----- Original Message -----
 
Sent: Saturday, March 15, 2008 9:43 AM
Subject: MIELIPIDE: NATO -profeetat vähättelevät kansan suurta enemmistöä

................................
(Eduskunta keskusteli Naton nopean toiminnan joukoista NRF:stä*) 11.3. ja kansalaisten omistama YLE haki historiasta entisen Suomen Nato-suurlähettilään 12.3. A Studio ajankohtaisohjelmaan vakuuttelemaan, että meillä ei ymmärretä Natoa ja sen realiteetteja - oli kuin rukkasen räimäisy kansalaisenemmistön naamaan)
 
[ ... "usko pyhä ja horjumaton" on pienellä vähemmistöllä USA johteista Natoa kohtaan. USA pyytää yhä uudestaan lisää Nato-maiden joukkoja Afganistaniin. Suomi hakee hurskautta NRF-joukkoihin liittymisestä. Vain Vasemmistoliitto jaksoi kantaa liittoutumattomuuden viittaa ollen vastaan pakkotyöntöä Naton esileikkeihin ... realiteettikokemukset Neuvostoliitosta ovat langenneet otolliseen maahan ... ]
 
Naton nopean toiminnan joukkoihin liittymistä perustellaan sen humanitäärisellä ominaisuudella. NRF on auttanut Pakistanin maanjäristyksissä, ollut turvaamassa Ateenan Olympialaisia jne ... Toisen maailmansodan jälkeen uudistunut YK - Yhdistyneet Kansakunnat perustettiin ajatukselle - "Ei enää koskaan" - YK:ssa on miltei kaikki maapallon maat mukana.
 
Entinen Nato-lähettiläs Leif Blomqvist kertoi Suomessa vallitsevan päättäjissä epätietoisuutta Natosta, Naton tavoitteista ja Naton menetelmistä. Blomqvist kertoi aikojen muuttuneen, unohtaen itse, että aika on todellakin muutunut ja mm. USA:n kertoneen, että mikäli eurooppalaiset eivät riittävästi osallistu Naton aktiivitoimintaan - voi se menettää taistelutehonsa ja purkautua. Tämän päivän status ei ole huomisen päivän ehto.
 
Eurooppa on rakentamassa itsestänsä kolmella tavalla ratkaisevasti erilaista kansalaisten verkottunutta eurooppalaisten kansojen yhteisöä. Vapaa liikkuvuus, vastuu ympäristöstä ja kuluttajan aseman vahvistumista rajattoman rahan markkinakoneistoa vastaan. EU on maailman suurin talous (vielä) - mutta EU on nyt maailman suurin ympäristöaloitteellinen toimija.
 
Eurooppalaista vastuukotia kansalaisilleen vahvistavat oma kasvava, toki riitaisa itsetunto omista kyvyistä. Eurooppalaiset omaavat jo nyt miltei kaiken sen osaamisen, teknologian ja sosiaalisen kanssakäymisen periaatteet, mitä missä tahansa muualla. Eurooppalaiset kulkevat kohti yhtenäisyyttä muuttuvassa maailmassa, missä suurin uhka on meidän itsemme muuntelema ympäristö. "Ympäristö on aiheestakin muuttumassa ihmiselle vihamieliseksi". 
 
Eurooppalaisten, kuten meidän suomalaistenkin suurin uhka on oma itsemme ja kaikki ne, jotka aikaansaavat suurimmat päästökuormitukset ympäristöllemme. USA ylivoimaisena 100-vuotisena "päästäjänä" toimii vielä tänä päivänä "vilpittömänä" maailmanpoliisina ohjaillen kansainvälisiä operaatioita omien taloudellisten intressiensä mukaisesti...
(mm. Irak - diktaattori Saddam Husseinin aikana maassa vallitsi järjestys... pakolla, mutta USA:n suvereenin valtion kimppuun käymisen jälkeen 150.000 irakilaista on saanut surmansa - kallis hinta tavoitellessa vapaata öljyjakoa ja "demokratiaa").
 
Suomessa eduskunta kävi depatin Nato-NRF joukoista 1). Perusteltiin humanitäärisin syihin vedoten liittymistä NRF:ään - samaan aikaan kun YK ainoana todellisena kansainyhteisönä kärvistelee rahanpuutteessa. Suomi on saanut mainetta ja jopa kunniaa YK-rauhanturvaamistehtävistä jo Kyproksen 1950-luvun kriisistä lähtien. Olemme YK-tehtävissä olleet todellinen suurvalta kokoomme nähden. Suomi on liian pieni maa hajoittamaan voimiaan Nato-hankkeisiin, EU:n turvahankkeisiin ja YK:n rauhanturvaamistehtäviin - unohtamatta panostamme kehitysapuun.
 
Suomi sijaitsee maantieteellisesti vedenjakajalla; olemme idän ja lännen rajalla - ja pidämme itsekkin sisällämme vahvoja siteita kumpaankin ilmansuuntaan. Tosiasioita ei käy muuttaminen kaivelemalla historian haamukuvia uhista - on perempikin katsoa mistä olemme riippuvaisia - me tarvitsemme vientä, maksaaksemme tuonnin. Meidän kaupankäynti kohdistuu niin itään kuin länteen - se on realiteetti, joka tuo rahat tulontasaukseemme ja ylläpitää sen myötä inhimillisyyden rapautuvaa käsitettä.
 
Suomen kansa on "kallupista toiseen" ollut harvinaisen yksimielinen suurelta enemmistöltään - se on: Ei Natolle. Meillä on eduskunnassa vapaan mielipiteen ja ajatuskaavion mukaan sinnikäs pieni vähemmistö, joka ajaa Suomea Natoon kuin käärmettä pyssyyn. Meillä on mediassa sinnikäs Nato-uskovaisten joukko, joka on katsonut omaavansa kansan suurta enemmistöä ohjaavan opettajan roolin oikeudekseen, ... kun kansa kahlaa tämän median mielestä tietämättömyyden suossa.
 
Näyttää vahvasti siltä, että enemmistöä kohti suunnattu ohjaava käsi ei tiedä todellisuudessa mitä on se realiteetti, joka sitä vastoin on kasvanut kansalaisten laajoihin piireihin kytköksistä mihinkään sotilasliittoihin. Nyt voimme oikeasti sanoa edesmenneen kansalaisvaikuttajan Veikko Vennamon sanoin: "Kyllä kansa tietää" - huumoriako, ehkä niin, mutta onhan myös sanottu, että viisaus asuu kansan syvissä riveissä - ja meillähän todistellaan demokratian kaikkivoipaisuudesta. --- Miksi pieni poliittinen ja mediallinen vähemmistö käy jatkuvasti Nato -hyökkäykseen kansan suurta enemmistöä vastaan?
 
Miksi Nato-profeetat todistelevat todistamastaan päästyään Naton kaikkivoipaisuutta - vaikka unohtavat maailman kasvavan aivan toisella suunnalla, mistä sotaankin käskevä Nato-tuuli puhaltaa. Miksi Suomi liittyisi sellaisiin joukkoihin, joilla on ekspansiivinen tapa puuttua toisten asioihin?
 
Kehittyvässä maailmanjärjestyksessä saattaa kunnioitus suvereeneja maita kohtaan muuttua toisten sisäisten asioiden puuttumattomuuden linjaksi. Eurooppalaiset olivat toisten asioihin puuttumisen mestareita ristiretkillä, suurilla löytyretkillä - ristin ja miekan voimalla ja Amerikoiden, Afrikan kuin Aasiankin ryöväysretkillä. Nyt me perustelemme puuttumista toisten asioihin humanitäärisyydellä, ... näinkö huono omatunto meillä on aikaisemmista ryöstöretkistämme?
 
Kansallisia tragedioita on tapahtunut kaikkialla - osa on selvinnyt niistä itse - kuten USA mustien kansalaisoikeuksien taistelusta, osa ei ole selvinnyt itse - kuten koko Lähi-idän kysymys, jossa suomalainen YK-sotilas on miltei käsite. ---
Lännen ohjaava sekaantuminen Lähi-Itään synnytti edelleen jatkuvan konfliktin jo 1940-luvulta. Juutalais-palestiinalaiskysymystä ei olla kyetty ratkaisemaan millään mekanismeilla, ei edes YK-johteisesti. Sekaantuminen toisten asioihin on valtapyyteellisen johtajaksi haluajan talousrikos - usein aseiden voimalla. Huomenna kansakunnat päättävät itse asiansa - niin dramaattista kuin se joskus saattaakin olla.
 
 
On kulunut 90 vuotta siitä, kun veljemme ottivat verisesti yhteen omassa juuri itsenäistyneessä maassamme 1918 - saimme "apua" Saksasta ja Neuvostovenäjältä
 
Haluammeko me suomalaiset ulkopuolisia sotkeentumaan asioihimme, jossa vaikkapa savolaiset ja pohjanmaan lakeuksia isännät joskus tulevaisuudessa ottavat enempikin yhteen, kuin se huumori, mikä vallitsee näinä rauhallisina kulutusjuhlien päivinä? Haluammeko me nopean toiminnan joukkoja erottelemaan puukkojunkkareita korkkiruuveista - hoidammeko konfliktimme itse, vai otammeko tyynesti vastaan ruotsalaiset, norjalaiset vai luxemburgilaiset nopean toiminnan turvaajat vahvistettuna amerikkalaisilla tai vaikkapa italiaisilla?  
 
Parhaiten kansoja yhdistävä tekijä on kauppa - joko rehellisesti tai vähemmän rehellisesti. Jos me keskittyisimme antamaan parasta laatuamme, osaamistamme, sanassa pysymistä ja selkeitä kaikkien ymmärtämiä myymisen ja ostamisen signaaleja - niin lopputulemana saisimme elää rauhassa ja omilla päätöksillä.
 
Jokainen hoitakoot itse omat asiansa - tuntuisi se välillä kuinka pahalta tahansa. Vieraita kansalaisia siirtelemällä paikasta toiseen ei ratkaista pitkässä juoksussa mitään - kaikille kansoille on muodostunut omat reviirinsä, joiden sisällä he suvereenisti hoitavat omia asioitaan ja konfliktejaan. Kunnioita lähimmäistäsi kuten toivot itseäsi kunnioitettavan. Viisautta ei ole puuttua toisen järjestykseen, viisautta on antaa kysyttäessä mielipiteitä omasta järjestyksestä.
 
Luonnonkatastrofit yleistyvät, yli rajojen epidemiat yleistyvät, nälänhätä yleistyy, hätä puhtaasta vedestä yleistyy - globaali hätä yleistyy. Apua voidaan antaa ilman aseita - apua voidaan antaa YK:sta ja mm. Punaisesta Rististä käsin. Keskittäkäämme voimavaramme sellaisiin järjestöihin ja liittoutumiin, jotka eivät aiheuta agressioita autettavissa. Meidän tulisi mieluumminkin täyttää osuutemme kansainvälisten mittareiden mukaisesti aktiivisessa kehitysavussa. Lopuksi omaksi turvaksemme huolehtikaamme riittävästä varustautumisesta niin henkisesti kuin materiaalisesti sellaista kohtaan, joka tulee pyytämättä ja yllättäen.
 
1) Vasemmistoliiton Lapin oma poika Esko-Juhani Tennilä tuli rehellinen ja tuli sanoneeksi historialliset sanat: "Täällä salissa jokainen tietää mihin tämä johtaa - nyt ollaan menossa Natoon - ovi kerrallaan" --- ei sanatarkka lainaus, vaan asiasisältönä.
 
LINKKI kuvakertomukseen, missä eduskuntadebatti NRF:stä on taltioitu kuvin:
 
 
Ilkka Luoma
0400 607080
 
LINKKIKOKOELMA
 
................................
Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
[ kuvia saa lainata vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä, Copyright by Ilkka Luoma 2005 ]
 
Kuva 1
 
Teksti
Kutsuttuna ensimmäistä kertaa Suomessa - USAF, eli Yhdysvaltain Ilmavoimien ilmatankkauskone, joka mahdollisti mm. entisen Jugoslavian pommitukset suoraan Yhdysvalloista - kaksi tankkausta välillä - ilmassa. Boieng KC-135 Stratotanker Lappeenrannassa. Takana "vahdissa" Suomen Rajavartiolaitoksen saksalaisvalmisteinen Dornier Do. Tätä ennen viimeiset Dornierit lahjoitti Suomelle 1942 Kolmannen Valtakunnan Herman Göring.
Kuva 2
 
Teksti
Muistoja monille herättävä kuva - edessä 1960-luvulla Suomessa käytössä ollut ranskalainen harjoitushävittäjä Fouga Magister, lyhyesti FM. Ranska irtautui ensimmäisen kerran Natosta jo 1960-luvulla Ranskan silloisen vahvan miehen, presidentti Charles De Gaullen johdolla. Takana Nato-hävittäjä ja ison veljen USA - ilmatankkauskone, joka mahdollisti mm. kaukopommitukset Irakiin Englannista.
 
Kuva 3
 
Teksti
Suomen Ilmavoimien amerikkalaisvalmisteinen tukialushävittäjäpommittaja, Suomessa ilmataisteluhävittäjä McDonnell Douglas F-18 Hornet - jälkipoltto päällä. 2. maailmansodassa suomalaiset lentäjät olivat osaavia ja mm. Kolmannessa Valtakunnassa arvostettuja maailman huippuihin kuuluvia - perinteet varmaankin velvoittavat. Suomen paras tae on oma puolustus hyvällä joukkuehengellä ja riittävällä tekniikalla.
 
Kuva 4
 
Teksti
Vastakkainasettelu rauhanomaisesti ja pyydettynä. Nato-maa Ranskan Mirage hävittäjä sekä suomalainen ilmataisteluhävittäjä Hornet - nokat vastakkain. Emme tarvitse Natoa. Torjumme kaikki meille pyytämättä ja yllättäen tulijat, määrätietoisesti - siinä on meidän huominen ja oma turvamme - liittoutumattomuus ja riittävä oma taistelukyky - rahaa säästämättä ja laadusta tinkimättä.
 
Kuva 5
 
Teksti
Hollantilainen Nato-sotakone - amerikkaisvalmisteinen taisteluhävittäjä General Dynamics F-16 Falcon, yläkierteessä (jälkipotto päällä), mutta onko Nato jo menossa alakierteeseen? Syntyykö huomiselle eurooppalaisten ikioma Nato, omin voimin?