koronan%20kakkosaalto.jpg

Kuva: ~ https://www.uusisuomi.fi/uutiset/asiantuntija-toinen-aalto-taysin-estettavissa-kovaa-ryopytysta-suomelle-huono-ajoitus-suosii-koronaviruksen-leviamista-vaestoon/bba9010f-fc3c-41f8-89ec-7bd0ad8d0c32 - 

 

*

...

HS:

Pääministeri Marin: Korona­virustilanne pahenee Suomessa nopeasti – hallitus neuvottelee lisätoimista ensi viikolla

 
..
Ilkka Luoma 7.10.2020 - 2:56
Koronan ensivaiheessa PM Sanna Marinin NNV-hallitus ohjaili yhteiskuntaa harkiten, kuunnellen ja viisaasti toimien - sen todistavat "Elämä ensin'-linjauksen tulokset. Ruotsissa valittiin "Talous edellä" |* -linjaus Anders Tegnell' in |* johdolla - tilastot ovat tästäkin. Suomessa Elämä sai tilaa, ja Ruotsissa kuolema niitti satoaan suhteellisestikin huomattavasti tylymmin kuin meillä.

Nyt päälle käy Koronan "toinen aalto" - emme tiedä mikä on tässäkään tapauksessa viruksen tapa lisäännyttää itseään. Onko virus heikentynyt, onko se "armeliaampi" ja lisääntyy tehokkaammin, koska kuolleisuus on ainakin toistaiseksi vähäisempää - vai onko kyseessä se, että alun vanhukset ja vastustuskyvyltään heikommat ovat nyt viisaasti suojatumpana - emme tarkoin tiedä.

Kuitenkin nyt teho-osastot ovat Koronan osalta liki tyhjinä ja kuolleisuus toistaiseksi vähäistä. Ehkä virus hakee linjaansa, vaikka sen ainoa evoluution määrittämä työ on lisääntyminen, ja mahdollisimman tehokkaasti.

Viruksia on montaa lajia - aina Ebolasta, joka tappaa puolet - harmittomampiin, vaikkapa tämä nyt 'Korona II' n' - vai olisiko se kakkonen, ehkä vain tuotekehitysversio matkalla vieläkin tehokkaammaksi - emme tiedä. Sen me tiedämme, että virukset ovat ihmiseen nähden olleet "aina" ja saaneet kokea evoluution tuotekehitystä vuosimiljardit.


Nyt Koronan vauhti on lisääntynyt, puhutaan jopa eksponentaaliudesta

Silti se on Suomessa vielä "vähäistä" verrattuna muualle - entä kuolintilastot, entä teho-osastotilastot - miten meillä menee noihin nähden? Kerääkö Korona nyt "voimia" - iskeäkseen "imperiumin vastaiskun" - siis hakien itselleen sitä tehokkainta tapaa lisääntyä, kun muutakaan tehtävää sillä ei tietävästi ole (?)

Nyt tartunnan voi saada nuoremmat - he lienevät kyvykkäämpiä vastustustaistelussaan, monelta ei mene kuin maku- ja hajuaisti - vähäksi aikaa ja sitten selvä. Onko näin saatu laumasuoja - immuniteetti, jää kiintoisaksi kysymykseksi.


Entä jos Koronan annetaan nyt levitä "Talous edellä" -mentaliteetilla?
 
 
...