pelasti%20lapsensa.jpg

Verrantokuva - ja itse teksi samankaltaisuudesta kuin itse kirjoitus ~ https://yle.fi/uutiset/3-10308978 - 

 

 

...

HS

Pariskunta suojeli vauvaansa luodeilta El Pason joukko­ampumisessa, molemmat kuolivat

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006196018.html  - 

.

Ilkka Luoma 6.8.2019 - 12:31
 
 
Heti alkuun luetaan mediasta madonluvut - ja se raakuus mikä vallitsee näissä joukkomurhissa, joissa ei useinkaan ole yksilöityä kohdetta (ihmistä) - vaan tulitus on summittaista, tavoitteena vain tappaa - syystä tai toisesta. Onkin aika paneutua näihin amerikkalaisiin joukkosurmiin - eikö jo nyt olisi ylitetty korkeimmatkin vastustusaidat ja olisi aika ryhtyä toimenpiteisiin. 

Kun raakuus on puitu ja luvut esitetty - on sen suurimman inhimillisyyden aika, löytää synkkyyden pahasta jotain sellaista, mikä herättää inhimillisyyden ja kertoo siitä toivosta, mitä meillä on jäljälle. 

Lapsen parhaat kasvattajat ja suojelijat ovat tämän oma isä ja äiti. Tässä koetaan nyt jotain sellaista, joka laittaa synkimmänkin ajattelemaan elämän voimaa ja sitä kykyä tehdä kaikkensa sen hyvän eteen, mikä meille pitäisi olla merkityksellisintä. 

Isä ja äiti uhraavat henkensä suojellakseen omaa lastaan. Suurempaa uhrausta ei voi antaa - vilpittömämpää tekoa ei voi kertoa - vain se uhraus, joka lähti salamannopeasti liikkeelle - suojaksi on kertomus, joka antaa toivoa - vaikka hinta oli valtava. Pelastettu lapsi ja tässä kaksi muutakin lasta menettivät sen arvokkaimman - omat vanhempansa. 

Nämä kertomukset todesta antavat voimaa synkän väkivallan edessä, joka sekin johtui jostain. Nyt yhteiskunta on velkaa menehtyneille isälle ja äidille, selvityksinä, jotta alkusyyt näille veriteoille saadaan esille ja joukkomurhaamiset loppumaan. Onko tämä toiveajattelua?
 
 
...