Sent: Thursday, January 15, 2009 9:04 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - TJ-Groupin ehdottomat vankilatuomiot olivat kansalaisvoitto
...
(Korkein oikeus [KO] antoi torstaina lopullisen tuomion kuuluisassa hulabaloo-TJ-Group puhalluskuplasta - välitöntä vankeutta kahdelle pääomistajalle ja johtajalle)
 
[ ... peruskansalaiset jonottivat teknokuplaosakkeita pankkien ja merkitsijäyhtiöiden ovien takana jonoiksi saakka vuosina 1999-2000. Tarkoitus oli vaurastua isoisten mallin mukaisesti - helpolla lisää ja paljon ~ uskolla liituraitasolmiomiesten kimalteleviin antiesitteisiin, joissa luvattiin tuottoa, voittoa, menestystä ja kansainvälisyyttä ... ]
 
TJ-Group huijasi kansaa, näin Korkein oikeus epäsuorasti sanoi. Tuulipukukansa merkkasi ja hulabalooantipojat lihoivat. Välillä hurautettiin yksityissuihkarilla Saksan ilorientoihin, kun Käräjäoikeus 1/ kuplapojat syytteiltä miltei kokonaan vapautti - näin huhuiltiin.
 
Asiat eivät jääneet käräjiin, eivätkä hoviin 2/ - vaan nyt haettiin oikeutta urakalla kuin myös uskottavuutta oikeuslaitokseen ja arvopaperijärjestelmiin. Korkeimmalle oikeudelle jäi "valtakunnan tuomarin asema" - oli saatava kansalaiset uskomaan yhteiskunnallisiin instituutioihin. Vapauttava päätös olisi romuttanut näin ilmiselvässä tilanteessa peruskansalaisten uskon "kouluja käyneisiin".
 
Kansa sai himoonsa balsamia - menetettyjä rahoja ei kasva puissa paluuna kansalaisten lompakoihin. Hulabalookuplapoikien juhlava elämä on kulutus- ja näyttötalousjuhlinut tuulipukukansan palkkarahat ylelliseen elämään ja epäonnisiin jatkosijoituksiin. Nyt rävähti kakkua, mutta nuhteettomalla palveluksella pojat päässevät puolikkaalla eli reilulla vuodella - mahdollisten kätkörahojen nautiskeluihin?
 
Oppiko kansa jotain? Varmasti oppi, mutta kantaako muisti kauas? Ehkä ei, tai sitten juuri nyt usko ja taipumus näyttötalouden kulutusalttareille ei herkästi nouse.  Säästö, ymmärrys ympäristöstä ja oppi sisällökkäämmästä elämästä saattaa yhdistää kansakunnan vaatimaan uutta virikettä itseltään ja poliittiselta jees-jees-koneistolta.
 
Totuus voitti ja kansa sai oikeutta ja sirkushuvia. Kuplapojat tipahtavat kuitenkin tassuilleen - eihän teflonpukuihin paska ja töhrä tartu, vaan business soi ja taseet paukkuvat. Liiketoimintakielto ei sisältynyt tähän tavalliselle paperille painettuun antipäätökseen.
 
Riittääkö yritteliäisyydellä kantti uusiin koitoksiin?  Toki, sillä vuosituhannen teknokuplassa oli paljon hyviäkin ituja, jotka voivat vielä kantaa menestyksiksi - oikeasti ja tuottavasti, mutta kohtuudella ilman ökyähkyröintiahneutta, kuten tapahtui laillisesti ns. Fortum-Lilius syndroomassa. Saako kansa tälle traumalleen vielä hyvitystä - jää nähtäväksi.
...
 
1/
Vuosituhannen vaihteen TJ Group - hulabaloot
 
2/
Herätetään vastuullisuus ja kohtuus
 
 
Ilkka Luoma
0400 607080
....