hyv%C3%A4t%20palvelukset%203.jpg

Kuva ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000006137731.html  - 

Ilta-Sanomat "

Presidentti Niinistö: Suomi valmis tarjoamaan diplomaattisia palveluksia Korean niemi­maan rauhan­prosessissa

"

esi - PEKINGIN TIEKARTTA - merkki

...

 

Presidentillisesti hyvin palveluksin sekaantumatta muiden sisäisiin asioihin

[ … kansakunnallisesti ja sen turvallisuutta vaalittaessa ihmetellään miksi meillä laatumedia ruokkii, näykkii ja jopa nälvii lähinnä itäisiä valtajärjestelmiä, lähinnä Kiinaa ja Venäjää – olettaen, että juuri lännen edustama maailmallinen vähemmistöisyys on se ainoa oikea tapa elää ja vaikuttaa. Miksi meiltä harjoitetaan median ujuttamaa vastakkainasettelua |1 niin voimallisesti, varsinkin, kun Suomi sijaitsee haasteellisesti idän ja lännen vedenjakajalla |2 … ]

..

I

Suomessa on nyt poikkeava johtokaksikko, jossa työnjako on kirkas

PM Sanna Marin (SDP) hoitaa vaikeaa, moniselkoista ja yllättävääkin Korona-tapahtumasarjaa - ja siinä ainakin toistaiseksi erinomaisesti onnistuen |3, jos katsomme tilastoja.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka vaatii tasaista, vakaata ja harkitsevaa puolueettomuuden linjausta suurvaltoja kohtaan, ja tässä TP Sauli Niinistön osaaminen "hyvine palveluksineen" on kokemuspolitiikan tuote tarjolle - juuri suurvalloille.

 

Kansakuntamme suoraan valitsemalla Niinistöllä on suomalaisten täysi tuki, siksi ylivertaisesti hänet valittiin heti ensimmäiseltä kierrokselta

Samoin Niinistön toteamus amerikkalaiselle laatuaviisille - Financial Times' lle: "Olen suomalainen"|4 -kysymykseen miten suomalaiset suhtautuvat Natoon - kansakuntamme vastaus on ollut "aina" – Kiitos ei. Tämän Niinistö tietää erinomaisen hyvin |5. Ja tämän tietävät myös Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat!

 

Olemme suurvaltapoliittisesti puolueettomia, ja tässä on Niinistön "hyvien palveluksien" reaalinen ydin

Nyt onkin erinomaista, että Marin tukee Niinistöä, ja työnjako on näin viitoitettu: Sanna hoitaa kotimaan ja Sauli nyt juuri kolme suurta, sillä sen hyvä hoitaminen on meille Suomelle se paras ulko- ja turvallisuuspolitiikan voima.

Kun hoidamme neuvottelupöydän kattamisen "hyvillä ja puolueettomilla muiden sisäisiin asioihin sotkeutumattomilla palveluksilla" - on tulos sellainen, jossa meitä tarvitaan konfliktien edessä, kun lopulta kaikki haluavat aina sanoa: "Ei enää koskaan". Tämän kaiken on Niinistö oivaltanut erinomaisesti.

 

PM Marinin ulostulo tukilausein Niinistölle oli ajassa erinomainen viisaus!

Kansakuntamme sai uskoa huomiseen, kun johtokaksikko jakaa tehtävät. Marin hoitaa sisäiset asiat, eikä näin tarvitse harkitsemattomasti ja äkkinäisesti antaa arvioita ulkomaista, joiden sisäisiin aisoihin opimme olemaan sekaantumatta.

TP Niinistö osaa taas luoda harkintaa polulle, jossa Kekkosen perintö jatkuu ja Suomi 'sveitsittyy' |6 kansakuntansa eduksi.

 

HS-otsikko: ”Marin kehui Niinistön ehdotusta Helsingin huippu­kokouksesta: ”Jaan presidentin huolen siitä, että suur­valtojen välit ovat kiristyneet”

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007887268.html –

 

-------

II

Tasavallan presidentti oivalsi suurvaltapuolueettomuuden – tien meidän parhaaseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan

Euroopassa oli aika, jolloin Venäjä ja Saksa olivat "samalla aaltopituudella" - elettiin Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin aikakautta |7 - ja samalla syntyi eurooppalaista rauhaa takaava Nordstream I putkipari venäläisen maakaasun toimittamiseksi Saksaan.

Kaasu onkin virrannut häiriöttä vuosikausia, ilman kolmansien kiristelyä tai välistävetoa.

[~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84246/millaista-uhkaa-nordstream-i-kaasuputkipari-luonut-eu-euroopalle?changed=1616850937  -]

Saksan ja Venäjän välit viilenivät monien syiden summana, ja kaksi todellista sotaa historiastaan tietävät ajautuivat eri raiteille, vaikka juuri saksalaiset ja venäläiset ymmärtävät |8 mitä merkitsee raaka ja totaalinen sota – II Maailmansodan Itärintama, jossa Saksa hyökkäsi 1941 – suomalaiset mukanaan.

Syntyi Ukrainan kriisi, jonka alkulähdettä Kiovan Maidan aukion tapahtumia ei ole vieläkään puolueettomasti tutkittu. Krim miehitettiin ja näin vältettiin Maidan’ in verimellakoiden ja Odessan murhapolton kaltaiset tapahtumat. Krim henkäisi todellisuudessa helpotuksesta.

Sitten US sai uuden presidentin Donald Trumpin, joka olisi halunnut rakentaa suhteet aivan uudelleen - Venäjän kanssa, syitä ei tarkoin tiedetä, mutta Venäjän valtavat raaka-ainevarannot kiinnostavat kaikkea, missä markkinavoimat kasvutalouksineen liikkuvat.

Ehkä Venäjä koettiin myös liian suureksi, ja sitä olisi haluttu pilkkoa lisää |9, kuten kävi us-presidentti Ronald Reaganin aikana. Tähtiensota sci-fi teki tehtävänsä. Neuvostoliitto luhistui, osin omaan silloiseen mahdottomuuteensa.

Alkoi trumppistinen 'uhkaa, kiristä ja pakota' -politiikka, näin yritettiin lyödä Venäjää. Putin olisi haluttu jättää yksin, mutta lännen tilalle näyttäisi nousevan voimallisesti Kiina – Venäjän kaveriksi, tuo maailman suurin talous (bkt/PPP- IMF 2015).

Nyt eletään erilaista kautta, jossa Venäjästä luodaan uhkaa |0. Uusin us-presidentti Joe Biden jopa syyttää Putinia tappajaksi, eikä edes kasvotusten, vaan laatumediatoimittajan kysymysmiinaan astuen. Olen varma, että tuo "tappaja" tulee kysymään Bideniltä - kasvotusten - mitä hän syytteellä todella tarkoitti.

Näistä elementeistä presidentti Sauli Niinistön "hyvät palvelukset" lähtevät liikkeelle!

.

HS-otsikko: ” Presidentti Niinistö tarjoaa suurvalloille jäitä hattuun

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007885061.html  –

 

..

Viitteet:

1 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78832/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 

2

3

4

5

6

7

8

9

0 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/12/uhkaa-venajasta-tarkoituksella-ja.html - 

..

Ilkka Luoma

ILU_hymy.jpg

HUOM! Kun useimmat vastaanottavat sähköpostipalvelimet hyljeksivät monia internet-linkkejä, niin tämä yksityishenkilön Kansalaiskirjoitus on saatavilla täältä ~ VU – kaikkine viitteineen ja linkkeineen alkaen 3.4.2021.

HS-kommentit | FB |  

 

 

..

  Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista