[16|84] ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/77750/trump-kay-sotaa-perinnemediaa-vastaan?changed=1611151419  - (18) 11038

trumpmedia.jpg

Kuva: ~ https://www.nytimes.com/2019/10/02/business/media/trump-media-attack.html

Donald Trump kävi infosotaa perinnemediaa vastaan

 

...

Esseen* alun pääsisältöviesti - " ... historiallisen epäsuosittu ... " on siinä mielessä outo, että se pohjaa vain mielipidetutkimuksiin, joiden totuusosuma on aina suhteellisuus- ja arviokysymys.

 

'Itse vaalit ovat se paras mielipidetutkimus', ja tältä osin nyt jo aiemman presidentti Donald Trumpin saama äänimäärä oli historiallisen suuri - itse asiassa toiseksi suurin - 74,2 miljoonaa - äänestysaktiivisuuden ollen 66,7 prosenttia.

 

Miksi tämä esseen asenneilmasto Trumppia väheksyvänä poljentona?

Olipa tämä Trumpin toimintamalli miten 'väärä tai oikea tahansa', on tässä esseen asenneilmasto ihmeteltävän yksipuolisnäkökulmainen ja ikään kuin 'kostonhaluisesti hymistelevä', nyt kun hiiret voivat pomppia pöydälle - kissan poistuessa. Miksi löydään lyötyä vähättelevällä asennepoljennolla?

Tämä lyöminen ei jää huomaamatta sellaisten joukoissa, joissa trumppismi on miltei fanaattista - ja fanaattisten toimet ovat tunnettuja.

Toteamus epäsuosituimmuudesta on paljolti numeroilla, laskukaavoilla kuin galluppien arvostuksien kohotuksella pikemminkin kikkailua kuin todellisuuden esitystä.

 

Aika näyttää miten amerikkalainen demokratian jälleenrakentaminen esitettynä toiveena tulee todellisuudessa toteutumaan

On joka tapauksessa aivan selvää, että Trumpilla on monien mielestä liian paljon kannattajia, joiden myötä sisäinen eskaloituminen on vaaratekijä, joka jo huomataan massiivisina "idän valtioiden" toimintamallina turvallisuuden takaamiseksi.

Demokratiaan kuuluu oppositio. Nyt arvattavasti on syntynyt uuden tyyppinen us-oppositioituma - valkoisten johtama trumppistinen liike, jota varmaan jo organisoidaan voimaksi muuttaa tai palauttaa hegemonia USA' ssa valkoisten ajamaksi malliksi toimia patriotismin ja isänmaallisuuden näkökulmista. Muinoinen "etelävaltiotismi" on nostamassa päätään?

On jo laatumediassakin ennusteltu jopa sisällissotaa, kun erilaiset demokratiat ottavat yhteen?

Ehkä amerikkalainen yritteliäisyys ja sananvapaus torppaavat repeämän konfliktoitumisen.

 

..

|* HS: "Jäähyväiset presidentti Trumpille"

Lähes 50 miljoonaa yhdysvaltalaista pitää Donald Trumpia loistavana presidenttinä, mutta silti hän on ollut historiallisen epäsuosittu."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007750245.html - 

...