960

f22_raptor_2_usdod.jpg

Kuva: ~ http://www.lentoposti.fi/uutiset/usa_iski_syyriaan_f_22_raptor_ensi_kertaa_taistelussa

"

USA iski Syyriaan - F-22 Raptor ensi kertaa taistelussa

"

 

*

..

Edellinen us-presidentti Donald Trump päätti US CIA' n vuonna 2013 aloittaman Syyrian mellakoivien kapinallisten salaisen aseistamisprojektin*
 
USAF aloitti vuonna 2014 Syyrian pommitukset
HS-otsikko: "Yhdysvallat teki ilmaiskun Syyriassa"
 
..
Trump otti osaa kahteen sotilasiskuun maailmalla - noin 100 ohjuksen/ risteilyohjuksen iskuun Nato-maiden kanssa - Syyriaan, ja Irakissa iranilaisen kenraalin murhaiskuun drone-operoituna ---
Mihinkään noista iskuista ei tällä maailman demokratiajohtajalla ollut mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia - vaan taisteluiskut tehtiin presidentin käskyillä.
 
Venäjä aloitti omat Syyrian sotilasoperaatiot Syyrian laillisen hallinnon kutsumana
Näin kaksi ainoaa maailmallisesti ydinasesuurvaltaa saatiin samalle rintamalle - Syyrian sisällissotaan, joka levisi hetkessä myös ulkomaalaisten taistelukentäksi - mukanaan Syyrian kutsumat Iran ja Libanon Hezbollah.
Nyt tänään luodaan vastakkainasettelun informaatiosotaa ja samalla luodaan kovenevaa Venäjän uhkaa, jopa meille Suomelle ja suomalaisille (HS | Yrjö Raution kolumni**).
Onko nyt uuden us-presidentti Joe Biden' in käskyllä operoitu Syyrian pommitusten (jälleen ilman mitään mandaattia) alku uudelle sotilasiskujen kierteelle ja onko siitä millainen uhka Lähi-idälle, varsinkin, kun Israel saa tehdä ennalta ehkäiseviä taisteluiskuja ja ilmapommituksia Syyrian puolelle - usein hiljaisella US-tuella.
Entä nyt toteutettu Rockwell B-1 Lancer strategisten pommikoneiden siirto Norjaan - aivan naapuriimme - luoko se uhkaa samoin kuin nyt uhka, joka voi muodostua uudelleen aloitetusta Syyrian USA-pommituksista.
Miten tässä kohdin suomalainen laatumedia käsittelee uhkia - niin itäistä kuin läntistä uhkaa, jos tarkastelemme yleensäkin aloitettuja sotia tällä uudella vuosituhannella, Afganistanista aina Syyriaan saakka, välissä ollen Irak, Somalia, Jemen, Mali ja Libya. Miten noihin asemoituvat asein nämä kaksi ydinasesuurvaltaa - miten ne esiintyvät näillä sotanäyttämöillä ja millä niistä on YK' n mandaatti?
 
Mitkä maat todellisuudessa luovat sodanuhkaa?
 
 
..
 
...