Kansallisen itsetunnon nousu - uho, sota, rauha, lankeemus ja lopulta viisauden voitto

 

 

kansallinen_itsetunto.jpg

Kuva: ~ http://www.kylmasota.fi/fi/index.php/paluu-normaaliaikaan-vuonna-1952/kansallisen-itsetunnon-nousu 

 

***

..

 

 
48x48_20191004131740879.jpg
 


05.10.2021 - 10:57
 

 

Kansallinen itsetunto on osa reviiripuolustautumisen laajaa tilannekarttaa*

Vapaa toimittaja Kari Huhta on aiemmin ollut vahva Naton kannattaja |2 - uskoen, että kansallisen itsetunnon oheen, jopa sijalle tulisi tuottaa ylikansallista ulkoa kaukaa Atlantin takaa tuotettua asevoimaa, turvallisuusajattelua kuin piilotettua uhoa olla leirissä, joka vastakkain asettuu |3 itäistä rajanaapuriamme vastaan.

Nyt kirjoituksessaan [ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008307769.html - ] 05102021 HS' ssa Huhta maalaa "luovutetun markkamme tilalle valuuttana kansallista itsetuntoa", joka taas kansallisena negaationa voisi olla tie kohden itsenäisyyttä kokea juuri omanlaista elämää, oloa kuin katsetta huomiseen valtiosta, jossa asuu itsetietoinen kansa, joka osaa valita puolensa.

Tänään itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi peräänkuuluttaa oloa lännen koneistossa, sen taloudessa, sen riippuvuuksissa kuin sotakoneistoissa. Onko tämä kansallista itsetuntoa itsenäisyydestä olla puolueeton toimija täällä tuon toisen ydinasesuurvallan naapurissa?Olemme idän ja lännen vedenjakajalla -

.. olkaamme siis puolueettomia 'hyvien palveluksien tarjoajia' |4 - kaikkiin ilmansuuntiin -kuten TP Sauli Niinistö kansalaistensa ohjaamina muotoilee neuvottelupöytiä, joissa on hyvä istua niin lännestä kuin idästä - konfliktien kiristellessä riitapukareiden hampaita. Tämä lienee sitä parasta kansallista itsetuntoa, olla vaikuttaja.

Suomen itsetunto EU-Euroopassa on vajaa kaksi prosenttia - se on väestöosuutemme järjestelmässä, joka on osa Eurooppaa, ei yksin Eurooppa, kuten laatumedia hienostuneesti haluaa jo ilmaista - unohtaen että Euroopan suurin valtio on Venäjä.

.
Tänään mediasta luodaan West trolling manipulation -ilmiötä!
https://www.tiede.fi/keskustelu/75566/ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling-manipulation-puree - ]

Se käy tiukasti itään kiinni - järjestelmiin, joissa on huomattavasti suurempi populaatio kuin väestöllisesti vähemmistöisessä lännessä, joka taas puolustautuu "kynsin ja hampain" saavuttamaansa kolonialismin perintöä, jo satojen vuosien takaa. Näin se ei vain enää ole - on idän nousu - kiinalaisten johdolla -sanoo ja toivoo länsi sitten mitä tahansa. Oltaisiin nyt edes rehellisiä itsellemme, eikä oltaisi vain läntenä rakentamassa vastakkainasettelun uhkaa - esimerkkinä tämä https://ukdefencejournal.org.uk/british-carrier-group-joins-huge-international-fleet-in-the-pacific/ - "British carrier group joins huge international fleet in the Pacific" ---- 

.. Samoin meillä Suomessa vastakkaisuuden asettelu on hyytävää (esimerkiksi sopinee tämä https://yle.fi/uutiset/3-12128363 - "Kansanedustajat A-studiossa: Energiariippuvuus Venäjästä katoaa 15–20 vuodessa – Matti Vanhanen “Venäjälle käy aika huonosti”) ---

--- --- se ei voi olla meille kansakuntana eduksi, sillä historiasta voimme tietää, ettei kannata liiaksi uskoa yhden suunnan politiikkaan ja väärään valintaan. Jatkosodassa teimme "puun ja kuoren välistä" Suur-Suomea salaisesti ihannoivan valinnan (C.G.E. Mannerheimin kuuluisat Miekantuppikäskyt) - tunnetuin seurauksin, oliko sekin sitten kansallista itsetuntoa - jätettäköön entisen HS-toimittajan Huhdan ja lukijoiden pohdittavaksi.


..
TP Sauli Niinistö on oivaltanut monilinjaisen tavan nähdä ulko- ja turvallisuuspolitiikka -

.. Saulin kansallistunnetta hipova itsetunto kulminoituu erinomaisesti tässä:

"Olen suomalainen" -toteamus kun amerikkalainen laatuaviisi The Financial Times kyseli miksi Suomi ei liity Natoon |5 - lännen sotakoneeseen. Niinistö tiesi erinomaisesti että hänet toisellekin kaudelle valinnut kansakunta ei suurena enemmistönä halua Natoon |6 ja vanhan sanonnan mukaan - "puhu sinä, minä pidän hevosta" kansa on puhunut vuosikausia hevosen pitäjänä Natosta ja siihen liittymisen vastustamisesta. Tältä osin kansakuntamme itsetunto on huippuluokkaa -
.
|5 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10236535 - jatkolinkki ~ https://www.ft.com/content/0754c814-657d-11e8-a39d-4df188287fff - |E.
.
.. olkaamme valinnastamme ylpeitä, sillä se on sitä parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikka.
.
|E https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/presidentti-niinisto-kertoi-financial-timesille-ajatuksiaan-putinista-natosta-ja-maailmanpolitiikasta-suomalaiset-eivat-kannata-natoa-ja-mina-olen-suomalainen/6935434#gs.cgghzq - MTV-ote otsikosta: " ... "Suomalaiset eivät kannata Natoa ja minä olen suomalainen" ... ".
BTW. Rauhasta puhuttaessa meidän pisin rauhanjaksomme on ollut Venäjän tsaarin [!] hallitseman Autonomian aika |7- yli 100 vuotta, ellemme sitten ota huomioon lännen valtioiden hyökkäilyjä mantereellemme ja Ahvenanmaalle |8 - Krimin sodan aikana.

Nyt Elämme sitä toiseksi pisintä rauhanjaksoa - vuoden 1944 jälkeen ... tuntuukin joskus huvittavalta, kun silti luodaan uhkaa Venäjästä, jopa energialla kiristelevänä toimittajana, joka ei ole sitä uhkailua siltä osin koskaan esimerkiksi maakaasuntoimitusten osalta tehnyt!

 

..

|*

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html - 

|3

|4

|5

|6

|7

|8

 

 

..

 

|  TIEDE  |  SUOMI24  |

 

..

...
41547 - 1052