heikkitalvitie2.jpg

Kuva: ~ https://www.uusisuomi.fi/raha/67161-venajan-tuntija-varoittaa-tama-tulee-suomelle-aarimmaisen-kalliiksi  - 

 

 

...

HS

Ulkoministeri Haavisto FT:lle: EU:n tehostettava toimiaan Venäjän-suhteiden parantamiseksi

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006226843.html

.

Ilkka Luoma 4.9.2019 - 17:43
 
 
HS julkisti myös toisen uutisen tai oikeastaan haastattelun älykkäästä suhdetoiminnasta Venäjän suuntaan - Heikki Talvitie, Kremlin asiantuntija --- ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006225028.html

... 
Heikki Talvitien valtioviisaus puolestaan kulminoituu tähän otteeseen HS-haastattelusta: 

" ... ”EU:n aloittaessa 2014 pakotepolitiikan Sauli Niinistö ilmoitti, että jos Suomen etu vaatii, niin tarvittaessa hän jatkaa tapaa­misiaan Vladimir Putinin kanssa.” 

Se oli oikea ratkaisu. Valtioviisas teko.” ... " 

Talvitie osasi nähdä ja näkee edelleen juuri sen oikean tavan hoitaa viisaasti Kekkosen perintöä ulkopoltiikan osalta, ja erityisesti itään - nykyinen presidentti Sauli Niinistö on jo omistanut kekkosmaisia piirteitä taitavana luotsaajana täältä idän ja lännen vedenjakajalta. 

Ainoa erottava, mutta vakava seikka on seikkailupolitiikka US-johtoisen Nato-sotakoneen kanssa - US hävittäjät tulivat itse itsensä pyytäen taistelutilanteita demonstroimaan Kuopion Rissalaan - lentämään ärjyviä jälkipolttohyökkäysharjoituslentoja suoraan itään - lähelle Venäjän rajaa ... 

... tuon mahdollisuuden kruunasi USA' lle Nato-Isäntämaa pöytäkirja, jonka puolustusvoimien komentaja allekirjoitti - pöytäkirjan irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Pöytäkirja ei pidä sisällään Naton osalta ydinaseiden Suomeen tuomiskieltoa, kuten vastaava pöytäkirja Ruotsissa tekee ja määrittää. 

Kekkosen aikana Kreml kerran pyysi yhteisiä sotaharjoituksia Suomeen. Kekkonen silloisen puolustusvoimain komentajan aloitteesta totesi: "Kiitos ei" ja asia jäi siihen. Tuolloin oli suoraselkäisyyttä ylläpitää 1975 ETYK-juhlakokouksessa saavutettua idän ja lännen suunnalta tunnustettua puolueettomuuttamme (Max Jakobson -kirjoissaan toteaa tuon puolueettomuustunnustuksen). 

Nyt jouduimme hyväksymään nikotellen tuon USA hävittäjien ja Hangon maihinnousuharjoitukset - edellinen vieraan valtion maihinnousu maamme ydinalueille tapahtui Saksan toimesta 1918.
 
...