1155 | | 2327 | 359278|3 | TULOS 1-6/2022 |

.

uniper.jpg
 

Kuva:   https://www.talouselama.fi/uutiset/uniper-on-alkusoittoa-fortum-on-vasta-nyt-astumassa-isoihin-muutospyorteisiin-yhtio-tarjoaa-sijoittajille-jatkossakin-yllattavia-kaanteita/f8725eb9-3f48-4ce2-afe2-08fb3d10abd5 | 06042021 !  E |  Te-ote: 

" .. 

Fortum tavoittelee eurooppalaista johtoasemaa tulevissa energiapeleissä. Tämän myötä yhtiöstä sukeutuu liiketoimintojen osto- ja myyntiliike.

 .. "

 

..

 

Fortum / Uniper - syyn ja seurauksen lait - taustat tyhjentävästi

 

48x48_20191004131740879.jpg
 
 
 
 



 

21.08.2022 - 12:09

 

 

Fortum halusi takavuosina muuttaa liiketoimintalinjaansa kansainvälisemmäksi |1 ja suuremmille markkinoille -

.. sehän on kaiken markkinatalousliikeidean mukaista: Lisää liikevaihtoa, enemmän voittoja - suuremmat voitollista tuotantoa aikaansaavat investoinnit sekä laajemmat markkinat. Näin voidaan tuottaa enemmän jaettavaa osinkoa omistajille; sehän on osakeyhtiön merkittävin tavoite ja koko osakeyhtiölain tarkoitus - tuottaa voittoa ja reaalisesti tuottavaa omistusta osakkaille.



Fortumista myytiin tuttua, kunnianhimotonta kuin tasapaksusti turvallista ja otettiin kilpailutalouden mukaisia riskejä - vielä jälkeenkin päin hyväksyttävissä rajoissa

.. joiden katsottiin olevan hallittavissa, sen hetkisten oletusarvojen ja tutkimusparametrien myötä. Näin Fortum pääsi kiinni maailman suurimman energiatasevaltion Venäjän energiamarkkinoille ja sen tuotantoon, päästiin kiinni venäläisen energian siirtoon venäläisenä ulkomaankauppana eli otettiin osuuksia itse siirtoliiketoimintaan, sen ollen oleellinen osa energialogistiikkaa ja lopulta päästiin kiinni EU' n suurimmille energiamarkkinoille - Saksaan. 

 

Näin koko energiaketju saatiin oman - Fortumin liiketoiminnan piiriin ---


--- alkoi takominen, sanoisinko Sammon takominen, jolloin Fortumista syntyi valtiollemme oiva tuottosampo - osinkoja suurimmalle omistajalle, kansalaistemme suomi-valtiolle tuotettiin miljardeja - vuodesta toiseen ja homma näytti menneen putkeen, kuten myös konkreettisesti - kaasuputkeen.
.
|1 (2017) ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/73538/miksi-fortum-hamuaa-suurempaa-uniper-yhtiota? -
.
Katso myös HS-linkki ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000008974687.html - -otsikoituna näin: "Mitä nyt, Fortum?-HS-toimittajana Jaakko Närhi.
.



Saksa sitoi itsensä omalla tutkitulla riskillä energia-venäläisyyteen ja kaasu virtasi -

.. mitä ilmeisimmin hinnan ratkaistessa valinnan riippuvuuteen toimittajasta - oli laskettu, että venäläisosuus ei ollut liian suuri - suuri kuitenkin.

Oli myös luottamus Saksasta "schröderiläisenä" aikakausihenkenä |2 sitoa Venäjä, Moskova ja Kreml eurooppalaiseen perheeseen energialla, ja näin oli idea tuottaa enemmän yhteistyön kautta kaupallista rauhaa kuin erimielisyyksien myötä ongelmia ja jopa sotaa!

Nordstream I (2019) ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84246/millaista-uhkaa-nordstream-i-kaasuputkipari-luonut-eu-euroopalle? - ] rakennettiin ja kaasu virtasi täysin häiriöttä - huoltotoimenpiteineen* - oli jopa päästy eroon osin kolmansien maiden kiristysmahdollisuudesta, menihän NS I kansainvälisesti merenpohjassa - muun muassa ukrainalaisten pääsemättä kiristämään, jopa katkomaan Saksalle elintärkeää maakaasuvirtaa.
.
Katso HS-linkki ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009004388.html -, otsikoituna näin: "Enää se ei ole vain ympäristökysymys" -HS-toimittajana Sami Sillanpää.
.
|* ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009016717.html -


--



Saksa sai erityishinnoittelunkin - edullista (EU-edullisinta?) kaasua Saksan teollisuudelle ja asukkaille, mikä loi Saksan tuotannolle taloudellisen nousun ja vahvuuden ajanjakson!

Niin - hyvin meni ja kaasu virtasi, ja näin päätettiin rakentaa Nordstream II maakaasuputki

Saksa tarvitsi lisää luontoystävällisempää, ehkä on parempi sanoa vähemmän ympäristöä kuormittavaa energiaa kuin kivihiili. Ydinvoimaloistakin |3 oli tehty irtautumispäätös - tarkoin miettimättä?



Syntyi vaihe, jossa Yhdysvalloista, Washingtonista ja Valkoisesta talosta herättiin -

.. Venäjä on saamassa liian suuren energia- ja vaikutusotteen Saksasta, Euroopan Unionista ja koko tuolloin yhtenäisemmästä Euroopasta - näin olikin tehtävä jotain! |4



Aiempi us-presidentti Donald Trump tarttui härkää sarvista ja aloitti kiristämisen - EU' n ja eurooppalaisten kiristämisen -

.. Venäjän energiavirroista oli päästävä eroon tai ainakin kutistaa kaasun virtausta - ja NS II putki otettiin amerikkalaisten hampaisiin --

- US oli menettämässä oman mahdollisuuden myydä omaa kalliimpaa vesisärötysmenetelmällä tuotettua LNG-kaasua - oli tehtävä jotain, oli kiire. NS putki ei saanut astua siirtoliiketoimintaan - se oli estettävä keinolla jos toisella.
--


Laajempi taustoitus: EU ja Nato halusivat laajentua sen luomalla lupauksien, rahan ja läntisen turvallisuuden myyntipuheilla

Oli päästävä lähemmäksi Venäjän sydänmaita, oli saatava uusia lännetettäviä maita "sanavapauden, ihmisarvojen kuin demokratian |5" valvonnan piiriin - Ukraina oli riittävän suuri ja sen rahalla houkuttelu aloitettiin -

.. USA' n johdolla haluttiin jatkaa reaganismin jo aiemmin aloittamaa valtiopilkkomista - "liian vähillä oli liian paljon" -periaatteella, ja näin us-presidentti Ronald Reaganin aikana saatiin muun muassa todellisuudessa silloin teknologisesti mahdottomalla "Tähtien sota" -suunnitelmalla luhistettua muinoinen II Maailmansodan se toinen voittajavaltio - Neuvostoliitto.



Venäjäkin pitää pilkkoa - edelleen on "liian paljon liian harvoilla"!
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/hs-uutisoi-lannesta-laitettavan.html - ]



>

..
79314

..

 

|  103  SUOMI24  328  |  35  TIEDE  132  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

 

..

 

 

2

Nyt haluttiin pidemmän jänteen suunnitelmana päästä pilkkomaan Venäjää, joka oli edelleen maailman suurin pinta-ala- ja raaka-ainevaltio - noita raaka-aineita ja energioita tarvittiin läntisen hegemonian kehittämiseen, ylläpitoon ja maailmallisuuden hallintaan.

Tuotteita ei valmisteta ilman energiaa - Kiinakin tietää tämän ja siksi se lähestyy Venäjää kohden ja tämä kehityssuunta ei sovi lännelle.

..
Lyhyt kertaus todellisuushistoriaan - kun katsomme sita kaikin näkökulmin!

Ukraina : Maidan-aukion verimellakat Kiovassa ja Odessan murhapoltto |6!

Epäselvä Ukrainan vallankaappaus vuonna 2014 ja laillisesti valitun presidentin karkotus -alkoi Ukrainan kriisi, joka on lopulta ilman lännen sekaantumista slaavien oma sisäinen asia ---

2014-15 saatiin Ukrainan kriisi jotenkin hallituksi itäisessä Ukrainassa, rajattuna välienselvittelynä ja alkoi Minskin neuvottelut |7, jotka eivät koskaan johtaneet käytäntöön, vaikka EU' n mahtimaat Saksa ja Ranska olivat asian takuuvaltioina -

.. Minsk jäi toteutumatta ja Venäjän presidentti Vladimir Putin odotti aikansa - kuusi vuotta ja syntyi sota - Venäjän hyökkäys patoamaan lännen laajentumisaggressiot estämään lännen | lännettyvän sotakoneiston saapuminen lähemmäksi Venäjän sydänmaita.
.
|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/minskin-sopimus-on-kuollut-kauan.html -
.



Alkoi lännestä käsin strateginen operaatio - Venäjän pilkkominen ja sen vaikuteaseman vähentäminen

EU reagoi Ukrainan sotaan ja asetti kuuluisat kaupalliset pakotteet, käynnistettiin yksityisten venäläisten omaisuustakavarikoinnit ja jopa Venäjän valtion valuuttavarantojen jäädyttämiset Moskovan ulottumattomiin.

..

 

! - Tietoiskusta kysymys - Kohdistuiko kaupallisia tai muita pakotteita - kiristämistä Yhdysvaltoja vastaan vuosina 2001-21?

 

Tässä kohdin herää kysymys miten EU reagoi USA' n omiin hyökkäyssotiin, kun Yhdysvallat kävi omia sotiaan vuodesta 2001 aina vuoteen 2021 saakka.

 

US-sodissa 20 vuoden aikana tapettiin kaikkiaan yli 100 000 siviiliä ja sodat olivat luvattomia -pl. Libya 2011. US-hyökkäysten kohteiksi joutuivat lähinnä kehitysmaat Afganistanista, Irakin ja Libyan kautta Syyriaan - unohtamatta Somaliaa, Jemeniä ja Malia - eikä siitäkään ollut kovin kauan kun USAF-pommitukset ulottuivat Eurooppaan - Serbiaan.

 

Herää kysymys todellakin millaisin sanktioin, pakottein tai muin takavarikoinnein operoitiin päätöksiin Yhdysvaltoja vastaan - vai jäikö kaikki nämä pakotteet tekemättä - US-hyökkäyssodista huolimatta! - !

 

..

Venäjä vastaa omin vastatoimin EU-pakotteisiin

Olikin selvää, että Venäjä vastasi omin vastatoimin EU' n ja USA' n pakotteisiin - olihan lännenmaat ilmoittaneet irtautuvansa venäläisestä energiasta lähivuosina, johon sinällään oli täysi oikeus etukäteisilmoituksena.



Vuosikausia häiriötön ja kaikille tuottoisa energiavirtaus Venäjältä Euroopan Unioniin sai vastatoimia hitaan kehityksen mallilla -

.. Moskovasta haluttiin antaa maltilla varoitus, että energia- ja muut välttämättömyysvirrat voivat katketa kokonaan ja näin haluttiin neuvotteluihin haastavasti ilmaista, ettei ole syytä sekaantua siihen kaupallisuuteen, joka oli Venäjän - EU sopimusperiaatteiden alaisena. EU-pakotteet eivät kuuluneet tämän keskinäiseen sopimiseen!



Olivathan venäläiset energiavirrat olleet ehdottomia; ei kiristystä, ei rajoittamista, vaan sopimuksista kiinni pitoa -

.. tosin NS II kaasuputken kaupalliset lännen estoaggressiot olivat jo antaneet varoituksen Kremlille miten länsi voi tarvittaessa toimia ja EU- ja US-pakotteet olivat vahvistaneet tätä Moskovan valtakoneiston ajatussuuntaa ja sen mukaista varaumien suunnittelua.


..
Venäläinen energia loi massiiviset liiketoimimahdollisuudet Saksalle ja Suomelle -

.. ja tätä hyödynnettiin aina vuoden 2021 lopulle asti - kunnes EU-pakotteet astuivat rikkomaan eletyn puolin ja toisin kaupallisuuden ja sen hyödyt juuri Saksalle - nyt ollaan niin sanotusti "housut kintuissa" - niin Saksassa kuin Suomessa.
On selvää, että Venäjällä tiedetään myös vihreä siirtymä - se ei ole vain lännen oikeus vaan maailmallinen pakollisesti välttämättömyys.

--

Ympäristömme on tuhoutumassa -

-- lue emeritus professori Eero Paloheimon herättävä teksti https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009013217.html -, ingressiltään näin:


"Prosessi ei pelkästään jatku samalla nopeudella kuin tähän saakka, vaan ilman massiivista vastustusta kiihtyy ja loppuu vasta täydelliseen tuhoon".



On kysymys lyhyestä väliajasta |8 ja sen jälkeen tapahtuu pakollinen vihersiirtymä ja erityisesti kulutusvähentymä -

.. erityisesti lännessä on pakko vähentää kulutusta, sillä kumuloitunut ympäristöhaittajälki on maailman suurin - juuri lännessä, puhumattakaan yksilötasoisesti oikeudesta tuottaa ympäristöllemme haittajälkeä - katso:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -, Yle-otsikoituna näin:

"Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys – tutki, kuka päästöistä oikeastaan on vastuussa".


>

 

.

3

Väliajan toimijoina Kiina ja Intia nousevat keskiöön ja näin nämä kaksi maailman suurinta väestökeskittymää korvaavat lähes kokonaan EU' n venäläisenergian käytön .. tältäkin osin EU' n pakotteet ovat mitä ilmeisimmin epäonnistumassa ja Kiina kuin Intiakin ovat saamassa suuren hyödyn - halvempana energiana.



---
Entä Suomi, Fortum, Saksa ja Uniper - miten liiketoimi palautetaan jälleen terveeksi?

On vain yksi keino |9 - ollen tehokas sellainen ja nopea. EU ilmoittaa päättävänsä kaikki kaupalliset pakotteet Venäjää kohtaan ja näin "seuraavana päivänä", ilmoituksen oikeasti toteutuessa Venäjä tekee kaikki ne avaavat toimet, jolloin sähkö, lannoitteet, öljy, raakapuu, maakaasu ja muut vastatoimien piirissä olevat tuotteet palaavat virtaamaan Euroopan Unioniin - lähes entisin sovituin hinnoin.

Samalla EU irtautuu Ukrainan sodan osallisuudesta ja kiovalaisten aseistamisesta ja näin estyy huonoimmillaan hallitsematon konflikti ja säästytään jopa (taktisilta) ydinaseiskuilta |10 mitä tiheänä asuttu EU ei kestä, USA' n takaamasta ydinasesateenvarjosta huolimatta |12.
.
|10 (Kristi Raik Virosta) ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009017663.html -, otsikoituna näin: "Tutkija: Länsi on tehnyt pahimman virheensä Venäjän kanssa" -toimittajana Timo Myllyniemi.
.
Vastalahjaksi Kreml ilmoittaa aloittavansa välittömästi neuvottelut Ukrainan kanssa sodan päättämisestä ja ukrainalaisten itsensä ratkaistessa mihin haluavat alueittain kuulua |13.
--



Muna vai kana - syyn ja seurauksen lait!

On aika osata katsoa kokonaisvaltaisesti tätä Fortum - Uniper talousahdinkoa ja oivallettava myös kysyä mihin joutuvatkaan | kasautuvatkaan nämä Fortumin ja Saksan valtion yhteiskunnalliset rahavirrat, kun pitää maksaa moninkertaisesti markkinatalouskalliimmasta kaasusta kuin mitä se olisi venäläistoimitteisena.

On huomattava se, kuka, mitkä ja mistä aloittivatkaan tämän kaupallisen EU-Venäjä sodan - uhkailuina, kiristelyinä, pakotteluina kuin takavarikointeina ja nähtävä sieltä nämä kuuluisat kausaliteetin lait pakotetoimintojen leviämisestä vastatoimiksi.
--



Vastakkain asettelu on laajemminkin käynnistetty läntisten valtioiden toimenpiteinä idän ja lännen välille |14 -

.. olemme suuressa tahtojen taistossa, jossa maailmankuvat ja arvomaailmat ottavat yhteen |15 [https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009010989.html - IS-otsikoituna: "Tutkija: Putinin toiminnassa on leimallinen piirre – ja hänellä on yksi suuri tavoite"] -

.. on myöskin mahdollista, että maailmallinen enemmistöisyys valitsee moninapaisuuden |16, sillä kullakin itsenäisellä on oikeus oman kulttuuriinsa ja elonmalleihinsa perityn historiansa myötä -

.. unohtamatta tervettä kehitystä, jota voidaan positiivisesti katsoa muiltakin eri tavoin eläviltä mallia ottaen -

.. eikä länsi voi enää, jopa asein pakottaa muuta enemmistöistä maailmaa omaan muottiinsa.
.
|16 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008997497.html -, HS-osaingressiltään näin: "Venäjä yhdisti lännen hyökkäämällä Ukrainaan, mutta suurin osa maailman ihmisistä asuu maissa, jotka eivät ole valinneet puoltaan sodassa. .." -HS-toimittajana Matilda Jokinen.
.



Lännen hegemonia on astunut iltaansa ja tilalle on astumassa laaja moniarvoisuus ja -napaisuus, jossa historiat lyövät lopulta kättä kaikkia koskettavassa päälle käyvässä ympäristökatastrofissa, kun Gaia lämpenee, kuumenee [ https://www.tiede.fi/keskustelu/77241/gaia-kuumenee-jaahdyttelemmeko-kulutustamme - ] ja osa elinkelpoisuudesta kuivuu - aroutuu jopa aavikoituu [ https://www.tiede.fi/keskustelu/73937/etelainen-eu-kuivuu-aroutuu-jopa-aavikoituu - ] ja näin alkavat kansakuntien pakosta vaellukset etsimään uutta elinmahdollisuutta.

 



Näin havaitsemme, että Fortum ja Uniper ovat lopulta sangen pieniä osasia virrassa, joka heiluttaa koko ihmiskuntaa -

.. siksi lähelle tuhoa olemme omalla silmittömällä 'lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä' mentaliteetilla kasvuhokeman [ https://www.tiede.fi/keskustelu/82087/miksi-talousviisaiden-kasvuhokema - ] säestyksessä luoneet.



..
PS. Koko Ukrainan kriisi on aikaansaanut myös meille pitkän oikeustaistelun ja ratkaisun kadottamisen väliajan sähköstä - katso Yle-linkki ~ https://yle.fi/uutiset/3-12585980 -, otsikoituna näin: "Fennovoima vaatii lähes kahden miljardin euron korvauksia Rosatomilta" -toimittajana Jaakko Mannermaa.

PPS. ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009012347.html -, otsikoituna näin: "Fortumin riskit tulevat kalliiksi suomalaisille".

PPPS. - Entä amerikkalaisten sotakassan täyttö ja keiden toimesta vuosina 2001-21? Katso linkki ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009004388.html -, otsikoituna näin: "Kaasu toi miljardeja Putinin sotakassaan"-internetversiosta, toimittajana edelleen Sami Sillanpää.

 

 

..

E Te otsikosta, ajalta 06042021:

 

"

Uniper on alkusoittoa, Fortum on vasta nyt astumassa isoihin muutospyörteisiin

 .."

 



..
e