nuorten%20v%C3%A4kivalta2.jpg

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-11893011  - 

"Nuorten väkivalta ei ole vain Helsingin ongelma: Kajaanissa nuorisotyöntekijät kertovat, kuinka rikollisuus ja jopa jengiytyminen ovat lisääntyneet" -YLE

 

*

...

Media pitää yllä kiitettävästi tätä hyvin vakavaa aihetta – (lasten) ja nuorten lisääntyvä raaka väkivalta!

 

Uutisoinnissa [ ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5d2c1179-2952-4be7-85ff-481fff2ccf3d  - ] |1 mainittu alaikäisten väkivalta on aina myös vaikutteellinen kouluväkivallan ja -kiusaamisen alueelle ja -alueelta

Yhteiskuntamme on repeämässä - lohkeamassa eriarvoisuuden maailmoiksi, jotka kasvattavat entisestään väkivaltaa – tässä ei valitettavasti ole lainkaan liioittelua!

Lasten ja nuorten elämänkatsomuskehitys, tavat elää ja toimia juontuvat tässäkin aina jo varhaiskasvatuksesta ja koulumaailmasta alkaen – unohtamatta erityisesti kotikasvatusta. Miten tapahtumaketju on kunkin lapsen ja nuoren kohdalta toteutunut - on vaikuttamassa toimiin, joita sitten tapahtuu äärimmillään, kuten nyt Helsingin päärautatieasemalla.

|1… Päästessään alikulkutunnelin luo suukopu äityi tappeluksi. Tappelun osapuolet olivat poliisin mukaan pääosin ulkomaalaistaustaisia. Tappelun yhteydessä kolmen hengen seurueeseen kuulunutta 24-vuotiasta miestä puukotettiin. Uhri kuoli vammoihinsa …” -ote Iltalehdestä 

 

 

Poliisi tekee työtään ja jo nyt ilmaisee että kyseessä on osaksi ulkomaalaistaustaiset tekijät - alaikäisyydessään, nykytiedon mukaan

Emme tiedä miten heidän koulumaailma on mennyt, mutta yleisesti ajatellen on useiden osalta jatkuva oman puolustautumisen linja |2 - ei tarvitse kuin vähän nokkimista ja näykkimistä, ja astalot heiluvat |3 - puolustus- ja näyttöreaktiona.

Poliisi näkee asian tärkeyden ja selvittää tavoillaan tapahtumaketjun kaikin osin - pienimpienkin tapahtumaosasten osalta, jopa lauottujen sanojen myötä, sillä on tärkeää löytää syy-yhteydet, jotka johtivat tässä kuolemaan - liian nuoren, jonka työpanosta yhteiskuntamme jää kaipaamaan.

 

Kaikkia tarvitaan|4

ja on löydettävä keinot, joilla nämä näin räikeät vastakkain asettumiset estetään. Kaikelle on aina syynsä. On kyse juurisyistä.

Tässä kohdin on jälleen esitettävä kannuste ja pyyntö maamme ylimmälle johdolle |4 - tulkaa mukaan yhteiseen ongelmaratkaisuun – sillä väkivalta entisestää raaistuu. Media kiitettävästi nostaa niitä esille, jotta kaikkinainen herääminen tapahtuisi.

 

* Meidän "maailman onnellisimpien" ei pidä katsoa vierestä, kun hätähuuto kaikuu lapsilta ja nuorilta *

Juuri nyt ei ole syytä osoitella sormilla mihinkään suuntaan, vaan nostaa tämä hallitsemattomuuteen nousevan väkivallan selvittäminen ja estäminen yhteiskuntakoneiston ylimmille portaille. On aika keskittyä omiin tärkeisiin sisäisiin asioihin, sillä muut eivät sitä tee!

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin

Kansalaispiirit pyytävät Teiltä positiivista ja kannusteellista viestiä lapsillemme ja nuorillemme, luoden uskoa, toivoa ja yrittämistä yhteisen turvallisuuden nimissä - löytää osaltansa keinoja ratkaista ja katkaista nämä väkivallan ja kiusaamisen kierteet.

Presidentillinen viesti videona koko varhaiskasvatuksen ja oppivelvollisuuskoulun maailmaan olisi nyt paikallaan ja teitä kuunnellaan - olen siitä varma. Koditkin varmasti kiittäisivät tästä osallistumisesta.

 

On aika ottaa osaa

Ongelma on yhteinen, eikä ole syytä puolustautua "vain niin harvojen ongelmana" -asettelulla. Nyt emme tarvitse lumien jo sulettua lumipalloilmiötä. On aika katkaista nuorten väkivaltakierre ja tähän liittyvä huomioimisen ja osallistumisen huolehdinta olisi saatava käyntiin nyt.

On aika. Odottamiseen ei ole enää aikaa.

 

Onnellinen kansakunta on myös jäsenilleen turvallinen

Motto: "Kaikki ihmiset, jotka olemme ottaneet Suomeen - heistä me huolehdimme - huomista ajatellen olemme tarkempia porttien avaamisesta. Meillä on oikeutemme ja vastuumme - niin kansallisesti kuin inhimillisesti".

*

.

Media-otsikko: ”Itsetuhoisia nuoria on sairaaloissa niin paljon, että osa nukkuu yönsä käytävällä – ylilääkäri: "Yhteiskunnan on kysyttävä, miksi nuoret eivät selviä"” - YLE

~ https://yle.fi/uutiset/3-11813380  

'

|2

|3 https://yle.fi/uutiset/3-11894257 - YLE: "Nuoret kantavat puukkoa omaksi turvaksi tai itsepuolustukseksi, sanoo rikostarkastaja Jari Koski Helsingin poliisista"

|4

|5

..

Tämä kampanja alkoi jo ennen Helsingin Koskelan tappoon johtaneita tapahtumia!

[14112021] " ... Nyt pinnalle on noussut voimallisesti lapset ja nuoret, mihin presidentti Sauli Niinistökin on jo kiinnittänyt huomiota. Eikä lasten ja nuorten kouluinen kehityskulku ole ollut vain positiivista, vaan myös huolestunutta epätietoisuutta mitä seuraavaksi pitäisi tehdä, jottei oraalla oleva väkivallankin lapsuuteen ja nuoruuteen liittyvä kehitys voimistuisi ... "

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html  - 

 

..

TIEDE  |  SUOMI24  |  TIEDE  | 

 

..

 

Aiheen aiempien IJL-kansalaiskirjoitusten LINKKIKOKOELMA alla

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/case-koskela-yhdessa-korjaamme.html - 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/yhdistetaan-voimamme-turvaamaan.html - 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/huomaan-sinut-sina-olet-tarkea.html - 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/kansalaishuoli-kaikki-mukaan-helsingin.html -

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/kansalaiskirjoitus-on-aika-keskittya.html - 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/iii-avoin-sahkoposti-lasten-ja-nuorten.html -  

 

..

EKSTRA

Koulukiusaaminen jättää [usein] elinikäiset arvet

https://www.apu.fi/artikkelit/kiusaaminen-jattaa-elinikaiset-arvet - 

 

.

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

..

HUOM! Koska monet sähköpostipalvelimet eivät siedä kovin monia internet-linkkejä – on tämä yksityishenkilön mielipidekirjoitus vetoomuksena saatavilla täältä ~ BLOG – kaikkine linkkeineen ja viitteineen. Kiitos, kun luit tänne saakka – aihe on yhteinen, sillä ilman lapsia ja nuoria ei ole yhteiskuntaa.

 

998 | 1015

 

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista