1179 |2372|370112|

.

nato13.jpg
 

Kuva: ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201807112201066993 - , osaotsikoituna näin: 

"

- mitä Suomi hyötyy Naton riitaisasta huippukokouksesta?

" -IL-toimittajana ja innokkaana 'natottajana' tunnettu Kreeta Karvala.

 

***

 

..

 

48x48_20191004131740879.jpg
 


2022-10-31  --  16:21:42
 

Yhdysvallat ilmoitti jo tarvitsevansa Suomen alueita kansainvälisessä kriisissä
~ https://www.tiede.fi/keskustelu/73914/varisuora-suomi-naton-etuvartiosta-taistelualustaksi -

Amerikkalainen ensilinjan laatuaviisi The Newsweek ilmaisi jo suoraan hyytävän otsikoinnin:

 

 ""Suomi sallii Naton asettaa ydinaseita Venäjän rajalle"* -
KIRJAILIJA: JAMES BICKERTON 26.10.22 KLO 12:19 EDT" - löytyy linkin ~ https://www.newsweek.com/finland-will-allow-nato-place-nuclear-weapons-border-russia-1754925 - alta.
.
|* Googlen käännös englannista
.
--
Kuva**/ piirros: https://suomenkuvalehti.fi/ulkomaat/tama-ei-ole-harjoitus-ydinsota-ollut-lahella-monta-kertaa-vahingossa/ -, otsikoituna näin:

"Ydinsota on ollut lähellä syttymistä monta kertaa – vahingossa. Ja ydintuhon riski kasvaa," -Suomen kuvalehti
.
|** Kuva löytyy tämän linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/08/ja-nain-maailma-astui-lahemmaksi.html - alta!

---
EKSTRA
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/05/hallitsemattomat-ja-hitaat-muuttujat.html - otsikoituna näin:
"Hallitsemattomat ja hitaat muuttujat johtavat sotaan - kiihtyvästi" -IJL-BLOG


..
Ydinaseista osaa parhaiten puhua niiden ainoa käyttäjä - Yhdysvallat ja ainoat niiden uhreiksi joutuneet - japanilaiset, lähinnä siviilit

Ydinaseen käyttökynnys on korkea, ja siksi niiden ei saisi millään muotoa olla edes taktiikan ja osa-alueelliseen offensiivin käyttöuhka - vain strateginen uhkaelementti on ylläpidettävä tasapainotekijä (niin sanotut strategiset mannertenväliset ydinohjukset), ettei se suuri maailmallinen "maailmanlopun" ydinsota syttyisi.



Tätä maailmanlopun uhkakuvan toteutumisestoa vartioivat tahoillaan kaksi ydinasesuurvaltaa - Venäjä ja Yhdysvallat

Kiina on nousemassa kolmanneksi ydinvoimaksi - hyvin määrätietoisesti, tavoitellen johdonmukaisesti omaa populaatiollista osuutta Pallomme käytöstä ja kohtaloista - siis suhdeluvulla 1,4/8,0 - vastaava US' n suhdeluku on 0,36/8,0 ja Venäjän 0,15/8,0!

Nyt Helsingin Sanomatkin haluaa leikitellä ydinaseilla |2, selitellen, ettei se meitä kosketa - olemmehan allekirjoittaneet ydinsulkusopimuksen |3, mutta emme Ruotsin tavoin ICAN [ https://www.icanw.org/ - ] ydinaseiden YK-kieltosopimusta |4, jonka jo puolet Maapallon valtioista on ratifioinut!
.
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/leikitellaanko-naton-kautta-jo.html -.
|4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10692326 -, otsikoituna näin:

"USA uhkaa: Puolustusyhteistyö voi vaikeutua, jos Ruotsi allekirjoittaa ydinaseet kieltävän sopimuksen" -- Samasta syystä ei Suomikaan ole todennäköisesti ICAN YK-ydinasekieltoa allekirjoittanut, eikä enää voi allekirjoittaa, sillä se romuttaisi Nato-hakemuksen. Miten Ruotsin käy - onko se jo etumatkalla meihin?
.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja hänen aseenkantaja, demareiden puheenjohtaja, "sotaministeri" ja PM Sanna Marin eivät ole poissulkemassa mitään ennakkoon rajoitteita Nato-hakemuksen osalta -

.. jopa ydinaseita ei haluta kieltää - saa nähdä miten Ruotsi omassa hakemuksessaan asian tulee ilmaisemaan. Kerrotaan, ettei haluta kategorioida ..



Kun puhumme Suomessa ydinaseista -

.. on niiden sijainti jo nyt erittäin lähellä rajojamme. Venäjän Kuolan niemimaalla sijaitsevat Venäjän Pohjoisen laivaston nuo suurydinsodan estojärjestelmät |5 - uhkakuvina, lähinnä amerikkalaisille, ettei suursotaa kannata aloittaa.
.
|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - 
.

Nuo Kuolan tukikohtien estojärjestelmät tunnetaan erityisesti strategisina ydinsukellusveneinä - Borei-ydinkäyttöisinä sukellusveneinä, joiden kunkin jopa 16 mannertenvälistä ydinohjusta (a' 1-4 kärkeä) ovat tuhovoimaltaan enemmän kuin ~100 kertaa Hiroshimaan amerikkalaisten pudottama atomipommi, mikä jo yksistään tappoi kaikkiaan yli 80 000 -lähinnä siviiliä!



Nyt kun Nato-hakemus on selvitetty ja takit poliitikkojen osalta käännetty, presidenttiä myöten -

.. onkin aiheellista tarkoin miettiä miten Venäjä varautuu nyt uudessa mahdollisessa tilanteessa, jossa Naton ainaissotilasjohtaja US tulee Kuolan niemimaan viereen - vain Lapin lentokentiltä noin 13 minuutin lentorynnäköinnin päähän noista Borei' den tukikohdista.

--
89644

--

 

|  168  SUOMI24  317  e |  42  TIEDE  249  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  FB  |  Twitter  | 

.

 

2

 

.. ylläpitäen kauhun tasapainoa, sillä venäläisten Borei-vedenalaisaluksen ja Bulava monikärkiydinohjuksen yhdistelmä on nyt ylivertainen (?) - ainakin toistaiseksi --- **

...
Maailmassa on kaksi ydinasesuurvaltaa - USA ja Venäjä. Noilla on yhteensä kaikki tuhon avaimet - ja nyt niitä asetellaan vääriin lukkoihin. Nuo lukot ovat pitäneet pallomme poissa totaalisesta ydinsodasta.

Entä nyt, kun molemmat ovat irtisanoneet sopimuksia, joilla rajoitettiin ydinasevoimaa. Entä me suomalaiset, jotka olemme aivan tuon Kuolan niemimaan vieressä ja menimme tekemään Nato-Isäntämaa pöytäkirjan (MoU) - kysymättä kansalta ja eduskunnalta mitään ---


Kuva: ~ https://www.aljazeera.com/news/2019/10/russian-submarine-test-fires-ballistic-missile-time-191030174902580.html -
...
Venäläinen vedenalainen sodankäynti on viety pidemmälle kuin muut heidän aselajit. Syy on selvä. Venäjä ei kykene niin suuriin satsauksiin aseteknologioissa kuin USA (tai Kiina). Tosin Venäjä tekee yhteistyötä asekehittelyn osalta juuri Kiinan kanssa. Venäjän pitää keskittyä yhteen ja se on tämä Borei Bulava yhdistelmä, joka edustaa maailman huippua - ollen teknologinen edelläkävijä maailmassa.

Borei-sukellusveneet eivät ole enää uutuus, niitä on jo palveluksessa Bulavoineen. Se taas tiedetään, että molemmat niin Borei kuin Bulava ovat jatkuvan tuotekehityksen alla, kuitenkin siten, että riittävä täyden atomisodan puolustautumisreservi on aina olemassa - aktiivisina palveluksessa olevine yksikköineen - niin Kuolan niemimaalta kuin Kamshatkalta.

 

 

3

 

Onhan USA jo suomalaisten mediatiedon pohjalta kertonut |kuva 1, että juuri kriisin aikana USA tarvitsee Suomen alueita -
..
Kuva 1 löytyy muun muassa täältä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74430/eduskunnan-ohi-nato-isantamaa-sopimukseen -
.
.. tässä tuo tarpeen syy on nyt sitten esitetty. Se on meille se vaarallisin Nato-uhka - todellinen uhka, jota poliitikkomme eivät todennäköisesti ole osanneet edes huomata - mediaväestä puhumattakaan. Siksi sujuvasti tämäkin HS-artikkeli https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008808060.html -, otsikoituna näin: "Natossa Suomen on opeteltava puhumaan ydinaseista" - laukoo näkemyksiä ydinaseista!


.
PS. Tällä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - Nato - Isäntämaa MoU pöytäkirjalla viitoitettiin jo tietä Natoon (se oli TP Sauli Niinistön hyväksymä, sillä ilman sitä Puolustusvoimamme ei olisi voinut MoU' ta allekirjoittaa!

Tuo Nato - Isäntämaa MoU ei kiellä ydinaseiden tuontia maahamme - Suomeen!

Ruotsi taas omassa samankaltaisen MoU' n parlamentaarisessa käsittelyssä kielsi nimenomaan ydinaseiden tuonnin Ruotsiin - meillä ei edes MoU' ta käsitelty eduskunnassa, joka kylmästi ohitettiin, kuten nyt Naton-hakemuksessa koko kansakunta, kieltämällä kansanäänestys [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html - ] Natosta, jossa oltaisiin oheiskysymyksenä juuri kysellä myös ydinaseista!
..
|PPS - Ydinsota! ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/03/ydinsota.html - .

..