien puolueelle" ;-)
 
...
88 HELSINKI