avaruudessa%20el%C3%A4m%C3%A4%C3%A4.jpg

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-10235562  - 

"Miksi emme löydä elämää muualta avaruudesta? Venäläistutkija vastaa maailman isoimpaan kysymykseen" -Yle

864.

...

HS

Kun tulevaisuus muuttaa naapuriin

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006558741.html

..

Ilkka Luoma 20.7.2020 - 9:19
Aivan ensimmäiseksi: Mitä on Elämä?

Elämä on meille ihmisille "itsestäänselvää" - me ajattelemme, siis olemme. Oleminen on sitä Elämää, kun sen tiedostaa. Miten sen tiedostamme? Tiedostamme sen omasta kehikostamme, joka on ylempiä kerroksia tasorakenteessa, jonka alinta osaa emme edes tunne - vain teoriomme - vaikkapa kvarkkeina tai "stringeinä".

Me kuvittelemme Elämämme täällä ylemmissä tietoisuuden kerroksissa - tasoissa

Atomien tasolla ei ole Elämää -me ajattelemme; vain liike vaikkapa elektroneina, joiden liikekaavoja emme ymmärrä täysin. Miten me siis ymmärrämme Elämän?

Kuvittelemme Draken kaavalla Elämää olevan jopa meidän galaksissamme - Linnunradassa, jossa on miljardeja planeettoja, joista varmaankin tuhansilla on kaltaisemme "Elämän vyöhyke". Tämä ei kuitenkaan vielä takaa mitään Elollisuutta.


Me muodostumme noista tasorekenteiden atomeista

Tasorakenteiden alimmat tasot taas nykytiedon mukaan koostuvat kvarkeista - ja lopulta "stringeistä". Kuvitteellinen Elämämme muodostuu siis alimman tasorakenteen "stringeistä", jos niitä sattuu Olemaan.

Voisimme ajatella, että on suorastaan jumalallinen ihme, jos jossain muualla olisi kaltaistamme Elämää (hahmottamallamme tavalla) näistä arvattavasti sielläkin muodostuvista tasorakenteista - onhan väitetty, että tuntemamme atomi - vety olisi se universumin yleisin alkuaine.


Todennäköisyys että "ihminen tulisi vastaan tuolta jostain", on lähes mahdoton!

Tavat, miten nuo tasorakenteen alkeisosaset voivat kasautua ovat lähes äärettömät - ja siis olisi jumaluutta hipova ihme, jos tuo tasorakenne "sringeistä ihmisiin" olisi Alpha Centaurissa kaltaisemme mukainen!


Miten siis kutsumme Elämää?

Keskustelevatko kvarkit keskenään? Mikä onkaan energiahyppy yli galaksien - onko se Elämää? Onko Elämää, jos muualta Betelgeuzen planeetoilta tulevat virukset juttelevatkin täällä meillä olevien kanssa - onko niillä yhteys jo nyt? Olemme kuitenkin vain alkuvaiheen kuvitelmissamme. Arvelemme Elämää omasta itsekkyydestämme!
.
..
| TIEDE