suomen%20velka.jpg

 

 

 

...

HS

Hallitus järjesti melkoisen yllätyksen, ja osa keskustalaisistakin hämmentyi: ilmestyikö lisä­budjettiin yhtäkkiä yli miljardilla eurolla lisämenoja?

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006528759.html  - 

..

Ilkka Luoma 5.6.2020 - 9:25
PM Sanna Marinin NNV-hallitus katsoo Elämää nuoruuden ja lisääntymisen voimana

Huomisen lapsille pitää olla myös oma koti- ja isänmaa, jossa asiat ovat edes sellaisessa kunnossa, että voidaan Elää vaikka vähemmällä kulutuksella. On leikkaamisen aika.

Meillä on keskimäärin aivan riittävästi sellaista omaa, jolla arveluttavasti mitataan hyvinvointiamme. Elämän ilo syntyy myös muusta kuin materiaalisen omistamisen autuudesta.

Ainoa omistus, mikä meillä todellisuudessa elinjaksollamme on - on itse Elämä yksilöllisenä voimana. Kaikki muu on lainaa - lainaa biosfääristä, jonka elinkelpoisuuden monimuotuisuutta me tuhoamme vauhdilla.

NNV-hallitus ottaa surutta lainaa

Niin surutta, että ikääntyneempi ja perinteisiin tottunut ja kokenut väestönosa jo kauhistelee. Ehkä NNV tietää jotain sellaista mitä me emme laajasti vielä oivalla?

Mikähän tuo oivallus on?

EKP kertoi jo edellisen johtajansa Mario Draghin sanoin: "EKP' lta ei raha lopu". Tuo tarkoitti sitä, että talousasiantuntija Vesa Vihriälä rohkaistui kertomaan viestin EKP' lle: "Antakaa valtioille rahaa - ilman takaisinmaksuvelvollisuutta" (osapuilleen näin).

Sanna nappasi tämän Vihriälän idean ja luottaa siihen, että EKP osaa jakaa ostovoimaa - tosin katteetta - jollain viisaan excelöintinä, joka pelastaa valtiot - ainakin vastuullisten osalta osaksi - tältä valtavalta nyt otettavalta velkavuorelta. Ehkä, onhan EKP ja US' ssa FED osannut pyörittää aiemminkin katteetta setelivoimaa.

EKP-salkusta kumpuavat sitten yllättäen avustusrahat, ikuiset - ja korottomat lainat, joiden lyhennys alkaa sitten "joskus". Toki osa lainoista maksetaan takaisin, ottamalla lainaa lainan maksuun - näinhän valtiot ovat jo pidempään operoineet. Nuo HS-graafit kertovat totuuden.

Tässä voidaan katsoa velkakehitystä hetkestä, joilloin Kokoomuksen Jyrki Katainen aloitti ministeriuransa - miten se näkyykään valtion velkakehityksessä!

PM Marin katsoo huomiseen ja luottaa EKP' hen - SDP' n kannatuksen noustessa!
 
...