wahlroos.jpg

Kuva: ~ https://www.savonsanomat.fi/talous/Kommentti-Nalle-Wahlroos-mit%C3%A4-sin%C3%A4-nyt-m%C3%B6l%C3%A4yt%C3%A4t/753915  - 

 

 

...

HS:

Björn Wahlroosilla on kivi kengässä, ja se tietää Nordealle kylmää kyytiä

https://www.hs.fi/talous/art-2000006197743.html  - 

Ilkka Luoma 8.8.2019 - klo 21:30 kommentti
Sammon taonta jatkuu – Nordea palaa kotiin 

[2017] ... Sammon takoja Björn Wahlroos nielaisee koko Nordean, ja tämän jälkeen on vain Sampo, ja näin takavuosien finanssitavaratalo saa muotonsa. Muutto Helsinkiin häämöttää?
 

Wahlroos on suurpääoman edustaja – ollen myös itse suuri omistaja 

Nalle on yllättänyt monilla ulostuloilla, ja hän on saavuttanut aseman, että voi oikeastaan laukoa mitä haluaa – menettämättä mitään. 

Nalle kuuluu siihen armoitetun kovaan sarjaan, jossa ovat ympäristöguru ja maailmanloppu Pentti Linkola – nämä kaksi ovat useimmiten ”aina” oikeassa – sanoivatpa oikeastaan mitä tahansa – edes terävimmät tähtitoimittajat eivät saa heistä otetta! Niin, lisäisin tuohon luetteloon myös ikipoliitikko Paavo Väyrysen

Vuodelta 2011 löydämme kovaa työpaikkapeliä, kun yhteistoimintamenettelyllä poistetaan sopimattomia työntekijöitä tuotantolinjoilta – maailma muuttuu ja olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon taistelussa! 

Ote toisaalta: 
” … (Uutisointi huutaa tuhansien työntekijöiden vähennyksistä hyvin tuottoisista pankkiyhtiö Nordeasta ja metsäjätti UPM:stä - kapitaalikuningas Wahlroosin komennossa) 

[ ... pankit anelivat valtiota apuun kun hallitun riskinoton rahavapautus markkinoi 1990 -luvun alun pankinjohtajat rahan myyntivimmaan - kun kottikärryillä piti kuluttajille rahaa suoltaman korkotuottojen odotushuumassa. Valtiota hätiin huutaneet metsäyhtiöt saivat erinomaista devalvaatiolääkettä pitkät ajat, jolla pönkitettiin liiketaloudellista kasvua kasvun perään ... ] 

Nyt nämä valtiolta aikoinaan paljon apua saaneet yhtiöjättiläiset puhaltavat tavallisia ihmisiä pihalle tulevaisuusvaraumien perusteluilla - pitää olla huomennakin kilpailukykyinen. Näin huutaa pääomien takuumies, Wahlroos - sammontaontayhtiöstä Sampo Oyj:stä. Mitä Kalevalan kirous/kunnia meille vielä tuovatkaan? 

Rahaa ja kulutusjuhlaa vai ympäristötuhoa sekä tuloerokuilun revittämistä? Mitä tapahtuikaan aikoinaan Wahlroosin Mandatumissa? … ”
 
 
...