portland.jpg

Kuva: ~ https://www.nytimes.com/2020/07/19/us/portland-protests.html  - 

 

*

...

HS

Yhdysvalloissa Portlandin mielenosoittajien kohtelusta on nostettu syyte liittovaltiota vastaan

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006576050.html  - 

..

Ilkka Luoma 20.7.2020 - 14:07
USA käy trumppismin "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikalla erityisesti Kiinan kimppuun - ja tarkennettuna Hongkongin - syyttäen siellä olevan poliisin mielivaltaisista toimista demokraattisia vapauksia vastaan.

USA' ssa käydään nyt rasismin vastaisten mellakoiden kimppuun - poliisivoimin, kansalliskaartinkin avustamana ja nyt erikoisjoukoin, joita piti herkkien länsimedioiden mukaan olla "vain" Venäjällä ja Kiinassa.

On selvää, että US' ssa Washington näkee tilanteen uhkaavan kansallista turvallisuutta, kuten kiinalaisten tuotteiden tulo amerikkalaisten kuluttajien ja käyttäjien ulottuville. Jopa autot Euroopasta ovat trumppismin sävelin kansallista uhkaa.


Jokainen valtio puolustaa omaa yhteiskuntamalliaan - niin USA kuin Kiina - Venäjäkin

Nyt USA' sta käy kova pakottamisen puhuri Kiinaa vastaan, jopa Suomea on painostettu ulkoministeri Mike Pompeon sanoin liittymään Kiinan vastaiseen rintamaan.

Poliisiväkivalta on yltynyt US' ssa mustia kohtaan - alkuperäintiaanitkin ovat saaneet osansa, kun heidän mielipiteitä ei ole kuunneltu esimerkiksi öljy- ja kaasuputkien kulkua päätettäessä.


USA luo uhkaa nyt myös EU-Euroopan ylle

Nordstream-kaasuputki on sekin uhka - uhka ainakin amerikkalaiselle särötyskaasun myynnille EU' hun. Venäjä on liian kova vastus, putkiparit takaavat esimerkiksi Saksalle verrattoman edullisen, vähemmän haitallisen energiansaannon.

Nyt USA' ssa käytetään jo erikoisjoukkoja, kuten Ukrainan aiempi laillinen hallinto Kiovan Maidanin verimellakoiden aikana. Ovatko amerikkalaiset erikoisjoukot jotenkin demokraattisempia kuin aikana, jolloin koetettiin padota ulkoakin ohjattua väkivaltamellakointia. Entä jos USA' ssa valta vaihtuisi aikana, jolloin "kiinalaisen kommunismin" pelko hipoo kaukaista mccarthyismia*?

Hongkongissa Peking käytti niitä oikeuksia, joita aikanaan HK' n vapauttamissopimus valtuutti - turvallisuus-, ulko- ja puolustuspolitiikkaa. Mutta tämä ei sovi USA' lle
.

"Älä tee niinkuin minä teen, vaan kuten minä sanon"
 
..
|BLOG | TIEDE | SUOMI24 | FBV |
...