|1301| AHTI|2706||442785|SAARI

ahtisaari.jpg
 

Presidentti Ahtisaaren hautajaissaattue - yleisöä ei tällä osuudella ollut 

-kuvattu Yle-TV1 lähetyksestä 10112023

 

NARVAN MARSSI -kenraalien marssi

Narvan taistelu "Narvan taistelu käytiin Ruotsin ja Venäjän keisarikunnan välillä suuressa Pohjan sodassa 20. marraskuuta 1700 (ruotsalaisen kalenterin mukaan). Kuningas Kaarle XII:n johtama Ruotsin armeija löi Venäjän tsaarin Pietari I:n joukot Narvassa suuren Pohjan sodan ensimmäisessä suuressa taistelussa. Ruotsalaiset saavuttivat pienemmällä joukollaan huomattavan voiton, mutta heidän ei onnistunut käyttämään sitä hyväkseen ja sotaonni kääntyi myöhemmin Ruotsia vastaan." ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Narvan_taistelu - 

 

 

48x48_20191004131740879.jpg
 


2023-11-10  --   18:13:59
 

Emeritus piispa Eero Huovinen: Maailmassa on paljon pahuutta!

-puhui tuttuun sävyyn surun romahduksen partaalta -
.. siksi lujasti viesti lähti taivaaseen ja maan päällä oleville.

IS-linkki: ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009983374.html -


"Emerituspiispa Eero Huovinen kertoi puheessaan, että Martti Ahtisaari katsoi maailmaa avoimin silmin."


-IS-toimittaja Salli Hakala.

__ __
ESIVAIHE - Presidentti Martti Ahtisaari toivotti aikanaan Uudenvuodenpuheensa lopuksi kansalaisillemme Jumalan siunausta .. (-kuten TP Sauli Niinistökin)

.. Martin ollen kuitenkin sosiaalidemokraatti, joka joutui "poliittisen pelin keskelle", kun piti päättää demariyhteisössä seuraavan kuusivuotiskauden presidenttiehdokasta -

.. nainen ajoi ohi, tuli Tarja Halonen ja Martti jäi rannalle. Oikein vai väärin -kertokoot tästä enemmän itse demarit; joskus myöhemmin. Ehkä muinaissorsalaiset?

__ __ __
Presidentti Ahtisaari haudattiin tänään ikuiseen rauhaan, vihdoin -

.. sillä Martin suurin saavutus oli kiistaton vaikute erilaisiin konflikteihin, joihin Ahtisaari antoi eittämättömän panoksensa rauhan tai ainakin aselevon saavuttamiseksi. Martti sai nyt oman rauhansa.

Rauhanpalkinto tuli lopulta oikeaan osoitteeseen -

.. varsinkin, jos katsomme aiempia Rauhanpalkinnon saajia, ehkä hyvinkin aluissaan sotaisina järjestelijöinä, mutta mitä on rauha ja miksi aina lauseen:

- "Ei enää koskaan" -jälkeen ..

.. kuitenkaan tuo toive toteudu, vaan sotia syttyy, laantuu ja lopulta päättyy. Olemmeko väkivallan kierteessä, mutta miksi - olemmeko keskeneräisiä biologisia tekoälyltään vaillinaisia konstruktioita evoluution kehityskartalla?

__ __ __
Hautajaisissa olemme kaikki hyviä, tai meistä "tehdään" hyviä -

.. se kuuluu ikään kuin peruskaavaan; varsinkin presidentilliseen valtiokaavaan, sillä kukaan puheenpitäjäkään |1 ei halua olla sitten myöhemmin parjattu, vaan kunnioitettu, hyvä ja armelias kaikkien kuuntelija - ikään kuin muistutuksena, ettei ..



"Enää Koskaan!"



Jos tuo hautajaisissa ylistetty hyvyys koittaisi laajasti maailmassa -

.. ei meillä juurikaan sotia enää olisi, vaan olisimme empaattisia, huomioivia ja kuuntelevia toistemme lähimmäisiä -

.. väriin, uskoon, historiaan tai perinteisiin katsomatta -inhimillisiä ihmisiä kaikille, jotka toivovat rauhaa, veljeyttä ja yhteyttä keskinäisyyteen, jolla voitamme sellaisia uhkia, jotka ovat jostain aivan muualta - hyvin kaukaa - jopa avaruuksien kätköistä -

.. tai toimistamme, kun tavoittelemme itsellemme helppoutta, parempaa ja enemmän, jotta olisimme enemmän kuin ennen - mutta minkä kustannuksella?
Uhkamme ovat moninaiset, eivätkö vain sodat ihmisten kesken -

.. vaan sotamme vuosisatamiljoonaista biologiaa vastaan, joka lopulta elätti niin Ahtisaaret, muutkin presidentit, koko kansakuntamme ja lopulta valtaisen määrän biologiaa, joka pitää meidät liikkeellä.

|1 ~ https://yle.fi/a/74-20059646 -
"”Ahtisaari näki kaikkein paatuneimmissakin jotain"

__ __ __
Olin aikanaan jalkaväenkenraali - Mannerheim-ristiritari Adolf Ehrnrooth' in hautajaisissa Senaatintorin Suurkirkossa - väkeä kadut täynnä ja kirkosta ulostulo kaikui Narvan marssin tahdissa, kuten ansioituneelle kenraalille kuuluikin.

Olin myös kaduilla kuvaamassa, kun presidentti Mauno Koivisto haudattiin - ei satanut vettä - kadut olivat väkeä lähes täynnä.

Koivisto oli myös sotilas, kaukopartiomies Lauri Törnin joukoissa ja Narvan marssi sopi hänen lähtömarssikseen - Koivisto oli myös oikea realisti ja ymmärsi Suomen aseman paikassa, jossa taito olla laskematta pyrstöä kuin nokkaakaan tervaan - oli edellytys täydelle turvalle, mikä tuolloin vallitsi, kun osattiin nähdä viisaus tosiasioiden tunnusteeksi.

__ __ __
Muistan elävästi, kun presidentti Urho Kaleva Kekkonen saatettiin kansakuntansa silmiensä editse haudan lepoon -

.. televisio esitti koko hautajaisaattomatkan ja kansaa oli todella paljon katujen varsilla.

Kekkonen oli isähahmo, piti valtaa käsissään, ja osasi pelit niin omaksi kuin Suomen eduksi. Piti yhteyttä Kremliin ja toi kauppaa, työtä ja hyvinvointia! Kekkonen ajoi myös Suomea hallitun hitaasti länteen - tehden Suomesta lopulta puolueettoman, joka sinetöitiin de facto ETYK-Juhlakokouksessa 1975, kun Kekkonen kopautti kokouksen päättyneeksi. Saimme tunnustukset niin idästä kuin lännestä.

__ __ __
Nyt kuunnellessa Finlandiaa -Martin hautajaisista,

.. nousi suuri huoli sävelen ensitahdeista miten kansakuntamme osaa ottaa vastaan valtavan epätietoisuuden huomisesta, sillä vanha hyvä sanonta:


"Tunne eilinen, niin tänään saatat oivaltaa huomisen"

-on tuuliajolla - epäkunnossa, ja suuri kysymysmerkki jäytää tuntojamme - eilinen lähtökohta muotoutui sota- ja joukkopsykoosin hengestä, jonka mediapooli loi tehokkaasti ja kiihtyvästi.

Venäjästä luotiin uhka, vaikka edes TP Sauli Niinistö ei ole kyennyt kertomaan, miten Venäjä on meitä sotilaallisesti uhkaillut tässä viime vuosikymmeninä. Sauli, vielä ehtisit asian esittää varmemman päälle?

 

R.I.P. Mara - tietyllä tavalla kansanmies!

 

 

ahtisaari%20jessus.jpg
 
Copyright Kari - Kari Suomalainen.
 
***
__
133105 | 1066 | 3509

__  

|  111  SUOMI24  P  415  |  SUOMI24  A  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |

 

 

mara.jpg
 

Edustava kuva Martti Ahtisaaresta tosi työssä - tästä hänet muistetaan!

 

-kuva HS 10112023

__

2

 

Olemme nyt kansaltamme suoraan kysymättä Naton - lännen sotakoneen täysjäsen ja olemme samalla USA' n DCA-sopimuksen etupiirissä, mahdollisine ydinaseineen tai ainakin US-sotajoukkoineen - aika-ajoin + US' n asevarikkoineen?

__ __ __
Ahtisaari oli lopulta rauhanmies, jonka ansioluettelo on mittava -se on tosiasia -kunnia tälle!

Mutta Ahtisaari oli myös Natoon ihastunut, oliko pako Viipurista jättänyt jäljen äidinmaidosta - jää epäselväksi, mutta pako tuli, kun Neuvostoliitto hyökkäsi 1939.


Silti rauhanmies ei kaiva koskaan verta nenästä ja varmasti tiesi historian vuodelta 1941, vaan osaisi diplomatian keinoin huolehtia uudessakin tilanteessa neuvotteluyhteydet, joita ei nyt ole nykyisen TP Niinistön aikana olemassa, ne on tuhottu -

.. tuo yhteys Kremliin on menetetty ja takaisinluonti vaatii aivan uudet henkilöt, presidentistä alkaen. Ehkä yhtäkään nykyisistä virallisista presidenttiehdokkaista ei edes kutsuta Moskovaan, mutta eräs kutsutaan ja tähän kansakuntamme on yllättäen heräämässä.

Uskoisin Martin olleen tämän idean takana ja henkilön takana, vielä haudankin takaa, sillä Martti ymmärsi asiakokonaisuudet - ollen myös kuunteleva sinnikkyys.

.. jääkööt tämä ratkaiseva henkilö nimeltä mainitsematta toistaiseksi, joka kutsuttaisiin niin Washingtoniin kuin Moskovaan. Kansa päättäkööt hänet myöhemmin!

__ __ __
EPILOGI -- Entä arvoitus vuodelta 2011, kun USAF Amerikoista rynnäköiden - vapauden mekasta hyökkäsi Libyaan YK-turvaneuvoston mandaatilla, kun Venäjä ei sitä veto-oikeudellaan estänyt - oli kaksi merkittävää ihmistä, jotka tulivat YLE-uutisista ulos:



"Me pommitamme, me tuhoamme"



-Yle voisi kaivaa arkistot ja löytää nämä henkilöt, jotka innostuneina YK-päätöksestä esittivät nuo kohtalokkaat sanat Libyan suuntaan - moni Suomen kansalainen muistaa nämä hätkähdyttävät sanat, ja toiselta katumuksen sanat - valtiotason henkilöiltä. 

.. nyt vuonna 2023 Libya on ollut kaaoksessa vuosikaudet, Euroopan Unioniin tulevien pakolaisten yhtenä lähtömaana ja sisällissotana, joka ei näyttäisi ottavan rauhaa vastaan -

.. ja tuo, jos mikä tarvitsisi taivaallisiin rauhanjoukkoihin siirtynyttä Martti Ahtisaarta, ehkä seuraavaksi Gaza ja kruunuksi Martin työn jatkajalle Ukraina, jossa itäslaavit käyvät omaa keskinäistä sotaansa vaikutteesta, vallasta ja maasta.


Martin työlle tulisi saada jatkaja - ehkä Pekka Haavisto, mutta ei presidenttinä.

__
PS. - Martti oli ensimmäinen kansan suoraan valitsema presidenttimme -

.. erilainen kuin edeltäjänsä Koivisto ja Kekkonen, .. ja kansa osoitti nyt tavallansa kunnioituksensa katujen varsilta -sade ei ainakaan edistänyt surevien joukkojen määrää - presidenttimme viimeiselle matkalle!

__
e

 

 

VIDEO from YLE TV1 10112023

 

 

FINLANDIA

_______

ILU-MEDIA

IJL-Productions

 

 

ILU_hymy.jpg

 

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

 

071123 -Total Visits: 959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits: 951943 Total Visitors: 135561  

031023 -Total Visits: 916765 Total Visitors: 130470   

260923 -Total Visits: 910235 Total Visitors: 129746  

190923 -Total Visits: 906593 Total Visitors: 128966   

120923 -Total Visits: 900102 Total Visitors: 128017       

220823 -Total Visits: 832204 Total Visitors: 125125

 

https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

 

__
e

e

e

 

PORILAISTEN MARSSI

 

_

IJL-BLOG PHOTOS 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f -