nordstreamII%205.jpg

 

*

983 | 1000

...

HS-otsikko: ”Kaasuputki Venäjältä on ”Saksan asia”, sanoi ulkoministeri Haavisto tavattuaan putkea vastustavan Yhdysvaltain ulkoministerin

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007879183.html -

..

IJL-kommentti

UM Pekka Haavisto astui viisaasti tielle, joka on meille suomalaisille tarkoitettu; emme sekaannu muiden omiin asioihin

Aivan oikein - Nordstream II kaasuputki |1 on vain ja ainoastaan tilaajan, rakentajan ja rahoittajien välinen asia. Lisäksi se on Saksan asia, sillä venäläinen maakaasu putkella tuotuna ja minkään kolmannen valtion alueen kautta takaa sen häiriöttömän kulun.

Saksa tarvitsee kivihiilivoimaloidensa ja kaventuvan ydinvoiman vuoksi väliajan energiaa - ja se on maakaasu, joka on vähäisempää päästöiltään kuin hiili. On myöskin selvää, että amerikkalainen LNG-kaasu valtamerilaivakuljetuksin saa kilpailla markkinoilla, jopa niin, että on puhuttu sen tukemisesta verovaroin.

 

Pekka Haavisto osasi tyylikkäästi asiansa, ja samalla vahvisti viestiä maailmalle, jossa presidentti Sauli Niinistö on ollut aktiivinen: "Hyvien palveluksien" tarjoajana |2, ja juuri suomalaisena, kuten hän ilmaisi amerikkalaiselle laatuaviisille - kysyttäessä Natosta. Niinistö osapuilleen: Suomalaiset eivät halua, ja minä olen suomalainen |3.

Niinistö kuuntelee tarkalla korvalla suomalaisten suurta enemmistöä |4, jotka myös hänet presidentiksi valitsivat – toiselle kaudelle jopa ensimmäiseltä kierrokselta!

UM Haavisto vahvistaa omia mahdollisuuksiaan seuraavaksi presidentiksi, juuri tavalla, joka sopii meille Suomelle. Olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla ja voimme olla ratkaiseva, luotettava ja diplomaattinen tahdikkuudessamme oli ilmansuunta sitten mikä tahansa.

 

Ellei Sauli Niinistö ehdi ottamaan vastaan kolmen suurvallan päämiehiä |5

Kiinan Xi Jinping' iä, Venäjän Vladimir Putinia ja US' n Joe Bideniä, niin tehtävä jää seuraavalle. Nyt näin ajatellen Haaviston kannattaa ottaa maailmallisesti oikeudenmukainen rooli - sellainen rooli, joka kattaa neuvottelupöytiä kaikille halukkaille, ja vapaaehtoisesti. Osaamme tuon taidon ja mikä parasta - näin turvaamme oman ulko- ja turvallisuuspolitiikan. Tapaa voidaan kutsua 'sveitsittymiseksi' |6 – olemme sitten EU’ ssa tai ei!

Olen varma, että Suomesta suuri kansakuntaenemmistö nyökyttää nyt päätään hyväksyvästi - "Saksan oma asia" -lausuman johdosta.

 

..

 

.

Ilkka Luoma 25.3. 19:53

..

HUOM! Koska monet vastaanottavat sähköpostipalvelimet eivät hyväksy monia internet-linkkejä, on tämä sama yksityishenkilön Kansalaiskirjoitus saatavilla täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/taalla-suomessa-idan-ja-lannen.html – kaikkine viitteineen ja linkkeineen alkaen 28.3.2021.

.

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista