Piikkilankoja_preerilla.jpg

Kansi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Piikkilankoja_preerialla

 

*

...

Maailma on rajallinen - fyysisesti, kansallisesti ja evolutiivisesti

Olemme rajoissa kiinni - olemme rajallisia - olemme reviiripuolustajia. Puolustautuminen käy hyvin ilmi kriiseissä - sotavoimat keskitetään juuri rajoille - tautien halutaan pysähtyvän rajoille, mutta rajoja ylitellään myös väkivalloin.

Ehkä nykyajan dramaattisimpia oli Ruotsista rajanylitykset, kun Ruotsi hienostuneen luovasti "lähetti ystävällisesti opastaen" heille Länsi-Euroopan läpi tulleita pakolaisiaan Haaparannasta Tornioon - meidän lintokotoomme Suomeen.

Suomalainen reviirillisyys - rajallisuus kohtaantuu voimallisesti perussuomalaisissa, jotka ytimekkäästi ilmaisevat: "Ensin omat, sitten vieraat" - oikein vai väärin; sen arvioiminen on psykofilosofiaa, eikä siitä tässä sen enempää.

 

Valkoinen rajasi muinoin Amerikassa preeriat - piikkilangoin,

... joita alkuperäintiaanit eivät ymmärtäneet muuksi kuin vapaan liikkumisen esteiksi. Meillä piikkilangat ovat paljolti henkisiä. Olemme suomalaisia, olemme kansallisvaltio, joka ei pidä esimerkiksi nyt EU-Euroopan velallisuuden laajentumisesta yhteisvastuulliseksi.

.

 

HS:

"Koronavirus näytti, miten vankat valtioiden rajat yhä ovat – Nyt pandemia muuttaa liikkuvuutta ehkä pysyvästi, sanoo maantieteen professori"

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006640949.html  -

.

Olemme niemellämme, täällä idän ja lännen vedenjakajalla

Emme halua Natoa, lännen sotakonetta - haluamme olla puolueettomia aseiden edessä - se on paras reviirillinen henkivakuutuksemme J.K.Paasikiven sanoin: "Viisauden alkaessa tosiasioiden tunnustamisesta".

Koronakin on tosiasia ja pahinta siinä on se, että emme tunne sitä - edes sen alkua, joka kumpuaa alun yöstä - ajoilta ennen mitään korkeampaa Elämää. Korona rajaa kohteensa - se ottaa heikoimmat, joilla puolustusraja on heiveröisin.

Nyt me valtiona rajaamme Koronaa säännöin, laein ja määräyksin - sehän sopii - jopa rajanveto uusmaalaisille hyväksyttiin. Olemme rajallisia. Avataanko nyt rajoja liian aikaisin - jää nähtäväksi.

Koronan II-aalto on evoluution kehitysvaiheessa - emmekä tiedä miten tämä tuotekehittynyt Korona-II rajautuu viruksien hämmästyttävässä maailmassa |1 - sielläkin on kilpailu "paikasta auringossa".

 

.

|1https://www.tiede.fi/keskustelu/82000/ebola-mika-onkaan-viruksien-tehtava?changed=1598850199  - [85|192] (88) 10491

...

880