Maailmojen johtotriangeli tapaa Suomen Rovaniemellä?

 

2138.

xiputinbiden.jpg
 

 

***

...

YLE: ~ https://yle.fi/uutiset/3-11940136  

"

USA:n ja Venäjän välit ovat hyiset, mutta tapaaminen Islannissa sujui hyvässä hengessä – Haavisto: Suomi auttaa mielellään suurvaltoja

" - YLE-toimittaja Jussi Nurminen

.

IJL-kommentti:

Venäjä kuittaa kohta suurvaltajohtajien yhteistapaamisen aikoihin Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden
 
Monien valtioiden, Kiinankin mielenkiinto on syttynyt Aasiasta lyhyimpään kauppamerireittiin Eurooppaan - puhutaan Koillisväylästä |1, joka paljolti seurailee Venäjän pohjoisen rannikkoa.
 
Samaan aikaan Suomi presidenttinsä Sauli Niinistön johdolla kauppaa ystävällisesti, huomaavaisesti ja puolueettomana "hyviä palveluksia" |2 kaikille - muun muassa kolmelle suurelle: Kiinan presidentti Xi Jinping' lle, US' n presidentti Joe Biden' lle ja Venäjän presidentti Vladimir Putinille.
 
Kahden ja toistaiseksi ainoiden ydinasesuurvaltojen johtajatapaaminen olisi loogista tapahtuvaksi Suomen Rovaniemellä, onhan Suomi sotilaspoliittisesti puolueeton - kansakuntantansa suuren tahdon mukaisesti.
 
Suomi on myös Arktisen neuvoston jäsen ja meillä on mahdollinen vuokrauloke (kts. Saimaan-kanava) Jäämerelle - Petsamon Liinahamariin, joka voisi olla kiinalaisten rahtilaivojen Pohjois-Euroopan päätesatama - suomalaisten vuokraamana ja ylläpitämänä. Kiina pitäisi järjestelystä (rahoittaisi sen?), sillä emme ole Nato-valtio, kuten Norja - ja olemme Liinahamarista "poronkuseman" päässä lähimmistä rautateistä, joista tavaravirrat jatkaisivat matkaa kuluttajille - Venäjän kautta ...
 
 
Pekingistä saatujen tietojen mukaan Kiinan presidentti Xi olisi saapumassa kesäkuussa (2021) Venäjän Pietariin -
 
.. kyseessä Venäjän oma "Davos" - maailman suurimpien kauppajärjestelmien kohtaaminen - Kiinana, joka on maailman suurin talous, viejä kuin tuotantokone ja Venäjä, ollen eräs maailman suurimmista raaka-aine-, energia- kuin myöhemmin ravintolähteistä - unohtamatta puhdasta makeaa vettä! Syy Kiinan ja Venäjän yhteistyön lisääntymiseen on kaupallisesti loogista - yhteistä rajaakin on paljon.
 
Mikäli Xi saapuu Pietariin kesäkuussa, on sieltä lyhyt matka Rovaniemelle - Suomen arktisen alueen pääkaupunkiin, jossa kaikki kolme tapaisivat - Putin, Biden ja Xi. Tietojemme mukaan triangelin käsikirjoitus on jo kahdelta osapuolelta laadittu - valmiiksi?
 
Tämä triangeli olisi voitto Suomelle ja meidän puolueettomuuspolitiikalle, jota kansakuntammekin haluaa vahvasti.
 
Saisimme parhaaan mahdollisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan vahvan tuen omalle turvallisuudellemme maailmojen myrskyiltä, sillä sotien jälkeen on aina rauha.
 
Rauha täytyy solmia jossain sellaisessa paikassa, missä ymmärretään diplomatia, sekaantumattomuus muiden sisäisiin asioihin kuin ansaittu luottamus vaiteliaisuudesta olla sotkeutumatta muiden omiin asioihin, vaan olla omillansa esimerkkinä miten ei luoda vastakkainasettelua |3 kuin eripuraakaan suuntaavilla ja tarkoitushakuisilla mediauutisilla, todellisuudesta irtautuneilla väitteillä |4 ja todisteettomilla syytöksillä |5.
 
 
Peking ei kieltänyt tapahtumamahdollisuutta
 
Kaikki kolme Suomessa - olisi presidentillemme matka kohden aitoa Nobelin Rauhanpalkintoa - ilman mitään jossittelua.
 
On olemassa tieto, että tästä triangelista on yhteinen tahtotila juuri Kiinan ja Venäjän välillä. Mikä sekin on loogista, sillä itä on länsi ja länsi on itä - ja nyt itä on kaksi maailman suurinta: Kiina + Venäjä, ja tämän arvioidaan varovaistavan läntisen hegemoniakamppailun - onhan länsi yksin jo pienempi kuin Kiina, mikä edustaa maailmastamme osuutta 1,41/7,95 - US' n ollen 0,33/7,95 ja EU' n 0,44/7,95 ...
 
Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla
 
Tämä erikoinen geopolitiikka tulee osata hyödyntää kaikin keinoin ja mutkittelevin oikotein. Meitä ymmärretään laajasti, meitä arvostetaan ja meitä pidetään - ilman Natoa - luottovaltiona, kunhan opimme tuon paljon puhutun sekaantumattomuuden muiden vieraiden sisäisiin asioihin.
 
 
Ellei kaikki kolme - niin ainakin Joe Biden ja Vladimir Putin samaan pöytään - Rovaniemelle
 
Ehkä ajoitus olisi mukavasti ja puolueettomasti juuri ennen Venäjän Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden alkua. Ehkä Kiinan Xi' kin sattuisi osuvasti olemaan lähettyvillä, jos hän saapuu Pietariin kesäkuussa.
 
 
Olemme nyt suurien asioiden keskellä ja toivotankin menestystä presidentillemme
 
Moskova ja Peking ovat hyvin tietoisia triangelista - valmistelut epävirallisilla tahoilla on aloitettu jo kaksi vuotta sitten - oli mitä ilmeisimmin tarkoitus tavata jo aiempi us-presidentti Donald Trump, mutta hänen ailahteleva ulkopolitiikka kuihtui pois ...
 
 
..
Viitteet
|1
|2
 
..
 
...