kuolinsyyt%20suomessa.jpg

Piirros: ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007607901.html  - 

 

...

YLE: "

Intiassa ja Brasiliassa synkät koronaennätykset – epidemiologi: "Olemme kauhistuttavassa tilanteessa"

Intiassa on raportoitu 116  000 uutta tartuntaa ja Brasiliassa yli 4  000 koronakuolemaa vuorokaudessa.

"

https://yle.fi/uutiset/3-11873366  - 

..

1

Herättelyä siitä miten hyvin meillä on tämä (ainakin toistaiseksi) Korona-pandemian meidän Suomen osalta epidemia osattu hoitaa
Edellinen laajan pandemian leviämä Suomeen tuli hongkongilaisena vuonna 1968 - tuolloin median uutsisointi oli huomattavasti vähäisempää, ei ollut maskeja, ei juurikaan rajoitteita puhumattakaan maakuntien sulkemisia. Hongkongilainen tuli ja meni - emme tarkoin tiedä millaisin uhrimäärin.
 
Pandemioihin voidaan asennoitua pääsäännön mukaan kahdella tavalla
Ihmisyys ja terveys edellä - sanoisinko 'Elämä ensin' -periaatteella tai sitten 'Talous edellä', jolloin jo globalisaation pakottama verkottuminen talouden ajurina hyväksytään todellisuudeksi ja sen myötä helpommin viruksienkin leviämä de factona ja "luonnon valintana!".
 
Ihminen voi vain lopulta hyväksyä viruksien läsnäolon, emme saa niitä koskaan esiintymisaikanamme poistumaan
Virukset ovat evoluution yksi "huolehtimisalue" luonnonvalinnan ainoan tehtävän - lisääntymisen osalta. Virukset ovat olleet "aina" - ihmiseen nähden. Virukset ilmaantuivat jo miljardeja vuosia sitten, ennen jopa kasvillisuutta - käyden omaa kamppailuaan symbioosissa bakteerien kanssa (?)
..
Tänään ihmisperäisesti saastutetun käyttöveden mikrobit (virukset & bakteerit) tappavat joka päivä noin 3400 lasta, jo vuosikymmenien ajan. Nämä mikrobit eivät juuri herättele meidän omaa kotimaista mediaa, kuten tämä korona-uutisointi Brasiliasta ja Intiasta.
Voisimme olla tyytyväisiä miten hyvin maamme NNV-hallitus on hoitanut sattumalta, osaavasti kuin juuri asiantuntijoita kuunnellen tästä uusimmasta pandemiasta - Koronasta.
PM Sanna Marin' in hallitus on hoitanut toistaiseksi erinomaisesti asiansa - tämän tunnustamme virheineen. Ei tarvitse katsoa kuin naapuri Ruotsiin - moittimatta heidän omia "talous edellä" valintoja miltään osin.
 
Lopulta emme tunne viruksien maailmaa riittävän hyvin
 
Nyt onkin aika hioa yhteiskunnalliset ja valtiolliset varautumis- ja toimintamenetelmät seuraavan pandemian osalta kuntoon - jo valmiiksi "toimintavaraumien varastoon".
 
 
...
986 | 1003