1191| |2412|377922|x

.

niinist%C3%B6pilasisuhteet%20it%C3%A4%C3
 

Kuva: ~ https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000002889670.html - 

"Suomen ja Venäjän suhteet ovat huonommat kuin vuosikymmeniin" -toimittajana Unto Hämäläinen.

 

Pettikö TP Niinistön suhteellisuuden taju kansakuntamme suureksi vahingoksi?

 

..

 

 
48x48_20191004131740879.jpg
 2022-12-12  --   09:25:38
 

miten valtiosuhteita hoidetaan erikoisasemastamme -


.. erityisesti valtiostamme nähden, joka on "aina" noudattanut tarkoin sitoutumattomuutta mihinkään sotilasliittoon -

.. ollen enemmänkin puolueeton toimija, erityisesti kahden ydinasesuurvallan välillä!

..
[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009259033.html -, HS-otsikoituna näin:
"Ei yhteyttä Putiniin ”juuri nyt” – Sauli Niinistö vastasi Ylellä kansalaisten kysymyksiin"
-vastuullista HS-toimittajaa ei tässä mainittu ]

..
Jos tässä Niinistö olisi osannut katsoa maantiedettämme,

.. olisi häneltä voinut odottaa diplomaattisempaa käyttäytymistä rajanaapuriamme kohtaan, joka ei ole todellisuudessa mitenkään meitä Suomea uhkaillut, kiristänyt tai pakotellut ---

Diplomatia ei edellytä edes myötä oloa toisen tekemien virheiden edessä, mutta diplomatia edellyttää tasapuolista kohtelua eri valtioihin kohdentuvien lausuntojen osalta -

.. vertaa tässä käyttäytymismalleja, TP Sauli Niinistön käytöstä | toimintaa ja esilletuloa vaikkapa Yhdysvaltoja kohtaan, kun tämä kävi omia hyökkäyssotia vuosina 2001-21, noin 20 vuoden ajan moniin eri valtioihin, ilman mitään YK-mandaattia - pl. Libya vuonna 2011.Ohjaako tässä kohdin EU-Brysselin määräykset valtiojohtoamme -

presidenttiäkin, pakotteiden kuin takavarikointienkin osalta juuri Suomea - ja nyt nähden meidän suurvahingoksemme, entä EU-toimet noihin USA' n hyökkäyssotiin -

.. oliko EU-pakotteita, kiristelyjä kuin takavarikointeja amerikkalaisten yksityishenkilöidenkin osalta? Ei ollut, ainakaan julkisesti tai median niistä ilakoiden ja hersytellen.

Onko TP Niinistö menettänyt kyvyn hallita puolueettoman valtion näkökulmasta diplomatiaa kuin sekaantumattomuutta muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin?

Ehkä, sillä Saulin ei tarvitse enää kohta kantaa vastuuta sanoistaan, mielipiteistään kuin kannoistaankin, joita on kansakuntamme puolelta kuunneltu tarkasti,

.. siksi suurta on presidenttimme suosio ollut - onko näinkin kansakuntaamme, meitä suomalaisia sahattu silmään -

.. väärillä ulostuloilla, joiden ponnekaasu on ollut presidenttimme osalta juuri kokoomuspuolueen pakkotavoitteet Natoon, jopa ilman kansanäänestystä, jota nyt Niinistö komppaa toinen silmä ummessa ..

- ymmärtämättä erikoista asemaamme idän ja lännen vedenjakajalla.
Vaikeita kysymyksiä, joiden eteen on nyt kansalaisemme marssitettu kaikkien EU' n Venäjän pakotteidenkin osalta.

Nyt isketään suomalaisten suonta ja onkin kiintoisaa miten presidentti kantaa oman kortensa kekoon - tässä yhteisessä dilemmassa, jossa olemme luokan parhaana oppilaana - solidaarisuudessamme, ja näin samalla unohtaen meidän omat suurongelmat, vaikkapa koulu-, jengiväkivallan kuin valtavan sote-alueen työvoimapulan osilta.

Olisiko nyt viisasta nähdä tosiasiat kansalaisviisauden aluksi, jotta presidenttikin osaisi huomioida omat kansalaiset, jotka Niinistöä edelleen vankasti kannattavat - hekin vielä toinen silmä ummessa, näkemättä presidentin todellisiin ajatuksiin Suomen kohtalosta.

Valtiojohto - niin presidentin kuin pääministerinkin osalta - voisi tarttua määrätietoisesti noihin lapsiimme kohdistuviin ongelmiin - puhutaan kouluväkivallasta - aloitettaisiin vaikka tästä.Samalla vähennetään toisten ulkoisten sisäisiin asioihin sekaantumista -

.. vaikkapa Ukrainaan, jonka sota ei meitä uhkaa mitenkään, jos vai osaisimme olla puolueeton ja sotkeutuminen tuohon väärään sotaan. Opetellaan tasapuolisuutta.

--
Mediakin voisi ottaa media-aapiset esille ja palauttaa aidon journalismin hyvät tavat ja keinot käyttöön ja lopettaa kansakuntamme manipulaatio tuolla paljon puhutulla 1941-uholla, joka lopulta tuottaa meille vaikean tulevaisuuden.

Moni muistaa keväästä alkaneet tapahtumasarjat tuona kohtalon vuonna 1941, jolloin laskimme Adolf Hitlerin johtaman Saksan kolmannen valtakunnan maahamme .. syttyi Jatkosota, jonka tulokset me kaikki tiedämme.

--
Millaisen virheiden sarjan TP Niinistö onkaan aikaansaanut?

- alkaen tästä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/alustiko-tp-sauli-niinisto-raskaan.html -, IJL-otsikoituna näin:


"Alustiko TP Sauli Niinistö raskaan vähättelyvirheen Kremlin kirjeestä?" --

 

 

.

 

LISÄINFO

 

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008718906.html - 

Otsikoituna Ilta-Sanomissa näin -toimittajana Päivi Lakka

"Presidentti Niinistö Ylellä: Natosta ei tarvita kansan­äänestystä tai virallista mielipidemittausta"

 

- IJL-kommentti: "Tässä tehtiin raskas virhe kansalaisiamme kohtaan. TP Sauli Niinistöltä unohtui vanha tähän erinomaisesti soveltuva sanonta: "ne on eri miehet jotka ruumiita pesee, kuin ne, jotka niitä tekee" -.
PS. Fiksulla presidentillisellä heräämisellä voidaan päättää lähes per heti periaatteella esimerkiksi sähköpulamme, vain oikea viesti ja Kreml avaa sähköt Venäjältä Suomeen - yhden ydinvoimalaitoksen osalta ..

.. muista helpotuksista emme vielä tässä enemmälti kerro, vaan katsotaan herääkö Sauli Niinistö ja muu valtiojohto näkemään viisauden tosiasioiden takaa?

Vinkkinä voisimme nähdä Paavo Väyrysen tiedon miten ahdinkomme päätetään lähes heti - mitä se edellyttäisi, jätetään kansalaiskeskustelun piiriin - odottaen samalla presidentillistä ohjetta | neuvoa järjestää suomalaisille lupailtu kansanäänestys Natosta!

 

 

..

EKSTRA

 

Ehkä jo tässä ajassa on alettu pohtia vakavasti valtiojohtomme joukko- ja jopa sotapsykoosista; senkin osalta, että meneillään on massiivinen 1941-uho kuin se tila, jossa tiettyjen valtioedustajien moraalikannattimet ovat katkenneet ja nato-housut ovat valahtaneet nilkkoihin .. 

 

Vakavaa - hyvin vakavaa, nyt pelataan kansalaistemme tulevaisuudella!

 

 

 

..

|  109 SUOMI24  373 P |  64  SUOMI24  173  A   |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

 

..

--
96892