(Ruotsissa media |1 ja tutkimukset yrittävät vahvasti kääntää kansakunnan päätä, joka sanoo – pysymme liittoutumattomina. Miksi? Siksi, että Ruotsi on harjoittanut Euroopan menestyksellisintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa – eivät ole joutuneet sotimaan yli 200 vuoteen)

Ingressin jälkeinen koko teksti on saatavilla täältä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/09/ruotsalaiset-haluavat-pysya-naton.html

 

Medialinkkejä – lähinnä Yle ja HS

1.

Ruotsalaiset eivät uhraa Euroopan menestyneintä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa - yli 200 vuotta rauhan aikaa. Ruotsalaiset eivät halua Natoon. Suomessa taas kansa on päättänyt, ettemme liity Natoon. Emme lisää vastakkainasettelua idän suuntaan, vaan alamme vähentämään sitä.

  1. ~ http://yle.fi/uutiset/wallstrom_ruotsin_turvallisuuspolittinen_linja_pysyy_muuttumattomana/9155825 -

 

2.

Raskaiden virhepäätelmien ajolähtöä valmistellaan. Perusasetelma on täysin väärä. Meillä eräät tahot tarkoituksella lisäävät vastakkainasettelua, kun taas kansakuntamme laajana enemmistönä kannattaa vastakkainasettelun vähentämistä idän suhteen, olemalla ehdottomasti ja enemmistönä Natoa vastaan. Suomen tie on erkaantua läntisestä sota- ja sotilasliitosta!

  1. ~ http://yle.fi/uutiset/suomalaispoliitikot_ruotsi_ei_menossa_natoon_vaan_syventaa_suomi-yhteistyota/9156241 -

 

3.

Arvioinnissa hehkuu vähintään yksi ylitse muiden virhe. Venäjä ei ole ainoa uhka. Suurimman uhkan muodostaa Naton sotilaallinen johtaja USA, sillä Yhdysvallat on nykyajan aktiivisin sotija, liki kaikkialla maailmassa ja aina kaukana omilta rajoiltaan. USA häärää nytkin kaukana kotikonnuiltaan, kutsuen itse itsensä Suomeen harjoittamaan taistelu- ja rynnäköintioperaatioita maihinnousuineen. USA on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt atomipommeja tappaen opetuksen vuoksi massoittain ihmisiä, suurelta osin siviilejä - naisia, lapsia ja vanhuksia.

  1. ~ http://yle.fi/uutiset/miten_suomen_ja_ruotsin_nato-selvitykset_eroavat_toisistaan_lue_tasta_8_kysymysta_ja_vastausta/9155066 -

 

4.

Ruotsi ei liity Natoon, jos kansalta kysytään. Suomi ei liity Natoon, sen kansa on jo päättänyt. UPI-FIIA Charly Salonius - Pasternak ei ole venäjä- eikä slaavilaisuuden tuntija, vain natotuksen asianajaja, jolle ei edes avaudu Suomen erityinen asema. Mistä maksetaan Charlyn palkka? Mitä hyötyä hän tuottaa Suomen kansalle?

  1. ~ http://yle.fi/uutiset/liittyyko_ruotsi_natoon_jaako_suomi_yksin__nelja_kysymysta_tutkijalle/9156350 -

 

5.

Valtakuntamme natouskovaismedia Helsingin Sanomat kuvailee tekstissään Ruotsin "irtautumista" UPI-FIIA Teija Tiilikaisen sanoin suomalaisten "suojelemisesta". Ehkä Ruotsi oivalsi mitä se teki viime kerralla Talvisodan kynnyksellä, ja sen syttyessä 1939 * - Ruotsi heittäytyi tuolloin virallisesti täysin puolueettomaksi ja antoi vain vapaaehtoistoiminnan operoitua Suomen avuksi.

Ruotsi on tajunnut, että se teki itselleen Euroopan menestyksekkäimmän ulko- ja turvallisuuspolitiikan synnyn jo 1809, kun se jätti itäisen maakuntansa Venäjän tsaarin "armoille", joka koitui lopulta suomalaisten suureksi eduksi - Finlandiana ja suomenkielen asemoitumisena arvoiseensa asemaan. Ruotsi kokee itärajamme lian suureksi riskiksi? Toisaalta me emme tarvitse Ruotsia - selvisimme Talvisodasta, tosin Saksan kolmas valtakunta auttoi "hiukan".

|* ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6831596 – [HBLOG][ENT IL Keskustelu]

  1. ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1473393292798 -

 

 

Yhteenveto

Venäläisiä emme ole, ruotsalaisiksi emme tule – olkaamme siis suomalaisia omalla yksilöllisellä tavalla ulko- ja turvallisuuspolitiikassamme. Voimme nojata vain itseemme, armeijaamme, puolustustahtoomme ja suomalaisuuteen turvata elinpiiriämme, perheitämme ja lapsiemme tulevaisuutta.

Suomi saakoot riittävän vahvan armeijan kaikkine niine tarvittavine välineineen ja kalustoineen mitä nykyaikainen puolustusarsenaali tarvitsee.

Ja lopulta poliitikkomme etsikööt sen kadonneen luottamuksen, minkä se kansakunnaltaan on menettänyt. Tuon luottamuksen palautus alkaa ilmoittamalla yksikantaa kansalle – ”me emme enää keskustele Natosta, emme puhu ja lietso vastakkainasettelua”.

Vastakkaisuuden luomisen sijasta käännymme enenevästi liittoutumattomuuden tiellä tehden kauppaa kaikkien ilmansuuntien kanssa ja pitämällä huolen, ettei maahamme tule sellaisia taisteluvoimia ja asearsenaaleja, jotka ovat ristiriidassa ja/ tai uhkana millekään rajanaapurillemme. Näin se menee – kansakuntamme on päättänyt, ettemme liity Natoon.

PS Mikäli et näe tekstin linkkejä – niin tämä teksti ja toimivat linkit saat täältä ~ x –

 

Kansalaiskirjoittaja Ilkka Luoma

 

T | US | VU | PZ | BL | BL |

DOC Ruotsalaiset haluavat pysyä Naton ulkopuolella_2_09092016 – Microsoft Word Starter

PVM 09092016