v%C3%A4ykk%C3%A42.jpg

 

On vain luottamus, jonka täyttyessä voidaan tehdä vaikeita ja raskaita päätöksiä – pelastettaessa kokonaisuutta. Mikäli kansa luottaa johtajiinsa ja valintoihinsa – kestää se perustellut päätökset kansakunnan pelastusohjelmaksi. Maallinen hyvä ja puolilupaus ilman tunnetta luottamuksesta on vaillinaisuutta, joka ei lämmitä. Rahallinen kasvu ei yksin lämmitä.

 

Paavo Väyrynen* ryhtyy ehdokkaaksi Uudeltamaalta |1 – Suomen suurimmalta yli miljoonan asukkaan vaalipiiristä. Todellinen taistelu on nyt mahdollista; kokemusta, osaamista ja taitoa on riittävästi, kunhan annetaan media- ja someväylää huolehtimaan viestit perille. Perustuntemus äänestävältä kentältä on riittävä ja mukaan mahtuu koko Suomesta vähintään nuo 180 000 presidentinvaaleissa 2018 Paavolle äänensä antanutta.

|1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10579006 -

 

 

Kerrankin vaaleihin uudelle puolueelle on siunaantunut tunnettu veturi, jonka kyky käydä poliittista keskustelua on siksi ylivertaista, ettei yksikään toimittaja kykene peittoamaan – edes haapalamaisesti. Väyrynen kuuluu politiikan raskaaseen sarjaan – täällä idän ja lännen vedenjakajalla. Paavolla on kyky käydä uskottavaa ja luotettavaa keskustelua mihin tahansa ilmansuuntaan.

 

 

Suomen kansa saa kerralla ehdokkaan, joka ei epäröi eikä kiemuroi Natolla

 

Natoon ei mennä, koska kansakuntamme yli 50 prosentin ylivertainen enemmistö on jatkuvasti yli 10 vuoden ajan sanonut 'Kiitos ei' - Natolle. Väyrysen teesit ovat muutoinkin kirkkaat – ei Natoon, kriittisyyttä EU' n liittovaltiokehitykseen ja euroon.

 

Unohtamatta itsenäisyyttä omiin sisäpolitiikan päätöksiin – muun muassa Suomi pidetään laajasti asuttuna ja olemme tarkkana millaista inhimillistä täydennystä tarvitsemme – jos tarvitsemme ulkoa – syntyvyytemme vähetessä. Luottamus huomiseen avaa myös luottamuksen lasten huomiselle.

 

 

Paavo ei yksin riitä

 

Kerrankin on oiva mahdollisuus täysin uusille ehdokkaille – veturi on valmiina. Suomi tulee saamaan yllättäviä tekijöitä kansan riveistä – sellaisia, joille arkinen ja todellinen elämä on kokemuksellista ja näin ollaan aivan tavallisten kansalaisten – äänestäjien iholla ymmärtämässä mitä kansakuntamme odottaa ja tarvitsee. Kasvukin saa aivan uuden henkisen ja vastuullisen näkökulman, ettei ammentamisen lähde jalkojemme alta ehdy.

 

 

Voisiko eduskunta joskus joissain tilanteissa puhaltaa yhteen päämäärään?

 

Nyt tarvitaan oikeita tekijöitä – sellaisia, jotka omalla taidollaan puhaltavat yhteistä henkeä koko eduskuntaan, sillä on tekojen aika ja näin tarvitaan yhtenäistä kansanedustuslaitosta. Emme tarvitse riidankylväjiä. Kansakuntamme on eheytettävä.

 

Ehkä saamme sellaista henkeä aikaiseksi, että puoluerajat voisivat hämärtyä kansalaistemme etujen edessä - saavuttaaksemme päätöksiä, joilla turvaamme vahvuutemme vaikeutuvassa maailmassa, jossa kaikesta tulee puutetta ja luonto näyttää voimiaan. Meillä on suuri maa, josta vain me voimme pitää riittävästi huolta.

 

 

Tarvitaan puheiden taakse kykyä toteuttaa lupauksia

 

Hyvä puhe on kuitenkin vain puolityötä, kunhan sen sävelet kaikuvat tekoihin ja päätöksiin – muuttuu se täydeksi. Jos on luottamus kunnossa, saadaan vaikeatkin päätökset toteutettua. On aivan selvää, että helpot ajat ovat ohitse – tarvitaan sellaista voimaa ja kykyä, jossa helpot helppoheikkimäiset puheet kalpenevat tosiasioiden tunnustamisen edessä.

 

Olisiko kerrankin aika vaaleille, joista saadaan lupaukset päätöksiksi? Tämä edellyttää runsasta voittoa Tähtiliikkeelle, joka voi saada yllättävää vetoapua pettyneistä keskustalaisista, sinisistä ja perussuomalaisista – ja muistakin, kun nyt kysytään tekoja, eikä vain puheita. Ehdokasasettelussa ei ole puoluerajoja, vain kansalaiskuntoisuus ja rehtiys olla suora ovat vaateina – täydellisiä ihmisiä kun ei ole olemassakaan.

 

 

Kansakunnan tyytymättömyys

 

Kuten istuva presidenttikin totesi – kansakunnasta kumpuaa tyytymättömyyttä. Tuo patouma pitää saada purkautumaan ja se tyyntyy vain luottamuksella ja päätöksillä, jotka pohjaavat vaalilupauksiin. Toivottavasti keveitä lupauksia ei tule enää mistään.

 

Olisikin erinomaista, jos nyt saamme ensimmäiset vaalit, joissa trumppimaisesti pidetään kiinni lupauksista, mutta ollen tarkkana, kun lupaa, ettei astu rajan väärälle puolelle ja revi kansakuntaa entistä enemmän jakaantuneeksi.

 

 

Tässä ja nyt on oltava herkkyyttä nähdä, kokea ja tuntea äänestäjät

 

Suuri lupaus olisi pitää aktiivista yhteyttä äänestäjiinsä ja kysyttävä pitkin vaalikautta mitä koetaan, ja mitä toivotaan – olla iholla vaalien jälkeenkin.

 

Kansanäänestyksistä voisi tulla uusi normaali - jo ensi vaalikaudella. Kansa astuu joka tapauksessa arkistenkin päätösten tekijäksi – tätä puuhastelee jääkiekkopomo Liike Nyt! yrityksellään.

 

v%C3%A4ykk%C3%A4.jpg

 

 

Oletko Sinä valmis

 

olisiko nyt aika ryhtyä arkikansalaisena ehdokkaaksi, kun Sinä tiedät niitä ”pieniä suuria” asioita, joista kansakuntamme hengittää.

 

Voimme vähemmän askarrella aseiden, taistelu- ja sotaharjoitusten kuin valtamerten taakse veljeilyiden kanssa ja keskittyä omiin asioihin, omaan henkiseen hyvinvointiin, poliittiseen luottamukseen sekä erityisesti huolehtimaan lähisuhteet kuntoon.

 

Parasta on pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana. Tarvehierarkian ylintä tasoa edustaa turvallisuusnäkökulmat, ja kun tämä on kunnossa lisääntyy oma väkikin.

* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/03/vayrysen-sujuvuus-jyraa-ja-se-arsyttaa.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

VU 24 T BL BL BL FB FB FB FB FB BLOG 188188

 

DOC väyrynen_02012018.doc – OpenOffice Writer

PVM 02012019

 

668_5616 – 17:06_20:53 PV08