Suomalaisten velvollisuudet EU-ulkorajoilla - Afrikan Ceutassa ja Melillassa

 

48x48_20191004131740879.jpg
 
 
21.05.2021 09:50
 

Hyvin tärkeä ja huomiseen vaikuttava kannanotto HS-pääkirjoituksena - pakolaiset, ilmastopakolaiset - muinoinen kolonialismi ja oikeus Elämään kuin mahdollisuudet Elää missäkin ---
.
HS-pääkirjoitus: "Suomen raja on Ceutassa" |*
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007990575.html -
.

 

Ceuta-melilla.jpg

Kartta: ~ https://www.kansalainen.fi/ceutan-ja-melillan-rajoille-pohjois-afrikassa-nousevat-raja-aidat-ovat-metrin-korkeampia-kuin-trumpin-muuri/ceuta-melilla/

 

 

***
.

Aivan aluksi täytyy kysyä miksi Ceuta ja Melilla ovat Afrikassa EU-Euroopan Espanjan hallussa ja valvonnassa?Eikö siirtomaaisännyys päättynyt jo Afrikassakin suureen itsenäistymisaaltoon 1960-luvulla?

Sanoin voimme kysyä lopulta millaisin oikeuksin Englanti pitää hallussaan Gibraltaria tai sitä miksi Espanjan keskushallinto Madridista estää katalaanien itsenäisyyshankkeita. On siis kysymys mitä ihmiset haluavat, minne ja mihin kullakin on oikeus - yksilönä ja valtiona.

EU on noin puolet Euroopasta, jossa ylivoimaisesti suurin valtio on Venäjä. Itse Eurooppa ulottuu Venäjän Uralille asti - Venäjän ollessa mielestään historiallinen muuri Aasiasta rynniville ihmismassoille ... ?Entä EU, jossa olemme jäsenenä - olemmeko sen myötä myös velvoitetut valvomaan osaltamme EU' n ulkorajoja -

.. tässä tapauksessa Afrikan Ceutassa ja Melillassa on EU' n ulkoraja - siis suomalaisten velvollisuudet ulottuvat kauas omilta rajoiltamme -

.. kauas alueille, joiden tulevaisuus nykyisen ympäristökehityksen myötä on kuivumassa, aroutumassa jopa aavikoitumassa. Tämä tarkoittaa voimistuvia pakolaisaaltoja ja kansainvaelluksia - pakosta, kysymyksessä on yksinkertaisesti Elämä ja sen mahdollisuudet!

Entä, kun EU-Euroopan ulkorajoilla väkivalta kiihtyy Elämästään hätääntyvien ihmismassojen kasvaessa hallitsemattomiin mittoihin- onko meille suomalaisilla velvollisuus lähettää sotilaita puolustamaan Espanjan "oikeuksia" Afrikan Ceutaan ja Melillaan?

Tunnetusti suurimmat kolonialistit olivat Länsi-Euroopasta - Englanti, Ranska, Espanja, Portugali, Hollanti ja Belgia - vähemmässä määrin Italia ja Saksa - kaikki tänään ollen EU' n jäsenvaltioita.

Velvoittaako tämä isäntämaallinen menneisyys näitä entisiä kolonialisteja ymmärtämään ja ottamaan vastaan aiempia alamaisia, joiden jälkipolvet tulevat hakemaan niitä oikeuksia, joita suurin materiaalisin määrin, jopa orjina luovutettiin osin pakosta isännille?Tuo edellinen on nyt EU' n edessä - on maksun aika!

Entä me Suomi ja suomalaiset, jotka hyötyivät välillisesti kolonialismista, mutta hyötyivät taloudellisesti ja hyötyvät näistä aiemmista alusmaista - nykyisistä kehitysmaista - edelleenkin. Mikä olisi meidän kohtuullinen hinta ja vastuu kuin velvollisuus?

Entä ilmastopakolaisuus, sillä hyytävimmät skenaariot kuivattavat Afrikkaa, eikä vain tätä pariin miljardiin kasvavaa jättimannerta, vaan myös osa Etelä-Euroopasta kuivuu, aroutuu ja jopa aavikoituu -

Miten kaikki nämä ilmastopakolaiset, kun näyttäisi siltä, että meillä juuri täällä vesirikkaassa Suomessa kosteus on riittävää - muutoin tyhjäskössä valtiossa, jonne mahtuu lisää ihmisiä - muistamme Japanissa asuvan yli 100 miljoonaa ihmistä - pienemmällä asumiskelpoisella maapinta-alalla kuin me täällä Suomessa! Miten käy suomalaisten reviiripuolustajien oikeuksien ja velvollisuuksien?Mikä tulee olemaan meidän vastuu EU-jäsenvaltiona, jossa nyt meilläkin eduskuntakaksikolmasosan enemmistöllä siunasi EU-yhteisvelan?

Entä Elvytyspaketti numero kaksi, kun miljoonat ilmastopakolaiset kokevat Afrikasta, että aiemmilla kolonialisteilla on nyt maksun aika ja me englantia ja ranskaa puhuvat olemme oikeutettuja hakemaan palkkiomme kaikesta siitä, mitä näiden "eeuulaisten" esi-isät meiltä viekkain jopa karkein keinoin meiltä ryöstivät (tässä kohdin täytyy muistaa muinoinen Belgian kuningas Leopold II, joka toimintamalli Afrikan silloisessa Belgian Kongossa ei ole edes sananvapauden Suomessa "painokelpoista") ---

Niin mitkä ovatkaan meidän suomalaisten vastuut, velvollisuudet kuin oikeudet olla mukana solidaarisina, tottelevaisina ja kollektiiveina yhteisen EU-laivan pinnalla pitämisessä, varsinkin ajassa jolloin EU-rannoille kelluu entistä enemmän pakolaisia - ilmastopakolaisina!..
|* -aika ronskia kieltä HS-pääkirjoitustoimistolta - HS-ingressi: "Euroopan unionin pitää hakea yhteinen linja Marokon pakolaiskiristykseen" -

+ HS-ote: " ... Kyse on pakolaiskiristyksestä. Samanlaista toimintaa Turkki on harjoittanut EU:n kustannuksella sangen tuottoisasti itäisellä Välimerellä. Suomi sai oman osansa vuosina 2015–2016, kun Venäjä lähetti rajan yli 1 700 ihmistä |**... "
..
|** https://yle.fi/uutiset/3-9128359 - "Norjalaistutkijat: Itärajan pakolaiset eivät olleet Venäjän juoni" -YLE

+ YLE-ingressi: " ... pakolaisten joukkotulo itärajalta Norjaan ja Suomeen ei ollut Venäjän hybridisotaa. Fridtjof Nansenin instituutin tutkijoiden mukaan turvapaikanhakijoita houkutti Norjaan ja Suomeen halpa matka ja turvallinen reitti"

 


...
30397