Sent: Wednesday, August 13, 2008 9:18 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Natoilijat riehaantuvat heti, kun Venäjä nostaa sormeaan
...
Natoilijat riehaantuvat heti, kun Venäjä nostaa sormeaan
(Ennakoitu, osin provosoitu ja huolellisesti valmisteltu Gruusia (Georgia) - Etelä-Ossetia ja Abhaasia konflikti käynnistyi, saatettiin loppuun ja päätettiin muutamassa päivässä ~ USA-Irak jatkaa jo viidettä vuottaan)
 
[ ... suomalainen media uutisoi innokkaasti ja hanakasti kaikesta sellaisestakin, mikä ei USA operoituna ylittäisi edes uutiskynnystä. Osa kansalaisten tilauksin maksamista paperimedioista ja kansalaisrahoitteisesti kustannetusta Yleisradiostakin täpinöistyvät ja intohimoistuvat heti, kun Venäjä on aktiivisena osapuolena ... ]
 
Suomi on enemmistökansan lähtökohdista ehdottomasti kallupista toiseen Nato-vastainen ja kannattaa liittoutumattomuutta. Nato-uskovaiset perustelevat vanhakantaisin pysähtyneen ajan metodein Nato-intouttaan. Pääministeri Vanhanen otti ensimmäisen kerran valtiomiesmäisesti liittoutumattoman maan periaatteella osaa keskusteluun, ottamatta kantaa "syyllisiin". Vanhanen on näin tunnustanut suuren kansan mielipiteen Natosta ja liittoutumattomuudesta.
 
Länsi ja nykymalliseen Natoon rähmällään olijat Suomesta herkistyvät ja sähköistyvät, kun Venäjä on osapuoli. Länsi-Eurooppa, Japani ja USA sensijaan myyvät innokkaasti autojaan venäläisille helpottaen alkanutta markkinatalouden ähkyväsymystä omissa maissaan. Venäjä on siirtynyt Suomen suurimmaksi kauppakumppaniksi.
 
Otamme Suomessa mieluusti vastaan venäläisen rahan - venäläiset tuovat eniten ostovoimaa Suomeen kaikista matkailijaryhmistä. Ei ole tolkuton aika, kun olimme vodkaturisteina röheltämässä erinomaisuuttamme Pietaria edeltäneessä Leningradissa - nyt toivotamme tervetulleeksi keskimäärin hyvin käyttäytyvät venäläisturistit citymaastureineen.
 
Nato on rasite jo useille jäsenmailleen. Yllättäen Ranska otti aktiivisuutta Nato-toimintoihin. Ranska asemoi itsensä Saksan rinnalle, kun EU aloittaa oman - Euroopan turvajärjestelmien suunnittelun ja koordinoinnin. Saksa, koko Euroopan veturina ja vahvoin taloudellisin sitein Venäjään kytkeytynyt teknologiaosaaja, on suunnitellut jo pitkään itsenäistä Eurooppa-turvallisuuspolitiikkaa.
 
Suomi on kallupista toiseen Nato-vastainen maa. Voisi arvata, että piintyneimmätkin Nato-uskovaiset ymmärtäisivät tämän ja lopettaisivat suuren kansan aliarvioinnin junttaamalla ja hivuttamalla Nato-autuuttansa vanhakantaisin pysähtyneen ajan argumentein.
 
Kansakunta itsessään on herkkä ymmärtämään ja elämään ajassa. Suuri kansa oli rintarinnan Tali-Ihantalassa kesällä 1944 puolustumassa lähes epätoivoisissa oloissa omaa Isämaataan. Tuolloin ei kysytty (eikä juurikaan voitu) kuin yhden maan apua ja saatiin - Saksa oli yhtenä ratkaisijana puolellamme pelastajana, kuten Jääkäriliikkeessä ja sisällissotamme osaratkaisijana.
 
Venäjä saa median liikkeelle olemattominkin uutissisällöin. Samalla tavalla aktivoituu pieni kansalaisvähemmistö natoiluun - sormeaan nostaen: "enkö minä sanonut jo eilen, että...". Venäjä on tavallansa vähintäänkin eilisen suurvalta, mutta se on kiistatta maailman raaka-aineaitta ja strategisten ydinaseiden omistaja, ... joka ei ole koskaan ydinasearsenaaliaan käyttänyt.
 
Venäjä intohimoistaa ja luo tähtilippulasisille ihottumaa uhkina - näkemättä mahdollisuuksia. Suomi elää Venäjän naapurissa ja hyvin lähellä Venäjän vanhaa pääkaupunkia Pietaria. Pietari on jo alueena pelkästään Suomelle mahdollinen talousveturi ankeutuvaan markkina- ja näyttötalousväsymykseemme, vaikka valtiovarainministeri Katainen vannotti, että mm. USA sub-prime-lainakriisi ei hetkauttele talouttamme - tuo vaikutus on jo alkanut.
 
Suomi on vedenjakajalla. Olemme idästä ja lännestä, ehkä enemmistö idästä. Venäjärajamme on on syvempi ja ulottuvampi kuin maastossa. Olemme uskontojen, kulttuurien, kielien ja tapojemme kuin geenienkin osalta vedenjakajalla. Lännen mm. pohjalaiset/varsinaissuomalaiset ja idän savolaiset/ karjalaiset kohtaavat keskellä Suomea tuoden meille kanssakäynnillistä rikkautta. Olemme vahvasti sitoutuneet Venäjään ja olemme myös epäluuloistuneet siihen.
 
Suomen kansa vastaa jatkuvasti ja selkesti ei - kysymykseen Natosta ja liittoutumisesta. Saimme kokea uutisointia vailla vertaa Venäjä-Gruusia selkkauksesta. Rauhan nopeasti palautuessa asetumme maanpinnalle, nähden kuinka pienestä kohkasimme - samalla mm. unohtaen USA:n Irak, Kosovo, Serbia/ Bosnia, Iran, Pohjois-Korea, Somalia, Grenada ja Vietnam operaatiot, joissa ei säästelty siviilejä, sotilaita eikä aseita.
 
USA on käyttänyt viimeisen sadan vuoden aikana enemmän särkevää räjähde- ja tappoenergiaa, kuin muut sotineet maat yhteensä. Suomi suhtautuu uhkina kansan osalta tasapuolisesti USA:han ja Venäjään. Emme ole riippuvaisia USA:sta, mutta olemme riippuvaisia ulkomaanviennistämme - ja Venäjä on aivan rajan takana suurena ostajana.
 
Suomi on erityinen ja itsepäinen maa, joka ei hävinnyt - meitä ei miehitetty 1944, kuten monet muut maat. Me maksoimme velkamme, toki helpotettuna. Suomalainen pani hanttiin - Suomi on tiukka vastus ja olemme arvostettu ja luotettava kumppani. Suomi tulee toimeen omalla tavallansa ja meidän ei tarvitse seurailla muita. Suhteet Venäjälle ja Saksaan kuin pohjoismainen yhteistyö - ovat turvallisuuspolitiikkamme ytimet. 
 
Ilkka Luoma
...
 
Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot~
[kuvia kansioista saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2005, 2007]
 
Kuvakansio 1
[Moskovan valot, talouden ydin ja hallitsemattoman kasvun keskus]
 
Kuvakansio 2
[Pietari, entinen Leningrad - suomalaisten ensimmäinen ote ja tuntemus suurkaupunkiin - mahdollisuuksien mahdollisuus hiipuvalle taloudellemme]