avioero.jpg

Kuva: ~ http://sukututkijanloppuvuosi.blogspot.com/2017/09/avioero-on-hauska-juttu.html - 

 

...

HS:

Seitsemän vuoden parisuhdekriisi on vanhentunut käsite: On olemassa toinen hetki, jolloin eroriski kasvaa selvästi

https://www.hs.fi/elama/art-2000006233068.html  - 

.

Ilkka Luoma 10.9.2019 - 19:58
 
 
Evoluutio "loi" rakkauden kemiana, jotta lisääntyminen mahdollisimman hyvin tuottaisi jälkeläisiä - rakkaus oli "evoluution oman itsekkyyden huipputuote", sillä näin se piti "itsensä kuolemattomana", osallisena sukupolvesta toiseen säätämässä elämää "ohjelmallaan" - kunnes kaikki päättyy - joskus.

Kun rakkaus päättyy - on lopulta edessä ero - rakkaus on se sideaine, joka vie läpi vaikeuksien, ongelmien ja antaa kestoa nähdä huomisessa hyvää, vaikka tänään olisi pahaa ---

...
Rakkauden maailma – hulluuden keskellä, aika hullua, eikö?
[ … rakkauden maailma, apua – ihastuin väärään ihmiseen! ~ http://www.hs.fi/elama/a1469238205242 - ]

Rakkaus, kuten muukin aivotoiminta on biosähköistä synaptiikkaa, joka rakentaa ja purkaa. Kemiat etsivät aina lopulta lisääntymiskumppania, muut on evoluution luomaa enemmän tai vähemmän tärkeää oheisvärinää.

Biosfääri on rakennettu ylläpitämään jatkuvan lisääntymisen jatkumoa, jota voidaan kutsua kuolemattomuudeksi. Elämä tunnetusti jatkuu polvesta toiseen. Menetykset ja poistumiset ovat ihmisten osalta henkilötunnustasolla.

Rakkaus on vahvin biosähköinen synaptisuus, vain itsesuojeluvaisto eli itsekkyys voi sen ylittää, turvatakseen eloa ja alitajuntaista lisääntymistä (suurimman osan ihmiseloa poistumat ovat tapahtuneet jo lisääntymiskykyisenä aikana!)

”Yllättäen” itsesuojeluvastoon kuuluu lapsensa/lapsiensa turvaaminen, sillä turvataan lopulta omaa jatkumoa eli geenien siirtoa, jota ohjausrakenteena, hitaan huolellisesti, evoluutio on sopeuttaen valiinnuttanut jo vuosisatamiljoonien ajan!

Huipussaan rakkaus uhraa jopa itsensä, varsinkin kun on kyse lapsista, jotka ovat niitä hedelmiä, joita rakkaus otollisimmillaan tuottaa. Rakkaus on kuin huume, joka riippuvaistaa ja sen loputtua saattaa ajaa etsimään uutta!

Rakkauden kilpailijaksi on ilmestynyt maallisuuden itsekäs tavoittelu - ikään kuin näyttö- ja vertailutaloutena. Rahan puute saattaa lopettaa rakkaudenkin, vaikka sanotaan, ettei aitoa sellaista mikään murra - näinkö?
 
...
 
...
avioero2.jpg