Bob%20Dylan.jpg

Kuva ~ https://www.rollingstone.com/music/music-lists/10-greatest-bob-dylan-songs-152077/ - 

FB

...

HS

Bob Dylan puhuu harvinaisessa haastattelussa George Floydista, pandemiasta ja maailmanlopusta: ”Ehkä olemme tuhon partaalla”

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006541002.html  - 

..

Ilkka Luoma 15.6.2020 - 9:02
"Rotestilaulajia" on ollut historian sivu ja on yhä edelleen - Irwin Googman' sta (Kusessa Ollaan) syvällismietteiseen Juice Leskiseen (Musta Aurinko nousee) - on paljon muitakin, mutta nuo tulivat ensimmäisinä mieleen.


Vietnam oli amerikkalaisten lauluntekijöiden napakymppi!

Lopulta amerikkalaiset itse kansalaisina halusivat lopettaa tuo turhan, laittoman ja uhreja nielevän sodan - kaukana omilta rajoilta. Myös Bob Dylan otti osaa tuohon genreen (Blovin' in the Wind).

Kansa kuuntelee musiikkia, ja omaksuu herkästi "korvamatoja", jotka miellyttävät - osin vahingoniloisina, mutta kuitenkin herättävästi - huutona kansan syvistä riveistä.


Musiikki luo mielikuvia - protesteista rakkauteen ja sen kaipuuteen |1

Tänään protestit herkistyvät - oppina, kokemuksina tai omakohtaisuuksista jostain sellaisesta jota emme näe, vain koemme - jopa lopullisuuden henkäyksenä. Hintaa maksetaan nyt ja Korona voi olla eräs herättäjä, mutta kuten aiemmin on todettu: "Ei enää koskaan", niin se unohtuu sangen nopeasti - ehkä nytkin.


Väkevin protesti kulminoituu sanoihin: "Vähennätkö Sinä kulutustasi?"

Herkimmät ajattelijat saattavat huomata nyt liian monien vaikeuskertoimien nousevan yhtä aikaa pinnalle, uhaksi Elämälle - ympäristökatastrofista, biodiversiteetin hätähuudosta, aina viruksien systemaattisuuteen. Ehkä, ehkä ja Ehkä!


Osaammeko herätä? Ellemme, niin Bob auttaa uudella levyllään?
 
..
Tähän sopii erinomaisesti mietinnän ja pohdiskelun pohjaksi taustalle - Kitaro! Sanattomasti tuomaan herätystä  ...
 
 
 
..
             IJL-HS kommentit
 
ILU_hymy.jpg
 
...