Kuvahaun tulos haulle nasdaq alphabet inc

Alphabet Inc

 

 

Google kerää netin käyttäjistä tietoja enemmän kuin kukaan muu – Miten yhtiön palveluja voi välttää?

https://www.hs.fi/teknologia/art-2000006103872.html - 

 

Ilkka Luoma 13.5.2019 - 15:10
 
 
Google on amerikkalaisen Alphabet inc yhtiön tunnetuin tuotemerkki - kaikkien halukoneiden äiti, joka peittosi jo ajat sitten myöskin amerikkalaiset kilpailijansa Altavistan ja Yahoon. On ollut pidempää selvää, että Google kerää systemaattisesti tietoja kyselijöistään, Blogspot'in -, Youtube'n - ja muiden tunnettujen brändiensä kautta - se kuuluu nykypäivän toimenkuvaan. Tieto lisää valtaa, mutta myös tuskaa, sillä EU on heräämässä tälle tietokalastelulle. 

Tähän mennessä tieto- ja teollisuusvakoilu on lähinnä yhdistetty syytöksinä kiinalaisiin ja ainakin toistaiseksi todisteetta Huaweihin, joka on kasvanut alallaan ja tuotelaajudessaan informaatiologistiikkayhtiönä jo maailman suurimmaksi. Teki aikaan Nokiasta - kokonaisuutena - ostotarjouksen, mutta suomalaiset valitsivat "kaiken kattavan" Microsoftin - se siitä, ei jossitella enempää. Nyt on aika laittaa mediaa lainatakseni Huawei paitsioon ja boikottiin, jos yhtään kuuntelisimme US' ta ja tämän presidentti Donald Trumppia. 

Tieto ratkaisee ja käyttäjät sitä suorastaan tyrkyttävät. Olemme jo yksilöinäkin uteliaita ja vastavoimaksi on tullut salaaminen, kun emme halua kaikkea itsestämme paljastaa. Valtiotkin salaavat ja sen vastavoimaksi on tullut CIA, FSB ja vaikkapa israelilainen Mossad - vakoiluyhteisöjä, joille lakikirja on kuulemme aivan eri kuin muille. Tieto tosiaan lisää tuskaa. Näin se näkyy Trumpin uusnormaalissa: "Uhkaa, kiristä ja pakota" -mentaliteetissa. Kuinka paljon Trump kuuntelee vakoilupalveluitaan ja kuinka paljon nämä manipuloivat "tietovirtaa" Trumpille - ei ole tiedossa.
 
...