el%C3%A4m%C3%A4narvot.jpg

Tilasto https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3465243/Suomalaiset+eivat+arvosta+pintakiiltoa++Lannen+Median+kysely+paljastaa+tarkeimmat+elamanarvomme - 

 

...

HS

Voiko pelastetulle elämälle laskea hintaa? ”Ei ole oikeudenmukaista, että yhdelle ihmisryhmälle kohdistetaan nyt niin paljon resursseja”, sanoo tuotantotalouden professori

https://www.hs.fi/talous/art-2000006502496.html  - 

..

Ilkka Luoma 10.5.2020 - 9:06
Ihmisen materiaalinen arvo on laskettu, se on siinä 35 euroa, jos laskemme hinnan meistä irtoaville raaka-aineille - molekyyleille ja atomeille. Tämä on siis analyytista materialaskentaa, jota nykyinen kasvuhokemallinen kulutustalous niin mielellään laskeskelee. Ikäväksemme markkinatalous Elää kysynnän ja tarjonnan maailmassa.

Meidän todellinen arvo muodostuu arvostuksista, mitä meistä kukin saa kanssaihmisiltään. Meitä joko arvostetaan, yliarvostetaan tai laistetaan ja suurin osa on tuolta harmaalta välimaastolta - ollemme niin sanotusti "mitään sanomattomia".

Silti kukin on itselleen mittaamattoman arvokas, sillä 'Elämä on' - vai kerran, ellei satu uskomaan sielunvaellukseen. Atomimme kuitenkin vaeltavat, ja saamme syntymme aina historiasta - näin äitienpäivänä todettuna - kukin äitinsä kohdusta, isän ollessa tekijänä täsmälleen yhtä arvokas. Toivotankin tässä kaikille Äideille erinomaista huomioimisen sunnuntaita.


Elämä on evoluution lahja

Evoluutio antoi meille erikoisen hyvän huomion - se osasi luoda immuniteetin - suojaksemme. Immuniteetilla on toki hintansa, ja nyt me suomalaiset aloitamme sen maksun. Ruotsalaiset maksavat sitä jo koko ajan - meihin nähden suurempana menehtyneiden määränä - suhteellisestikin.

Meillä Suomessa valittiin 'Elämä ensin' -linjaus, ja ruotsalaiset valmennettiin vapauden ja kuluttamismahdollisuuksien jatkuvuutena 'Talous edellä -ajatteluun |1. Me olemme mitä ilmeisimmin siirtymässä tuohon talousajatteluun - ostovoiman pitää pyöriä "taskuista toiseen" - tosilla vauhdikkaammin ja toisilla säästäväisemmin.
|1 https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006502374.html  - 

Tilastot osoittavat Koronan tuottamaan covid-tautiin kuolleiden olevan reilulla enemmistöllä vanhuksia* - yli 70-vuotiaita. Ihmisen elo on aina yhtä arvokas - oli kyseessä presidentti, suursijoittaja tai 'turmiolan tommi'. Evoluutio ei asettele hintalappuja.

Talous edellä -ajattelu tuottaa yhä tarkemman seurantajärjestelmän "orwelilaisuuden" - kohta saamme "otsaamme näyttöyksikön", joka kertoo reaaliajassa hintamme yhteiskunnalle
.
 
.
 
...