korealainen%20rauha.jpg

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-10180974 - 

...

 • HSX2

 • Venäjä myöntää nyt ilmatilaloukkauksen Etelä-Koreassa, sanoo sen johtuneen teknisestä viasta

 • Ilkka Luoma 25.7.2019 - 9:11
  Lopultakin venäläistä rehtiyttä. Uutisen pääaiheeksi syntyi ilmatilaloukkaus, vaikka suurempi uutinen olisi ollut Venäjän ja Kiinan yhteinen operaatioharjoitus - aivan uudella toiminta-alueella. 

  Venäjän ja Kiinan analyysi- ja yhteistoimintaharjoitus oli myös viesti USA' lle, joka on raskaine aseineen ja taistelujoukkoineen Etelä-Koreassa - jopa noin 30 000 sotilasta. US-ydinaseiden olosta Etelä-koreassa ei tiedetä, ehkä epäillään. 

  Nyt Kiina ja Venäjä ilmaisivat yhteisoperaatiollaan Koreoiden vierusvaltioina USA' lle, että Korean niemimaalle voidaan saattaa lopulta rauhansopimus, ja rauhan takuumiehiksi tulevat naapurit Kiina ja Venäjä. 

  Onko nyt näin aika, jolloin USA palaa kotimantereelleen, pois kaukaa Aasian mantereelta - aikaa Japanin kaatamisesta on jo kulunut 75 vuotta ja Neuvostoliittokin on kaatunut. Olisiko aika jättää korealaiset omilleen, olivathan he kaikkinensa yhtenäinen kansa aina 1945 asti, kunnes USA ja muinoinen Neuvostoliito jakoivat kansan - kysymättä heiltä itseltään mitään. 

  Ilmatilaloukkaus on rike, ja tässä Venäjä reilusti sen lopulta tunnusti. Venäjän loukkaus ylsi pääasiana uutisiin - Kiinasta ei puhuttu juurikaan, eikä korealaiset siitä ole kummemmin informoineet. Kiina soittanee aluellaa sitä kuuluisaa ensi viulua, Venäjälle jää kakkosviulu ja USA' lle sen oman loppusävelen kajautus! 

  Suunnilleen samaan aikaan pohjoisen korealaiset ilmoittivat pidättäneensä venäläisen kalastusaluksen* - korealaisten aluevesiltä - oliko tämä osa suurempaa peliä, ja sovittu jo aiemmin Moskovan kanssa? Jää nähtäväksi.
  ...
 •  

 • Pohjois-Korea ampui kaksi lyhyen kantaman ohjusta mereen, ainakin toinen ohjuksista uudenlaista mallia

 • Ilkka Luoma 25.7.2019 - 8:57
  Korealaisuuden osalta on hyvä palata vuoteen 1945, jolloin Japani pitkäaikaisena miehittäjänä pakeni koko Aasian mantereelta ja Koreasta. Tuolloin Korea oli kansana yhtenäinen - eheä valtio, tosin alistettuna Japanille - aiheuttaen edelleen kipunoita maiden välille. 

  Japanin paon jälkeen kaksi II Maailmansodan todellista voittajavaltiota - US ja edesmennyt Neuvostoliitto jakoivat korealaiset kahtia - kysymättä itse korealaisilta mitään - jakolinjaksi syntyi se nykyinen, jonka US presidentti Donald Trump ylitti historiallisesti kesäkuussa 2019. 

  Tänään eteläisessä osaa Koreaa ovat yhä amerikkalaiset sota- ja taistelujoukot runsaine aseineen, muodostaen pohjoisen korealaisille konkreettisen uhan, joka kulminoituu aikanaan myös Korean sodaksi, jossa US oli varsinainen vihollinen pohjoisen korealaisille. Täältä kumpuaa nykyisen Pohjois-Korean uhka sen omalle itsenäisyydelle ja omintakaiselle yhteiskuntajärjestykselle. 

  Nyt US ja Etelä-Korea harjoittelevat vuosittaista sotaharjoitustaan, joka närästää Kim Jong-unia, jolle jää turvakseen tässä vaiheessa oma ylisuuri armeija ja enemmän tai vähemmän toimivat ydinaseet. 

  US voisi vetäytyä sotilaineen Etelä-Koreasta - näin on Pekingin tiekartta opastanut niin Kimiä kuin Trumppiakin. Kun Trump taipuu sotilaidensa vetäytymiseen - kotiin, kuten hän on vaalilupauksenaan sanaillut, voisi Kim luopua omista ydinaseista, joiden todellisen toimivuuden Kiina tietää, mutta ei kerro. 

  Kiina ajaa yhä voimallisemmin korealaisen rauhan toteutumista, onhan Kiina vierusvaltio ja korealaisten suurin kauppakumppani. 

  US tekisi itselleen suuren palveluksen, jos lopettaisivat heti nyt meneillään olevan sotaharjoituksen. Kim tietää, että tuo taisteluharjoitus on vain ja ainoastaan häntä vastaan. 

  Kim saa apua ja neuvoja Kiinasta. Jos Kim allekirjoittaa rauhansopimuksen korealaisten kesken, voimme arvata, että palkkioksi Kiina päättää heti kaikki pakotteet - puoleltansa. 

  Keskimatkan ohjuksien koelaukaisut olivat viesti US' lle ja Trumpille
  .
   
  ...