kin_neta.jpg

Kim Jong-un ja Benjamin Netanjahu

 

[2006] Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla

 

IL-blog_ote: ” … Pohjois-Korea tuntuu olevan uhka jopa EU:lle, koska Suomen Vanhanenkin on huolissaan ja pyytää Pohjois-Koreaa lopettamaan kokeensa ja vetäytymään kiltiksi neuvottelijaksi länsimaiden ohjastamaan ruotuun. Pohjois-Korealla ei ole oikeutta testata mahdollista voimankäyttöä, mutta Israelilla näyttää olevan oikeus suoraan ja massiiviseen voimankäyttöön lähinnä siviilejä kohtaan.

Israelia torutaan hellästi ja juutalaiset vastaavat tuhoamalla palestiinalaisten sähköntuotannon, räjäyttämällä laillisesti valitun palestiinalaishallinnon rakennuksia ja ottamalla vangiksi ketä haluavat. Palestiinalaiset ottivat yhden sotavangin ja Israel on teljennyt vankiloihinsa arviolta toistatuhatta naista ja lasta, jotka edustavat vangitsijansa mielestä pahaa terrorismia, itse tulittaen siviilikohteita taistelukopterein ja hyökkäysvaunuin. … ” |1

 

 

 

I

YK:n tutkijat: Israel saattoi syyllistyä sotarikoksiin Gazan protesteissa – sotilaat ampuivat lapsia ja lääkintähenkilökuntaa

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006017960.html -

 

Ilkka Luoma 28.2.2019 – 15:39:

 

Kaksi voimallisesti esillä olevaa asiaa - Israel ja Pohjois-Korea - molemmat ydinasevaltioita, eikä kumpikaan päästä tutkijoita tarkastamaan atomiasevarantojaan! Toinen sotii liki jatkuvasti - toiselle riittää vain "uhkailu" ---

[2006] Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla

EU ja lähes kaikki maat tuomitsevat Pohjois-Korean ohjuskokeet vaaraksi maailman rauhalle. Israelia ja palestiinalaisia kehotetaan malttiin ja rauhanomaisuuteen tunnustamalla, että vain he voivat sopia keskinäiset asiansa. Kaikki muut maat saavat tehdä ohjuskokeita, paitsi Pohjois-Korea. Mikään muu maa ei saa harjoittaa yksipuolista miehitystä, rangaistusmatkoja vieraan maan alueelle ja siviilien murhaamista korkeateknologialla, paitsi Israel.

Otsikon asetelma on yllättävä, mutta siinä piilee kaksi erilaista mielivaltaa. Pohjois-Korea katsoo itsellään olevan samanlainen sotateknologian tuotekehitys- ja testausoikeus kuin kaikilla muilla maillakin. Muu maailma ei katso hyvällä Pohjois-Korean kokeita ja tuomitsee maailman yksinäisimmän ja yhden köyhimmistä maista vaarana maailman rauhalle. Israel on saanut rauhassa testata ja kokeilla jo vuosikymmenien ajan, amerikkalaisten hiljaisella tuella omat atomikokeensa.

Näissä kahdessa asiassa paistaa länsimainen kaksimielisyys ja vahvemman laki. Israelille myönnetään oikeus miehitykseen, atomiaseeseen ja suoraan väkivaltaan selostuksella, että juutalaiset saavat turvata luvatun maansa rauhaa ja kansalaisten turvallisuutta. Israel käyttää huipputekniikkaa ja voimaa kiusallista naapuriaan kohtaan, joka ei voi vastata yksipuoliseen saarrostukseen kuin kotitekoisilla ihmispommeilla ja raketeilla, joiden teho on murto-osa Israelin voimankäytöstä.

Molemmin puolin murhattujen, miltei aina viattomien ihmisten, kuolin suhde on tyly; Israel tappaa miltei 3-10 kertaisen määrän, kuin palestiinalaiset. Länsimaisen ajattelun ja oikeudentunnon pitäisi tuomita molempien murhat ja kannustaa vahvempaa olemaan viisaampi ja tekemään konkreettinen aloite.

 

 

 

II

 

Ei rauhanjulistusta Koreaan eikä mitään muitakaan tuloksia – Trumpin ja Kimin neuvottelut loppuivat lyhyeen

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006017599.html -

 

Ilkka Luoma 28.2.2019 – 15:27:


[2006] Pohjois-Koreaa kuritetaan rautahansikkain ja Israelia käsitellään silkkisin käsinein

Mitä eroa tai yhtäläisyyttä huomaamme Israelin ja Pohjois-Korean välille? Miten kumpikin pullistelevat aseillaan, ja keiden toimittamien aseiden? Miksi Israelille sallitaan ydinase? Kumpi on sotaisampi, kumpi on tappanut enemmän vastapuolen siviilejä vuoden 1966 jälkeen – viimeisen 50 vuoden aikana? Paljon kysymyksiä – vähän vastauksia.

Korealaisten henkivakuutus on tuo kyky uhata, kuten se on Israelillakin ja myös USA:lla ja Venäjällä. Samalla on hyvä muistaa, ketkä jakoivat Korean niemimaan kahtia - nykyisen jakolinjan kohdalta; ne olivat US ja muinoinen Neuvostoliitto. Korealaisilta ei kysytty mitään, vaikka korealaiset olivat yhtenäisiä viimeiset kaksi tuhatta vuotta - aina tuohon japanilaismiehityksen loppuun asti 1945.

Miksi US pitää sota- ja taisteluvoimiaan eteläosassa Koreaa? Ehkä tuolta löytyy se Pekingin tiekartan ratkaisu, nuo joukot pois uhkaamasta korealaistaen alkavia rauhanneuvotteluja ja vastapainoksi ydinaseet poistuvat Kiinan valvonnassa - Kiina, joka on kaikkien korealaisten suurin kauppakumppani. Miksi US ei vedä joukkojaan pois?

Nyt projisoidumme Korean niemimaalle – täältä kaukaa Pohjolasta, idän ja lännen vedenjakajalta, jolla voisi olla taitavasti toimien välittäjän ja rauhanneuvottelijan rooli – natottomana maana, joka voisi saada Venäjän ja Kiina tuen välitystehtävälleen.

Onko presidenttimme Sauli Niinistö ajatellut asiaa? |2

 

 

EKSTRA

~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 -

 

Yle: Pohjois-Korea on valmis puhumaan 40 vuotta vanhasta velasta Suomelle – Ylen erikoishaastattelu Pjongjangissa

 

Ote: ” … Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle … ” - 26042017 – Yle maailmalta

 

 

Viitteet:

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/07/pohjois-korea-ja-israel-pullistelevat.html -

|2 Suomelle on muodostumassa erityisasema Pohjois-Korean osalta. Mikäli toimimme oivaltavasti voimme olla välittäjä Pohjois-Korean ja läntisen maailman välillä. Tietolähde Pekingistä kertoo, että vihje olisi syntynyt Kiinan toimesta. Meille tarjotaan nyt kättä, johon on syytä tarttua. Pohjois-Korea hakee ulospääsyä sekä hyväksyntää ja maailman suurin kansantalous Kiina on asialle kummina (?) -kts. EKSTRA

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 195043

 

DOC Israel_korea_28022019.doc – OpenOffice Writer

PVM 28022019

 

0691_05972 – 17:23_18:25 IK05

 

.

2369_24

8345_T