US%20flags.jpg

Kuva: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/usa-n-ydinaseiden-sijoituspaikat-euroopassa-vahingossa-julki/7483840 - 

 

...

HS:

Yhdysvaltojen ydinaseiden sijoituspaikat Euroopassa päätyivät vahingossa julkisuuteen

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006175983.html  - 

...

Ilkka Luoma 18.7.2019 - 8:55
Eurooppalaisen rauhan pahimpia uhkia ovat nuo amerikkalaiset ydinaseet. Tässä tulee muistaa, että Euroopassa on kolme ydinasevaltiota - Englanti, Ranska ja Venäjä - Venäjän ollessa se toinen ydinasesuurvalta US' n ohella. 

Venäjä tietää melko tarkalleen kuinka paljon on ydinräjähdekärkiä Euroopassa, niiden ulottuvuudet sekä räjähdevoiman - Venäjä on sijoittanut näiden kaikkien kolmen ydinasevallan atomiaseiden vastineiksi samankaltaiset "vastaydinaseet", jotta eurooppalaisen rauhanmahdollisuuden tasapaino säilyisi. 

Sitten asia onkin aivan erikseen. miten US ja Venäjä ovat asemoineet strategiset ydinaseensa, joita näitä kahdella on ylivoimainen määrä - niin sanottuina tuomiopäivän aseina, jolloin viimeiseen iskuun jää aina sen verran, ettei vastustajasta jää paljon jäljelle - eletään kauhun tasapainoa. Tosin US pr. Donald Trump on ilmaissut halunsa sijoittaa 1000 mrd USD uusiin atomiaseisiin, johon Venäjä ja Kiina antanevat vastineensa. 

Turkkiin sijoitetut US-ydinaseet saattavat olla liipasimella ja menevät hylkyyn, tai sitten US' n tulisi ajatella vastineena Venäjän ydinaseita Kuubassa, kuten oli 1960 -luvun alkupuolella - tuolloinkin US oli sijoittanut ydinaseita Turkkiin - jotka poistettiin, kun Kuuban ohjuskriisi laukesi rauhanomaisesti. 

Sinänsä maatukikohtien ydinaseet ovat menettäneet puolin ja toisin yllätysmomenttinsa. Tilalle on tullut strategiset ydinsukellusveneet, joiden Venäjän Euroopan puolustusjärjestelyjen keskus on aivan meissa Suomessa kiinni - Kuolan niemimaalla. 

Euroopan verestävin asettelu käydään juuri Suomen Lapissa, jossa US harjoittelee jo aktiivisesti - Suomihan allekirjoitti Nato-Isäntämaa pöytäkirjan, joka toi US-sotajoukot mm. Lappiin taistelu- ja rynnäkköharjoittelemaan - aivan noiden Venäjän Pohjoisen laivaston päätukikohtien viereen! Tästä muodostuu meille Suomelle todellinen uhka. Suomi ei vaatinut omaan Nato-pöytäkirjaansa ydinaseiden tuontikieltoa, Ruotsi teki niin - meillä kansalaiset ovat huolissaan ja ihmeissään!
 
...
.