Hei - Me Elvytetään!

 

 2127.

 

tyhj%25C3%25A4%2Bkokoomus.jpg

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-11921283  - 

 

"Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ja puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo keskustelivat eduskunnan täysistunnossa 28. huhtikuuta. Edellisenä päivänä eduskuntaryhmä oli ilmoittanut äänestävänsä EU-varojen käytöstä tyhjää. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva"

 

..

Se kuuluisa konsensus- ja kollektiivishenkinen EU-Elvytyspaketti!

*

Kysymys kuuluu - mitkä valtiot ovat jo hyväksyneet EU-elvytyspaketin? Entä arvio miten unkarilaiset ja puolalaiset käyttävät tilannetta "hyväkseen" ..?
Saksa on rehellisesti ottanut riskin ja tunnustanut sen, omalla välipäätöksellään, jolla kannetaan EU-yhteistä vastuuta, ettei olla ainakaan se merkittävä vastustaja.
 
Italiakin luottaa omassa uudessa pelastusbudjetissaan, että elvytyspaketti menee läpi ---
Tämä elvytyspaketti saattaa olla viimeinen täydellisen demokratian ilmentymä, sillä unkarilaisetkin voivat sen estää tai ainakin ratkaisevasti viivästyttää. Tämän vastustuksen vuoksi uhkaukset EU-Brysselistä ovat poikkeavan kovat ja maalaavat estävälle jäsenmaalle hankaluuksia ja vaikutuksia saada itseään kuuluville - jatkossa.
On muistettava, että Suomi antoi ja luovutti ison palan itsenäisyyttä EU:lle. Meidän todellinen vaikute on parin prosentin luokkaa - sehän tulee väestöosuudestamme EU-parlamentissa. Tämä jokaisen jäsenvaltion päätös painaa - on vielä jäänne siitä ideaalista, mitä EU olisi lopulta voinut olla.
Mutta! Kriiseissä täyttä demokratiaa ei voida harjoittaa, sillä kukri kuolee ennen kuin suo sulaa -ilmiö on kriisitilanteissa osuva vertaus. EU tullee purkamaan hitaasti, mutta varmasti tämän jäsenmaaoikeuden.
--
 
 
Tyhjän saa pyytämättäkin!
 
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-11921283 - YLE: "Suomen eurooppalaisimmaksi itseään mainostava puolue teki viikon välein kaksi erilaista päätöstä, miten se suhtautuu EU:n elvytyspakettiin. Kokoomuksen kentällä päätös äänestää tyhjää nosti valtavan metelin. Lopulta puolue päätyi tukemaan pakettia, jota se pitää epäonnistuneena." ]
 
--
Suomikin on nyt valinnan paikassa ja tältä osin teoriakäytännössä vain muutama kansanedustaja eduskuntamme perutuslakivaliokunnassa voi jäädä historiaan "änkyröimällä" päätösprosessin taholtamme jumiin ja vaatia määräenemmistöistä päätöstä eduskunnalta - ratkaistaessa osuuttamme tuosta EU-elvytyspaketista.
Seuraavaksi itse eduskunnassa muutama kansanedustaja voi jälleen jäädä historiaan tuottamalla tuolle hyväksynnälle myönnön määräenemmistöisyyden aikaansaajina - keitä he olisivat .. kokoomuslaisia ja keskustalaisia?
 
Lopultahan poliittisesti on kysymys miten me katsomme diilin tehdyksi, jossa "reilulla kuudella eurolla ostetaan vajaa kolme"!
Elvytyspaketti on muutakin - sillä se asemoi jäsenmaita varallisuutensa ja kykyjensä puitteista erilaisiin lähtöasemiin. Siksi me olemme "maksuhenkilöitä", ja Italia taas suurin saaja ja Kroatia suurin suhteessa bruttokansatuotteeseensa. Miten suhtaudumme tähän jakoon ja asemoitumiseen?
..
Nyt on kysymys vastuusta, solidaarisuudesta kuin yhteisen hyvän jaosta, todellisella demokratialla, joka saattaa jäädä viimeiseksi ---
 
 
..
YLE: "Suomen eduskunnan on tarkoitus ryhtyä käsittelemään EU:n elvytyspakettia huomenna tiistaina. Ylen toimittajat kertovat, millaista keskustelua elvytyspaketti on herättänyt muissa Euroopan maissa"
 
 
 
 
..
| BLOG | SUOMI24 |