lapsettomuus.jpg

 

Kuva: ~ https://www.ovumia.fi/ajankohtaista/ovumian-blogissa-nykyaikaiset-hedelmoeityshoidot-ivf-icsi-fet-tehokkaita/  - 

 

...

HS:

Suomi pitää perää Pohjoismaiden vertailussa: Alhaisin syntyvyys, vanhin väestö ja kurjistuvat syrjäseudut

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006396097.html  - 

...

Ilkka Luoma 5.2.2020 - 14:20
Matemaattisesti kansakunta uudistuu 2,1 syntyvyydella naista kohden. Suomessa luku viime vuodelta oli alla 1,5. Syitä syntyvyyden vähentymiseen on tutkittu, mutta onko tutkittu kattavasti. Ei ehkä.

Syinä vähälapsisuuteen voivat olla myös nykyisten nuorten kokemukset omasta lapsuudesta, varsinkin, kun on ollut mahdollisuus nähdä miten omat vanhemmat kasvattivat sitä nuorempaa veljeä/ siskoa - eikä omakaan kokemus omastaan saata viljellä halua omiin lapsiin?

Sekin voi olla merkittävä tekjä lisääntymiselle, että nykyisten nuorten miesten siittiöt eivät ehkä ole niin vahvoja "uimareita" kuin aiemmin. Lisäaineet, ilmastomyrkyt, stressi ja elämäntavat - ehkä sieltä löytyy tekijöitä, etteivät siittiöt ui perille.

Samoin synnytysikäisiin naisiin saattavat vaikuttaa tekijät, jotka estävät munasolun terveen hedelmöittymisen -syntyy keskenmenoja tai jopa niin, ettei munasolu osaa ottaa vastaan uimaria, joka toisi rekennepiirustuksia yhteisen hedelmän syntymiseksi.

Tiedetään, että hedelmöityshoitoja annetaan yhä enemmän - vuodesta toiseen - se kertoo joistain häiriöistä estämään luonnollinen lisääntyminen.

Eikä tietenkään nuoruusitsekkyys "nähdä mualimaa" ole aktivoimassa lapsien tekoon - ainakaan vielä. Ja mitä pidemmälle rakkauden hedelmän teko lykätään, niin vaikeammaksi se tulee mahdolliselle äidille. Tämä yhdessä veltostuneiden siittiöiden kanssa ei saata maailmaan onnistuneita synnytyksiä.

Pelko huomisesta, ja nimenoman pelko syntymättömien osalta saattaa varovaistaa:

"Enhän minä voi tänne enää lasta tehdä, kun omakin tulevaisuus on hämärän peitossa. Maailmallinen kehitys ei tue luottamusta - sotien pelkona, ympäristöpelkoina ja nimenomaan epäuskona omiin esimerkkeihin, joita pitäisi esiintyä juuri valtiojohdosta.

Meiltä puuttuvat uskottavat ja luottamusta herättävän johtajat - haluamme sellaisia johtajia, joiden osalta voisimme kunnioittaa heidän viisauttaan olla määrätietoinen johtaja. Nyt NNV-Nuorten Naisten Voima on tekijän paikassa - odotamme tuloksia!
 
...