|1313| YDIN|2767|463140SOTA

atomi1.jpg

Tätä pilveä emme halua nähdä taivaallamme. Se on kuitenkin tosiasia, että Venäjä alkaa torjumaan lännestä tulevat ydinasehyökkäykset jo Suomen yläpuolella, jos ovat Pietarista tai Kuolan nimimaalta katsottuina tulossa lännestä --- 

***

 

Pelkäämmekö ydinasesotaa täältä Venäjän viereltä?

48x48_20191004131740879.jpg


2024-01-10  --   09:05:38
 

Evoluutioon on aina kuulunut väkivalta |1, tavoiteltaessa tai puolustettaessa reviiriä |2 tai jopa sille lisää elintilaa (Lebensraum -saksalaisittain |1941) ..
– näin ihmiskunta tarvitsee aina aika-ajoin annoksen sotaa |3, jotta keskeneräinen henkisyytemme saa tasapainonsa



[20U16] -- [ … kansalainen Erkki miettii asemaansa täällä meillä Suomessa, ollaanhan me historiallisesti, kulttuurillisesti, jopa kielellisesti idän ja lännen vedenjakajalla |4, ellemme peräti etuvartiona jollekin. Kansalainen Liisa miettii niitä kymmeniä tuhansia viattomia japanilaisia siviilejä, enimmäkseen vanhuksia ja lapsia, jotka höyrystyivät taivaan tuuliin ensimmäisten USA-atomipommien räjähdyksissä 1945 … ]


Ydinsotaa ei ole käyty, lukuun ottamatta noita Japanin Hiroshimaan ja Nagasakiin Yhdysvaltojen toimesta pudottamia testiatomipommeja (olivat teknologiatoteutukseltaan erilaisia). Pudotuksen motiivina oli säästää ihmishenkiä, julman inhimillistä, mutta osin totta. Pudotuskäskyn antoi Yhdysvaltojen presidentti Harry S. Truman, joka samalla halusi varoittaa Neuvostoliiton johtajaa Josif Stalinia - D!


Tänään ydinaseiden määrä on hirvittävä

Oli käytävä kylmä sota, jolloin kaksi toistaiseksi ainoaa ydinasesuurvaltaa nokitti lukumäärillä ja räjähdysvoimalla – suurimpien kasvaessa 1000 -kertaisiksi (Tsar-bomb) noihin testipommeihin nähden |5.
Aseidenkin osalta ihmiskunta esittää näyttö- ja vertailumahtisuuttaan.


Aikanaan ilmeisimmin esi-isämme apina hoksasi kumauttaa kivellä toistaan päähän |6, oli syntynyt erimielisyys ja sanoja ei ollut

Tänään on jo sanoja sekä puhuttua kieltä ja juuri tuon ääntämisosaamisemme vuoksi ei ole sitä tuomiopäivän taistelua ole käyty. Lisäksi ydinsodan käymättömyyden status quo’ ta on edesauttanut, myös evoluution järjestämä kollektiivinen itsesuojeluvaisto.


Kaikki on kovin pienestä kiinni – vahinko laukaisee dominopelin

Tänään on liian monta liki hallitsemattomuuden rajapintaa väkivallan ja rauhan välillä. On sotia, on pakolaisvirtoja, on rutikuivuutta, on ravinnon puutetta ja on maailman poliisia |7, joka haluaa olla oikeutettu puuttumaan näkökulmastaan kaikkeen mikä liikkuu väärällä tavalla |8.

|8 Irakin sota – sota ilman lupaa, Englannin entinen PM Tony Blair ~ http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/tony-blair-says-sorry-mistakes-6699926 –



On huomioitava, että lännenmiehen reviiri yltää populaatioltaan vain noin 25 prosenttiin Telluksellamme – muunlaisen historian, kulttuurillisuuden ja elintapojen täyttäessä loput 75 prosenttia. Yrittääkö länsi luhistaa lopulta itää – herää vääjäämättä kysymys?


Sota

Vahinkosota syttyy, kun ei huomattu varmistimen asentoa – off. Nyt jo tiedetään ydinsotastartin olleen lähellä, hyvin lähellä. Teknologia, jonka pitäisi estää vahingot, on kuitenkin ihmisen tekemää. Pahinta on se, että maailmanverkko antaa jopa tien tuonne tietojärjestelmien sormeiluun.

Kaukolaukaisu saattaa olla realismia, muistamme Stuxnet madon |9 iranilaiseen ydinvoimalaan sekä toisaalla epäselvät sähköverkkojen kaatumiset. Tosin sotilaat vannovat, ettei ydinaseiden tietoverkkoihin ole ulkoa pääsyä.
Ei II Maailmansodankaan pitänyt syttyä kuin iranilaisen atomivoimalankaan kaatua.


Sota alkaa, kun sanat loppuvat

Aikanaan Neuvostoliiton generalissimus Josif Stalin sanoi, ”puheet on pidetty – on sotilaiden vuoro”. Seuraukset näkyivät ja tänään siviilit ovat se suurin kärsijäryhmä – yhä enemmän. Ydinsota vie nimenomaan siviilejä, jos varsinkin ajaudutaan viimeisten kostoaseiden käyttöön |10, jolloin ei ole enää mitään väliä. Tuolloin se viimeinenkin itsesuojeluvaisto on kadonnut ja vain vihakosto on jäljellä.


Mikä estää ydinsodan?

Ajautuminen on pahinta, mitä poliitikot tietävät. Ajautuminen on hidasta, ikään kuin ryömivää. Nämä hitaat muuttujat kasvavat varkain, huomaamatta. Juuri nyt ollaan tässä hitaan ryöminnän tilanteessa. Konflikti siellä ja täällä – on Libya |11, on Syyria |12, on Afganistan |13, on Ukraina |14, on pakolaiskriisi EU – Eurooppaan |15 – on EU’ n suurtyöttömyys. On myös Korean niemimaa, on merioikeuksien jako Kiinan merellä, oli amerikkalaisten itselleen ottama erioikeus puuttua muiden asioihin – viimeisenä Somalia |*.

|* USA hyökkäsi Somaliaan ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016030721233877_ul.shtml –


Lisänä lisääntyvät jättimäiset tuloerot, kiihtyvät epidemiat, pandemioiksi saakka |16. Ravinnon riittäminen ja väestönkasvu kruunaavat ongelmamme. Kaikilla näillä on yhteinen nimittäjä – ei ole kaikille yhteistä vihollista, ehkä räjähtävä pandemia voisi yhdistää? Reviirillinen ihminen haluaa kokea omansa, ja nämä reviirit ovat monikerroksisia.


Kaikki sodat lähtevät reviireistä! |17

Reviirejä on henkisiä ja maantieteellisrajallisia. Kaikki alkaa yksilöstä – siitä omasta henkilöreviiristä, ykseydestä, jota Sinäkin puolustat – sitten on perhe ja suku. Lopuksi voisi olla se maapalloreviiri, siis meille kaikille se yhteinen puolustusalue. Missä olisi tämän yhteisen alueen yhteinen selkeä vihollinen? Sitähän ei ole, vaikka se on aina keskuudessamme. Ei ole ufoilla tulevia marsilaisia, jotka hyökkäisivät kimppuumme ..

_

139937

 

|  81  SUOMI24  P  274  |  SUOMI24  A   |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |   X  |

__

EKSTRA

Kun ymmärrämme tämän - ymmärrämme jo aika paljon -meidän suomalaisten näkökulmasta

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - 

"Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"

 
BOREI-II_3d.jpg

 

_

2

sote4.jpg

 

Tänään maamme ulkopolitiikan ruorissa on ministeritasolla kokoomuksen Elina Valtonen, joka on nykypäivään nähden aivan väärä valinta nyt tilanreeseen, joka kysyisi todellista osaamista, kokemusta kuin pitkäjänteisyyttä ymmärtää niin itä kuin länsi - olemmehan itse Suomena niin lännen ja idän vedenjakajalla ja se jos mikä edellyttisi täyttä osaamista. Entä nykyiset täään olevat tulevan presidenttivvaalien ehdokkaat - olisiko heistä kohonkin torjumaan tapahtumasarjaa, joka jo siintää taivaanrannassa? Ei ole, yksikään heistä ei kykene hoitamaan asiaa niin Kremlin kuin Valkoisen talon näkökulmista; vain kanatuskorttien keräämisessä epäonnistunut Paavo Väyrynen olisi voinut saada kutsun keskusteluihin molemmista tosiasiallisista pääpaikoista, niin Moskovasta kuin Washingtonista! Emme voi tässä unohtaa myöskään Pekingiä!

 

Uusinta uutta uutisointia Elinasta ja tämän johtamasta ulkoministeriöstä!

 

https://yle.fi/a/74-20068659 -

"Noin 80 diplomaattia lähetti Elina Valtoselle hyvin poikkeuksellisen kirjeen, jossa kritisoitiin Suomen Lähi-idän politiikkaa"

 

Ydinase

Nobelisti Albert Einstein keksi kaavat E = mc2 |18, joka vapauttaa niin paljon energiaa, ettemme heti ymmärtäneet

Tuo kätketty energia on ollut aina. Yksi oivallus, joka halkaisi atomin ja jälleen oli aika varoittaa ihmistä ”helvetin tulista”, varoitus meni perille – alkoi juoksukilpailu mikä valtio sen saa ensin valmiiksi |OPP.

Jossittelun herkkupala syntyi, kun eräät miettivät, että jos Saksan kolmannen valtakunnan diktaattori Adolf Hitler |19 olisi sen saanut ensin valmiiksi. Ei saanut, koska ei henkilökohtaisesti oivaltanut atomien energiakätköä. Hyvä näin – vai oliko?

|OPP ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Oppenheimer_(film) -
"Oppenheimer (elokuva)"

__ __ _
Apinan kivestä oli pitkä matka ydinaseeseen

Aseita ei tarvita, jos hallitaan tilanteet, yllättävätkin. Miksi sitten kehitimme nämä aseet? Siksi, ettemme hallitse tilanteita, vaan tartumme astaloon, puukkoon, kekluun tai muuhun, jolla vahingoitamme fyysisesti. Sanojen loppuessa kiehahtava veri tarttuu pyssyyn.

Maltti menetettiin – näitä tapahtumia luemme päivittäin mediasta. Meihin on sisäänrakennettu väkivallan koneisto, valitettavasti. Posken kääntö tuntuu epäisänmaalliselta ja raukkamaiselta. Ehkä evoluutio rakensi tuon väkivallan, jotta heikko olisi kuollut helpommin, näinkö?


Osaammeko estää ydinaseiden käytön?

Nyt jo arvellaan atomiaseen olevan terroristien hallussa, ei ole vain löydetty keinoa kuljettaa se toimintavalmiiksi johonkin haluttuun kohteeseen. Kun näin todennäköisesti jo on, niin olisiko aika miettiä radikaalisti, mikä näitä terroristeja ajaa tuohon toimintaansa. Jokin syy täytyy olla. Ei ole mahdollista, että toiminta on vain silkkaa vihaa, kostoa |9/11 .. tai muuta, jossa ei ole jotain itse terroristeille selittävää perussyytä.

Tuon soluttautuvan väkivallan käynnistäneen perussyyn on tultava julkisuuteen, sillä se on ainoa keino estää se suurin tuho, johon eivät torjuntaohjukset ylety, eivätkä osu. Kun poistamme tuo terroristien perussyyn, poistamme samalla suuren osan hallitsematonta väkivaltaa.
..
|9/11 - herää vakava ja syvälle luotaava kysymys; onko lännessä tarkoin analyyttisesti mietitty mikä ajoi terroristit tuohon ehkä verisimpään terrori-iskuun - 9/11-iskuun siviilejä kohtaan?! Mikä oli lopulta motiivi tuohon historian kirjoihin jääneseen tapahtumasarjaan, joka käynnsti laajat kostotoimenpiteet aina 20 vuodeksi, kun USA operoi suurhyökkäyssotansa lähinnä kehitysmaihin, joista nähtiin tuon 9/11 iskun suunnittelun ja tomintakentän lähteneen liikkeelle.

__  __ __ 
Sanotaan, että elämme kiinalaisten vuosisataa!

Kiinalaisuuteen liittyy vuosisatojen ajan ominaisuus, josta voisi olla opinoton ja sen vastaanoton paikka -juuri nyt. Se oppi on puuttumattomuus ja sekaantumattomuus muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin.

__ __ _
Mikäli antaisimme kaikkien kukkien kukkia, kulttuurien kehittyä ja osaisimme huomioimisen taidon, voisi väkivalta pysyä hallituissa piireissä – poishan väkivaltaa ei saa, ja vaikka se fyysisenä ilmiönä onnistuisikin, niin henkisyyden piinaamisena se jatkuisi.
Lopultahan on kyse moniarvoisuudesta ja -napaisuudesta.

__ __ __
Olemme ikuisesti kiinnittyneet reviireihimme, kunnioittakaamme niitä, sillä niitä me aina kuitenkin puolustamme.

Toisaalta tänään sanotaan usein – ”Ei enää koskaan” |20 – alkaakseen sitten taas uudelleen.

__ __ __ 
EKSTRA
Kansalaiskirjoitus vuodelta 2022!
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/11/tuoksuuko-amerikkalaiseen-nenaan-sota.html -
"Tuoksuuko amerikkalaiseen nenään sota Iranista?"

Nythän on nousemassa uusvanha suurväkivallan kenttä - jälleen Gazasta, jossa Israelin armeija kurittaa Hamasia ja sen myötä koko gazalaista siviiliväestöä - entä US, joka näkee Iraniin saakka, joka olisi nyt puolustamassa palestiinalaisia -- olisiko nyt hallitsematon, tuoltakin maailman kolkalta ydinsodan eskaloitumisen mahdollisuus - kun Israel yrittää - yrittänee hyytävää "lopullista ratkaisua" Hamasin tuhoamiseksi? (!)

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/yrittaako-israel-jalleen-lopullista.html -
Kansalaiskirjoitus vuodelta 2014! "Yrittääkö Israel jälleen lopullista ratkaisua?"
-IJL-BLOG

 

_

3


!JK!

Meillä Suomella ja suomalaisilla on ainoalaatuinen asema olla se todellinen rauhan- ja konfliktien välittäjä ja sovittelija – olemmehan liki ainoa Euroopan valtio, joka ei ole missään sotilasliitossa ja kansakuntamme tahto pysyä sellaisten ulkopuolella on vakuuttanut jo miltei koko muun maailman – meidän ymmärtäessä, mitä on olla idän ja lännen vedenjakajalla … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html –

Näin vielä voitiin kirjoitusasua muotoilla armon vuonna 2014!
Ei enää, sillä suhteet itään ja Venäjälle ovat nyt tuhotut! Miksi, ja kenen/ keiden toimesta?



Herkkä kysymys tähän kohtaan!

Miten ja milloin Venäjä ja Kreml ovat meitä sotilaallisesti uhanneet, vaikkapa viimeisen 25 vuoden aikana, siis lähinnä aikana, jolloin Yhdysvallat kävi omia kiivaita suurhyökkäyssotiaan kauas sen omilta rajoilta, lähinnä kehitysmaihin 20 vuoden ajan - yhtäjaksoisesti!

Muistamme myös USAF-ilmapommitukset Jugoslavian perimyssodissa, miten nuo raskaat suurpommitukset uhkaisvat eurooppalaista rauhaa, mahdollisuuksia elää ja vaikuttaa moniarvoisuudessa -kuka kertoo?

 

_

Sota! -TP Sauli Niinistön ajatuksin! ---

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/09/ydinasesota-herattelee-jo.html - 

"Ydinasesota herättelee jo presidenttiämme!"

-IJL-BLOG

 

______

ILU-MEDIA

IJL-Productions

 

ILU_hymy.jpg

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

 

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

 

 

090124 -Total Visits: 1043824 Total Visitors: 151042  

020124 -Total Visits: 1034117 Total Visitors: 149877   

261223 -Total Visits: 1027298 Total Visitors: 148577  

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561

  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   

 

https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

PORILAISTEN MARSSI

_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 

 

..

 

e (C) R