Suomi elää maailmanpoliittisesti nyt näennäismediahuipulla. Kiinan presidentti Xi Jiping on meillä |* välimatkan krouvissaan matkalla Yhdysvaltoihin tapaamaan toista maailman navan osapuolta - presidentti Donald Trump ja hänen Floridan residenssi!

 

[ ... kansalainen Erkki, historiaa ja ulkopolitiikkaa tutkineena ihmettelee mediamme osin katkeran sävyistä West trolling periaatteen uutisointia maailman suurimmasta taloudesta (IMF 2015) - Erkki ajattelee meille suomalaisille perinteellisellä kehäpuolustusperinteella, ettei ole aihetta puuttua muiden omiin sisäisiin asioihin - emme me voi valkoisena miehenä tuputtaa vajaan 20 prosentin maapalloväestöosuudella tapojamme, kulttuuriamme ja arvojamme ...

 ... kansalainen Liisa perheenäitinä on selvittänyt itselleen, että Kiinassa perhearvot ovat yhteiskunnan huipulla, sillä veri on vettä sakeampaa ja lapset elämän suola, jotka sitten myöhemmin huolehtivat vanhempansa, ... näin ainakin systeemi on toiminut.

Liisa tietää, että Suomeen saapui harvinainen naisten delegaatio Kiinasta jo vuosia sitten |0, arvon naiset tulivat Naisten Federaation (kolme maakuntaa) presidentin johdolla tutkimaan lännenmiehen naisten- ja lastenoikeuksia! ... ]

...

|* ~ http://yle.fi/uutiset/kiinan_presidentti_saapuu_helsinkiin__tutkija_suomelle_ollaan_nyt_varsin_kateellisia_euroopassa/9543974 - Saapui jo.

 

Tapahtumia tarkkaan seuranneet muistavat Suomen presidentti Sauli Niinistön olleen ensimmäisiä, ellei peräti ensimmäinen “läntisen valtion päämies”, jonka presidentti Xi otti vastaan Hainanin saarella 2013 |1 - tämä yksityiskohta jäi medialtamme huomaamatta, kuten moni muukin hieno nyanssi, joilla Kiinassa on usein suuri käsitteellinen merkitys.

...

[U] Media uutisoi voimakkaasti jo vuoden 2014 lopulla Kiinan siirtyneen maailman suurimmaksi ja vaikuttavimmaksi taloudeksi – eikä vain siksi että Kiinassa on 1382 miljoonaa ihmistä – [IMF|1]. Edellisen kerran Kiina oli maailman mahti 1400 – luvun alkupuolella, keisari Zhu Di: n aikakautena |2.

 

Media on taajaan uutisoinut kiinalaisten lisääntyneestä sijoitus- ja pääomien siirto-operaatioista, missä kiinalaiset jakavat nyt maailman suurinta valuuttavarantoa takaisin, ainakin osin, lähtömaihinsa! Mitä tämä tarkoittaa? Ainakin lopulta rahavirtojen säätelyä - kiinalaisittain!  

|1 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous-3467790 –

Samaan aikaan kiinalaiset ovat jo maailmalla enenevästi liikkuva matkailijajoukko. Suomi on saanut osansa – kiihtyvästi, erityisesti Lappiin. Lapin lumo, puhtaus, hiljaisuus (ainakin toistaiseksi) ja ”tyhjät tiet” vetoavat kiinalaisiin. Kiina konsulttien pöydillä on jo työaihioina uusia suomalaisia maakuntia tuottamaan niille tunnettuutta Kiinassa.

Kiinalaisturistien perässä tulee kiinalaiset liikemiehet, jotka ostavat nyt tontteja rakentaakseen hotelleja, huviloita ja muita houkuttimia kansalaisilleen. On lähestymässä aika, jolloin kiinalaiset kippuraräystäät ilmestyvät lomakohteisiimme.

Tämän tekstin loppuosa löytyy täältä, jos on tarvetta lukea teksti loppuun ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/233170-kiinalainen-vuosisata-maailman-suurin-talous -

...

Huomioita mediastamme nyt vierailun alla - tarvittavin kommentein:

1.

“Kolmen miehen suhde” ~ http://yle.fi/uutiset/kolmen_miehen_suhde_supervallan_johtajuuteen__trump_vaarantaa_xi_nousee_putin_vaatii/9547007 -

Kommentti - ... Erinomainen esimerkki mitä tarkoittaa uusi mediaa ja viestintää tarkoittava käsite - West trolling. Lännettynyt mediaa painaa yhä propagandisestisemmin Venäjää ja verhotummin Kiinaa. Maailmanapaisuus polarisoituu moninapaiseksi ja tämä kismittää lännenmiehen vajaata 18:sta prosentin maailmaosuutta -

2.

Uhkaako suomettuminen? ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005156389.html -

Kommentti - ... "Menkää ja rikastukaa" - Deng Xiaoping, joka aloitti nykyisen Kiinan uuden kurssin. 1:250, tämä on se suhde, joka meidän täytyy muistaa. Aikanaan pr. Niinistö oli ensimmäinen lännen valtiojohtaja, jonka Xi otti vastaan presidenttinä. Kiinalaiset kauppamiehet yli 50 vuoden takaa muistavat, että juuri suomalaiset kauppamiehet myivät käytetyn paperikoneen käytettynä -

3.

Mistä Suomi rohkenee puhua? ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005156116.html -

Kommentti - ... Huolehtikaamme omien ongelmiemme kuntoon laittamisesta -

4.

Tuulahdus Neuvostoliiton ajoilta ~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_suomen_ja_kiinan_ystavyys_on_kuin_tuulahdus_neuvostoliiton_ajoilta/9544791 -

Kommentti - ... Näyttää West trolling jylyävän tässäkin, eikä niinkään manipulaationa, vaan propagandana. Palaamme aiheeseen myöhemmin avaavalla artikkelilla mitä Kiina, kiinalaisuus, sinologia ja uuskungfutselaisuus todella merkitsevät -

5.

Presidentti Xi:n sopraanorouva ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005154848.html -

Kommentti - ... Keltainen asu - keisareiden keltainen - esiintymisasuna ... . Kiinan valtahuipulla on tänään seitsemän miestä, aiemmin oli yhdeksän - hekin miehiä, usein insinöörejä. Näinkö kahden vähennys merkitsee jossain vaiheessa naisen/ kahden naisen nostoa istuvaan politbyrooseen?!

 

Yhteenveto

Kiina on todetusti maailma suurin talous, kuten IMF sen laskelmillaan ostovoimakorjaukset huomioon ottaen on jo analysoinut. Kiina on myös mediamme mukaan velkaantunut valtavasti, jopa kiihtyvästi. Se miksi lännenmiehen media unohtaa sanoa, että velka on kotikutoista ja todellisuudessa Kiina ei ole velkaa ulkomaille - päinvastoin ulkomaat ovat velkaa Kiinalle, suurimpana Yhdysvallat.

...

Suomen Pankki - BOFIT ~ [LINK1][LINK2] - Seminaari joulukuulta 2016, jossa esiteltiin BOFIT - näkemyksiä Kiinan taloudesta, huomisesta ja myös Kiinan kotimaisesta eli sisäisestä juan-määreisestä velasta.

 

Miksi presidentti Xi tuli Suomeen?

Syy on selvähkö, Kiina haluaa liittyä Arktiseen Neuvostoon, lisäksi Kiina edelleen kunnioittaa oivallustamme tunnustaa nykyinen Kiina yhtenä ensimmäisistä länsimaista, jo pian 1949 jälkeen. Lisäksi kiinalaiset muistavat meidän metsäosaamisemme, kun Kiinan omia metsiä laitettiin kasvun poluille. Kiina ei hakkaa omia metsiä liikennepolttoaineiksi eikä selluloosan raaka-aineeksi!

 

Kiinaa kiinnostaa lisäksi suhteemme ja tietomme Venäjästä

Kiina tietää tarkoin kuinka menestyimme sodassamme Neuvostoliittoa kohtaan - ja yllättäen kiinalainen johtoelin tietää erityisen tarkoin mitä merkitsi Neuvostoliiton - generalissimus Josif Stalinin poikkeuksellinen asenne Suomea ja suomalaisuutta kohtaan.

Aikanaan Kiinan ja Neuvostoliiton suhde oli parhaimmillaan Mao Tsetungin ja Josif Stalinin valtakaudella! Mao on edelleen ainoa henkilö Kiinan setelirahassa.

Huhutaan, että presidentti Xi saa puhemiehen arvoaseman - ollen ensimmäinen Kiinan johtomies sitten Maon, joka saisi käyttöönsä sen arvokkaimman tittelin! Onko Kiina avautumassa uuskungfutselaisuuden myötä huomioivien “keisareiden aikakauteen”, kun on aika luopua perinteellisestä kommunismin mantrasta - jää vielä nähtäväksi.

 

Entä nyt?

Meillä odotetaan vesi kielellä kiinalaisia pääomia. Kiinalaiset matkailijat tuovat nyt paljon valuuttavarantojaan - myös Suomeen, mutta lähinna muualle. Kiinalaiset sijoittavat paljon samoja valuuttoja maailmalle, nyt myös Suomeen.

Kiinan valuuttavaranto on vähentynyt noin 900 miljardin USD:n verran, sen ollen lukuna suuri, esimerkiksi meidän Suomen valtion budjetti on luokkaa vajaa 60 miljardia USD.

Kiinan valuuttavaranto on joutunut nyt Kiinan Keskushallinnon tarkkailuun ja saadun tiedon mukaan yli 100 miljoonan USD investoinnin ulkomaille vaatisivat asianomaisen ministeriön ulosvientiluvan --- isku meille, ei ole, sillä taitavat kiinakonsultit rakentavat investointiaihiot aina alle 100 miljoonan USD:n - tarvittaessa ositetaan loogisuuden periaatteella (vaiheistus).

...

Kiinan kansantalouden lukuja - SP/BOFIT ~ https://www.bofit.fi/fi/seuranta/tilastot/kiina-tilastot/ -

 

Tekstin numerointi

|0 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/katselemme-lantisin-lasein-nousevaa.html -  

|1 ~ http://www.tpk.fi/public/default.aspx?contentid=274051&nodeid=44809&contentlan=1&culture=fi-FI -

 

EKSTRA A Kun panssarivaunun pysäyttäjä astui tyhjyydestä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/yksilsuoritus-joka-ji-elmn-tienanmenin.html -

EKSTRA B Kun ihmisoikeudet ovat todellisessa vertailussa, ja mitä merkitsee itäinen käsite ihmisyydestä ~ x -

 

BTW Mitä tuo suhdeluku tarkoittaa? Liki tarkasti ottaen se on 251,8 - jokaista suomalaista kohden on 250 kiinalaista toveria, ystävää ja kuluttajakandidaattia ...

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja ja vientikonsultti (Kiina - Sino f Finland)

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

...

AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 133752

 

DOC 1_250_suhdeluku_05042017.doc

PVM 05042017

 

|989|@