ukr_kone_iranissa.jpg

 
 
*
 

...

HS:

”Kun laukaiset tuollaisen, se on siinä” – Iranin epäillään pudottaneen matkustaja­koneen venäläisellä ilmatorjunta­järjestelmällä

 
...

 

Ilkka Luoma 10.1.2020 - 12:50
 
HS: " ... hetkeksi vallalle teoria ... " ---
 
Kiina ja Venäjä ovat lennättäneet satelliittejaan myös Iranin ja koko lähi-idän alueen yli jo pidemmän aikaa - voisimme olla liki varmoja, että molemmilla on myös satelliittihavaintoja tapahtuneesta - kuten oli Ukrainassa kiistellyn malesialaiskoneen alasampumisesta. Erityisesti Kiina ei jaa satelliittitietoja kuin harvoille. Eli Venäjä ja Kiina tietävät myös mitä on tapahtunut.
 
Sekin osataan valistuneesti arvata, että Iranin tehdessä tämän "puolidiplomaattisen ohjusviestinsä"* -kostona Irakin US-johteisiin sotilastukikohtiin - oli Iranin ohjuspuolustusjärjestelmä täydessä hälytystilassa - niiden varautuessa amerikkalaisten nopeaan vastaiskuun - tosin Iran oli etukäteen varoittanut Irakia tulevasta "ohjusviestistä".
...
* https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/01/iranilta-puolidiplomaattinen-teko-kosto.html - 
 
 
Ukrainalaiskoneen alasputoamisen vaihtoehtoina ovat terrori-isku |1, pommi koneessa tai torjuntaohjus kapinallisten tai iranilaisten taholta. Sekin on mahdollista, että Iran oman ohjuspuolustusjärjestelmänsä myötä pudotti ukrainalaiskoneen - vahingossa, väärän signaaliviestin vuoksi. Iranin kaikki torjuntajärjestelmät eivät ole uusimpia malliltaan.
 
Aikanaan US Navy ampui alas vahingossa iranilaisen matkustajakoneen - 290 kuollutta - Persianlahdella - Iranin ilmatilasta. US Navy koki, että kone oli F-14 Tomcat hävittäjäpommittaja - aggressiivisena. Kone olikin suuri siviilimatkustajakone - kuukausien väännön jälkeen US "tunnusti" tekonsa ... Voisimme arvata, ettei iranilaiskonetta tahallaan matkustajakoneena ammuttu alas.
 
Senkin jo tiedämme, että Ukrainassa MH17 ammuttiin alas suunnittelultaan venäläisellä BUK-torjuntaohjuksella - vahingossa, se ei ollut sotilaskuljetuskone - menehtyneitä ~300.
 
Iran on reilu jo nyt, se pyytää asiallisesti Kanadasta niitä sen saamia aineistoja, joista on nyt vedetty johtopäätös iranilaiseen torjuntaohjukseen ja huom! viestinnässä on korostettu vahingon suurta mahdollisuutta. Vahinko laannuttaa kriisiä - hinta oli vain kova - vajaa 180 menehtynyttä - osatonta siviiliä.
 
.
EKSTRA
|1 "Suomalaisasiantuntija pitää mahdollisena, että terroristit pudottivat ukrainalaiskoneen - ”melkoista ammattitaidottomuutta” Iranin ilmavoimilta
 
  Tänään klo 11:25 - Iltalehti
Asiantuntija epäilee, että kone pudotettiin alas venäläistä pienemmällä ohjuksella."
 
...