...
HS:
Iran yrittää korjata ydinsopimusta rikkomalla sitä: Kuinka pitkään Euroopan maltti kestää?
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006232197.html -
.
maanantai, 9. syyskuu 2019
...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006232197.html -
.
Aivan tavallisen aktiivi-ihmisen mietintää, ruplutusta, julkituontia, ärhentely ja puhetulvaa asioista, jotka pakottivat kirjoittamaan - nyt osoitamme huomiotamme kohti ympäröivää luontoa, toivottavasti sen ehdoilla.
China Donald Trump Kiina NATO Nato Nato - isäntämaa pöytäkirja Nato kielteisyys Naton taistelualusta Naton uhka Paavo Väyrynen Sanna Marin Sauli Niinistö Venäjä Venäjän uhka Vladimir Putin YHTEISKUNTA idän ja lännen vastakkainasettelu kasvuhokema koronavirus koulukiusaaminen kouluväkivalta sotilaallinen liittoutumattomuus sotilaallinen vastakkainasettelu trumppismi west trolling manipulation
Tässä kohdin on hyvä muistaa, että kaksi osaltansa maailman suurinta, toinen vielä ydinasesuurvaltana ovat olleet hiljaa - heidän mielipide on vankasti tehdyn Iran-sopimuksen takana - nimittäin maailman suurimman talouden (bkt/PPP - IMF 2014/-15) Kiinan ja maailman suurimman raaka-aine-, energia- ja ravintolähdepotentiaalin Venäjän asenne on pitää kiinni sopimuksesta ... Pitäisikö nyt näiltä kahdeltakin kysyä samaa kuin EU' lta?
Samalla voimme suhteuttaa Iranin rehelliset etukäteisilmoitukset "sopimuksen rikkomisesta" - vetona lähinnä EU' lle siitä, ettei EU' n lupaukset kiertää US-pakotteet - ole toimineet (ainakaan vielä).
Näinkö EU on tältäkin osin US' n talutushihnassa? Venäjä ja Kiina eivät ole. Tämä antaa pontta uuden vahvan valuutan ja sen ympärille muodostuvan pankkijärjestelmän synnylle - USD ei voi olla koko maailman valuutta, eikä ole oikein, että sillä on mahdollista kiristää sellaista osaa maailmasta, joka edustaa ihmispopulaationa 6,6/7,9 -osuutta.
Kiina ja Venäjä eivät ole US-pakotteiden armoilla, vaan Kiina on jo ilmoittanut, että se ostaa iranilaisten öljyä - arvaisin valistuneesti, että erikoishinnalla.
Entä US' n uhkailut - miten pitkälle ne lopulta menevätkään? US' han käy edelleen sotaa Afganistanissa, jonka se aloitti jo vuonna 2001!
Samoin muistamme US' n hyökkäyksen ja pommitukset Irakiin jo vuonna 2003, vaikka YK ei antanut mitään mandaattia tuolle sotahyökkäykselle. US-hyökkäyksen jälkeen Irak oli kaaoksessa yli 10 vuotta.