(Vaikea neliyhteys, jota yllättäen voidaan juuri Suomesta käsin, täältä idän ja lännen vedenjakajalta arvioida tehokkaasti. Tässä piilee juuri se meidän erikoislaatuinen asema valtiona, jossa kansalaisetkin ovat periytyneet niin lännestä kuin idästä |1 – presidenttimme Sauli Niinistö sai huomattavaa huomiota – ainakin suomalaisessa mediassa – istumapaikastaan turvallisuuspoliittisessa kokoontumisessa Saksan Munchenissä |2 )

 

[ … kansalainen Erkki havaitsi jo kauan sitten, että meillä on 1300 kilometrinen raja idän karhun kanssa, josta allekirjoitettiin ensimmäinen itsenäisyystunnustus 4. tammikuuta 1918. Samoin idän karhu hyökkäsi kimppuumme 1939 – paljolti taitamattoman ulkopolitiikan vuoksi. Stalin antoi hyökkäys käskyn, kun sai tietää - * …

 … kansalainen Liisa antaa paljon ymmärrystä tasavallan presidentillemme hänen kaksisilmäisyydestään käydä vuoropuhelua Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa.  Toki Liisa tietää, että Sauli on lopulta kokoomuslaisena vähemmistönä Naton kannalla itsessään, mutta ei voi eikä uskalla kapinoida kansakuntaa vastaan, joka sanoo aina ”kiitos ei” Natolle, ja joka valitsi Saulin presidentiksi …]

|2 Pr. Niinistön valitsema kahdenvälisyys kantavat nyt näin hedelmää. Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis tarvitsi tietoa Venäjän presidentti Vladimir Putinista. Suomi sijaitsee lännen ja idän vedenjakajalla, ja meillä on monille täydentävää tietoa idän karhusta. Mattista kiinnosti lisäksi Suomen kansan suuren enemmistön väkevän kielteinen kanta Natosta. ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005093667.html -

 

Mitä trumppismi merkitsee – aloitetaan tästä – kohta 1

Trumppismi |3 paljastaa karvansa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkailee ja laittaa kädet tärisemään, tämän jälkeen Trumpin kabinettikellokkaat (tässä puolustusministeri ja kenraali James Mattis) tulevat rauhoittelemaan ja kertovat isännän hyväntahtoisuudesta. Loppu tulemana koulupoikien käsien tutina hellittää ja Trumpin uhkaus on todistanut voimansa.

Eurooppalaiset natosota- ja rynnäkkövoiman ylläpitäjät kaivavat kuvetta ja USA sai tahtonsa läpi. Tämä on trumppismia, mikä taas ei juuri eroa liike-elämän diilien so. sopimuksien metsästyskuvioista. Uhkaa, rauhoittele ja kerää rahat laariin, joka tässä tarkoitti eurooppalaisten lompakoiden esille kaivamista ja USA rahoituksen pienentymistä Naton osalta – kirjoittajan vastine alla olevan linkin HS – kirjoitukseen:

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005093138.html

Mitä trumppismi merkitsee – jatketaan tästä – kohta 2

Trumppismin toinen toimintalinja on kaksintaistelu, valtion eli kansakunnan vihollista vastaan **. Trump on hyökkäysvaunu, joka lujana panssarina käy kansakunnan eli periarkisten amerikkalaisten edestä väkivahvan kimppuun, luoden äänestäjilleen jatkuvan mielikuvan heidän auttamisestaan.

Tässä se tarkoittaa tarkoitushakuisen ja välikädellisen informaatio- jopa manipulaatiokanavan kitkemistä ja kansalaispalvelijana suoravaikuttamisen esiinmarssia keihäänkärkenä lyhytviestittely kuninkaalta alamaisille.

|** Perinteellisen median Anti - Trump trolling jyrisee täysillä! Eikö normaalisti olisi sitä kuherrusaikaa sinne sadanteen vallassaolopäivään saakka? ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000005094664.html - Toimittaja Hanna Vesala – Ilta - Sanomat.

.

Trump myllyttää, kuten muinoinen presidenttimme Urho Kekkonen aikanaan, mutta Trump on arvoitusavoimuutta, Kekkonen sulki viestinsä kirjeeseen ja se lähettiin yhdelle tai muutamalle. Trump aukaisee (kansalaisille tarkoitetut) viestinsä kaikille. – kirjoittajan vastine alla olevan HS – linkin kirjoitukseen:

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005093423.html

Yhteenveto trumppismista – päätetään tähän – kohta 3

Trump puhuu ja Saksa tulee väkevänä ulos kuorestaan |4. Saksalle kohdistuu eurooppalaisen puolustuksen puolivastuu - yllättäen se toinen puolikas menee Venäjälle |5, …lopulta! – kirjoittajan vastine alla olevan HS – linkin kirjoitukseen:

~ http://yle.fi/uutiset/analyysi_yhdysvallat_puhuu_ja_eurooppa_kuuntelee/9468005 -

Venäjän kokenut ulkoministeri Sergei Lavrov avaa uuden aikakauden

Yleisradion toimitusversio Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin esityksestä, vajaan 20 prosentin väestöosuusmaailmanjärjestyksestä. Mitä merkitsee lännenmiehen reviiri |6, jonka johtajuusnuijaa heiluttaa USA, muuna kuin aktiivisena sotijana, jota Yhdysvallat on ollut viimeiset reilu 100 vuotta. – kirjoittajan vastine alla olevan Yle – linkin kirjoitukseen:

~ http://yle.fi/uutiset/venajan_ulkoministeri_lannen_maaraama_maailmanjarjestys_on_tiensa_paassa/9468014

Presidentti Sauli Niinistö saa sijoituspisteitä aloitteellaan transpondereista |7. Naton suunnalla lennonkohdistimien käsittelyn eteneminen on sangen verkkaista. Asiantuntijat viestivät jo, että elämme kiinalaista vuosisataa |8. Entä BRICS? – kirjoittajan vastine alla olevan HS – linkin kirjoitukseen:

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005093725.html

 

Saksa ja Venäjä – eurooppalaisen turvallisuuden kotikutoiset rauhantakaajat

Aseellinen kilpavarustelu kiihtyy. Eletään jo kiinalaisten vuosisataa. Kauko - itä jo pelkästään on kaksin - kolminkertainen lännen osuuteen nähden |9 - maailmastamme! Entä BRICS? – kirjoittajan vastine alla olevan HS – linkin kirjoitukseen:

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005094252.html

[C]

 

Mikä on meille suomalaisille parasta?

Kaikki tietävät, että olemme eläneet yli 70 vuotta täyttä rauhan aikaa. Tämä on fakta. Nyt esitänkin ystävällisesti, että kukin, joka katsoo, että olemme joutuneet uhkailujen, kiristyksen, provokaation tai muun sodan uhan lietsonnan piiriin, esittävän vakavasti ottaen perustellusti mielipiteensä, todellisuuspohjaisesti.

 Nyt on erinomainen esilletulon paikka ja kukin pelotelluksi tullut perustelkoot väitteensä suomalasille lähinnä Venäjän uhasta, jota mediankin toimesta kansakunnallemme lietsotaan.  Näinkö lännenmies yrittää aggressiivisesti hyökkäyksin puolustaa reviiriään? |0. Nyt ymmärrämme miksi kansalaisemme niin vakaasti ja määrätietoisesti aina mielipidetiedusteluissa hylkäävät Naton – sanomalla ”Kiitos ei”, ja yli 50 prosentin väkevällä voimalla.

|* Pitkään kiistelty tapahtumasarja on saamassa uuden lisävalaistuksen – on kyse suomalaisten suorittamista Bristol Blenheim – vakoilulennoista *** ilmakuvaustarkoituksella silloisen Leningradin puolustusvyöhykkeelle. Suomi oli saanut Saksasta ajanmukaisen vakoiluvalokuvauskaluston, aiemmat olivat jo vanhentuneet.

Leningradin ilmapuolustusvyöhykkeen komissaari oli lähettänyt Neuvostoliiton johtajalle – Josif Stalinille valituksen, ettei voida tehdä juuri mitään suomalaisten korkealla tapahtuvien vakoilulentojen estämiseksi. Komissaari pyysi Stalinin apua. Samaan neuvotteluun oli tuotu Stalinille raportti Suomesta, jossa helsinkiläinen venäläisille vakoillut vakooja ilmoitti, että suomalaiset toimittavat ilmavakoilukuvia Saksalle.

Näin on nyt tiedossa, että ennen Talvisodan Neuvostoliiton Mainilan laukauksia Stalin tiesi toimintamme Saksan suuntaan. Suomessa on tunnustettu nämä vakoilulennot, mutta on ollut epäselvää tiesikö Stalin näistä kuvien luovutuksista Saksalle – nyt tiedämme, että Stalin tiesi. Historioitsijat vetäkööt nyt johtopäätöksiä itse Talvisodan alun syntytapahtumiin ja syihin.

|*** ~ http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedustelua.html -

 

Tekstin lisätietonumerointi

|1 Olemme lännestä ja idästä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html  –

|1 Olemme idän ja lännen vedenjakajalla ~ x -

|3 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-trump-ja.html -

|4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-saksa-tuli-tanaan-vakevana-ulos-historiastaan -

|5 ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – sisältää 237 lukijakommenttia linkin otsikosta!

|6 ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=2707123 – sisältää 530 lukijakommenttia linkin otsikosta!

|7 ” … Niinistö korostaa, että Itämerellä ilmassa on muitakin kuin Venäjän koneita, jotka lentävät transponderit pois kytkettyinä … ” ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702182200073126_uu.shtml -

|8 Kiina ojentaa käden, mutta minne? ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=660263 -

|9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/29585-kiina-ottaa-osuutensa-maapallostamme-noin-15-osaa -

|0 Aggressiivinen lännenmies revolvereineen ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=2942650 – [57]

 

EKSTRA

Näin Suomessa IL – media Kreeta Karvalan näppäimistöllä manipuloi nyt europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kautta suomalaisille ja muulle ”natomedialle” [ ~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201702172200072617_pi.shtml - ] - Näin Halla-ahosta tehdään valtakunnan vaikuttajapolitiikkaan hovikelpoista, menetelmällä mikä sopii medialle, jolla on russofobia päällä. Tunnetusti eräät mediatahot ajavat liukuhihnana Venäjän pelkoa. Muutoin epämieluisa reviiripuolustaja Halla-aho saa näin hyväksyntää natouskovaisena myös natouskovaismedian taholta.

E2 ”Maailman suurin piilokamera” – näin maalaili HS – toimittaja Petteri Tuohinen Trumpin presidenttistartista. Tässäkään ei anneta Trumpin kabinetille ja hallinnolle sitä tyypillistä 100 päivän kuherruskuukautta – mutta amerikkalaiset arkitavalliset antavat – ehkä jopa 200 päivää! ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005094644.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | T | VU | BL | BL | FB | FB | BLOG 124899

DOC Trumppismista Venäjän kautta_19022017 – Microsoft Word Starter

PVM 19022017

|1010|