verkkokauppa.jpg

HS:

Onko Kiinasta tilattu lelu turvallinen?

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006021224.html -

 

...

Ilkka Luoma kommentti 3.3.2019 – 9:10:

 

Maailma verkottuu, kauppa on taskussa ja yhteydet ulottuvat jo kauas Kiinaan, jossa sijaitsee maailman liukuhihna, jonne monet läntisen tehtaat menivät lähinnä kolmen syyn vuoksi - halpa, työteliäs ja lakkoilematon toveri, maailman suurin markkina heti tehtaan oven ulkopuolella sekä aikanaan olemattomat ympäristölait - nämä olivat houkuttelevia tekijöitä - ja nyt Kiina valmistaa kaiken sen halvemmalla, mitä aiemmin tehtiin myös lännessä ja vähän vielä lisääkin - kiinalainen kuuntelee kuluttajaa ja oppii nopeasti.

Verkkojättiläisten kamppailu – idän ja lännen välillä. Maailman suurimmat ottelevat paikasta kuluttajien kukkaroissa – kiinalainen verkkokauppa Alibaba on jättiläinen, kuten myös amerikkalainen uranuurtaja – kirjakaupasta lähtenyt Amazon, jonka tasearvo käväisi yli biljoonassa dollarissa. Alibaban tasearvoa on vaikea määritellä todellisuudessa, se ollen kuitenkin tavaravolyymiltaan maailman suurin.

...

 

ORIG ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/verkkojattilaisten-kamppailu-idan-ja.html -

Alibaban perustaja Jack Ma tekee läheistä yhteistyötä Kiinan Keskushallinnon kanssa, ollen markkinatalousyritystoiminnan protoresepti, kokeilukenttä kuin huomisen kaupallislogistiikan ennustaja Kiinassa. Kiinassa on meille tuntematon tutkimus- ja päätösesittäjäkomitea, jonka arviointiaikajana on 100 vuotta … Alibaballa on sinne suuri vaikutus - Alibaba kaikkinensa on läheisessä yhteydessä kolmen kokonaisuuteen: Baidu, WeChat (myös Suomessa – vastaten Whatsapp -palvelua) ja China Mobile.

Money talks – tai kuluttajamassat ratkaisevat. Kiinan väkilukusuhde on enemmän kuin EU ja US yhteensä, joiden suhdeluku on ~0,85/7,8, kun taas Kiinan on vastaava on ~1,4/7,8 – Jos katsomme ”lännenmiehen vastaleiriä” - BRICS-valtioita, niin niiden väkilukusuhde edustaa jo lähes puolta koko Maapallon ihmispopulaatiosta, varsinkin, jos Turkki, Indonesia, Filippiinit, Iran ja Meksiko liittyvät mukaan! Huomenna käydään kilpailua tämän ns. muun maailman ihmisten ostohaluista - luoden mitä ihmeellisimpiä ostohoukutteita.

Pisteet HS' lle poikkeavasta kiinauutisoinnista - se ei ollutkaan negatiivinen, kuten Case Huawei -toisaalla. Kts. ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/02/huawein-ylivoimaa-koetetaan-torpata.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

VU 24 24 T BL BL FB FB

 

 

2419_24_03032019_11:22

T_8363 – 291_2551 – 11:29_17:22 AB05