natos1.jpg

Eipä tuo iltapäivämedian etusivulööppi anna arvailuille mahdollisuutta!

 

 

....

HS-analyysi: Rinteen outo lausunto Suomen puolustus­politiikasta johtui luultavasti pää­ministerin ohuesta osaamisesta

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006198685.html  - 

.

Ilkka Luoma 10.8.2019 - 11:55 kommentti
 
 
Suomen Puolustusvoimien ylipäällikkö on yksiselitteisesti Tasavallan presidentti - Sauli Niinistö 

Niinistölle tuli pm. Antti Rinteen puheiden mukaan ilmataisteluharjoitukset US kansalliskaartin ilmavoimien kanssa yllätyksenä (tuli luetuksi mediasta). 

Amerikkalaiset tulivat Suomeen itse itsensä kutsuen - F-15C taistelukonein (ed. um. Timo Soinin sanoin) Kuopion Rissalaan lentämään taisteluharjoituslentoja muun muassa itää kohden - Venäjän rajalle. Kääntö tehtiin juuri ennen rajavyöhykettä ärjyvien suihkumoottoreiden jälkipoltot päällä - ikään kuin uhitellen: "Täällä ollaan valmiina". 

Puolustuspolitiikka on osa turvallisuuspolitiikkaa, jossa ulkopolitiikka on ensisijaista. Suomessa presidentti johtaa TP-UTVA' aa (tasavallan presidentillä täydennetty ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta), jossa päätetään ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjauksista; ja tässä sotilaspoliittisesti puolueettomana maana Suomi on erityisasemassa täällä idän ja lännen vedenjakajalla

Varsinkin, kun Nato/US (se toinen ydinasesuurvalta) tulee "jatkuvasti" harjoittelemaan Suomeen - maihinnousuja Hankoon ja Lappiin taistelukentän harjoituksia - Lapin osalta tuonne aivan Venäjän Kuolan niemimaan viereen - on se TP-UTVA asia, ei pelkästään puolustusministerin ja armeijan komentajan. 

Muistamme Venäjän olevan se toinen ydinasesuurvalta ja Kuolan niemimaan olevan Venäjän Pohjoisen laivaston tukialue Borei-strategisine ydinsukellusveneineen - monikärkisine mannertenvälisine Bulava-ydinohjuksineen. 

Näiden syiden vuoksi tulee presidentin tietää etukäteen mitä armeija tekee/harjoittelee ja keiden kanssa ja eduskunnan tietää miten linjataan taisteluharjoituksia US' n kanssa - täällä Venäjän vierellä, joka on jo ilmaissut, että Nato/US on se ensisijainen uhkatekijä Venäjän yleisturvallisuudelle. 

Pm. Rinne otti aiheellisesti asiasta kiinni ja ilmaisi sen rehdisti suoraan ja etukäteen, kun seuraavia taisteluharjoituksia suunnitellaan. Olisiko aika harjoitella myös Venäjän kanssa?
 
 
...