ooppera_sln.jpg

Kuva ~ https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/e3135084-f15e-4209-aa4b-b9e913b078e9 - HUOM! 12032020!

 

...

HS

Yli 500 hengen yleisötapahtumat kielletään kesä- ja heinäkuulta – Savonlinnan oopperajuhlien johtaja: ”Kova paikka festivaalille ja Savonlinnalle”

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006483462.html  - 

..

Ilkka Luoma 23.4.2020 - 16:49
 
 
Savonlinna, joka on Saimaan Keskipiste, on saanut kokea yhdeksi kaupungiksi liikaa suoneniskua - paljolti ilman omaa syytään tai taitamattomuuttaan. Tai oikeastaan "taitamattomuutta", kun ei ole käytetty (yritetty ehkä on, mutta tuloksetta?) omia kansanedustajia ajamaan yhden Suomen kauneimmista kesäkaupungeista - Savonlinnan tärkeitä asioita eteenpäin - menestyksekkäästi.

Nyt on aika perustaa kansanliike - Savonlinnalle sen historiallinen asema idän ja lännen lukkona - takaisin siten, että jälleen voidaan olla ylpeitä Saimaan keskipisteestä, jonne "kaikki (laivat) kokoontuivat aina sunnuntaisin" - niin Kuopiosta - Savon helmestä kuin Lappeenrannasta Karjalan kajastuksesta.

Ensin vietiin opettajainkoulutuslaitos, meni kieli-instituutti ja nyt rokotetaan Oopperajuhlat, joista on saatu nauttia aina Aino Ackten ajoista lähtien. Aina ja joka vuosi ulkomaiset vieraat ovat ihastelleet Olavinlinnan jyhkeyttä ja oopperoiden kiinteänä kulissina - vakaana kuin peruskallio. Olavinlinnan on Savonlinnan sydän.

Kolme konkreettista hanketta, joihin jokaiseen nyt 100.000 euroa valtiolta:

a) Savonlinna - Saimaan Keskipiste, jossa Savonlinnasta tehdään järvimatkailun keskus b) Perustetaan Savonlinnaan mekaanisen puunjalostuksen kansainvälinen tutkimuskeskus ja c) Haetaan Savonlinnaan Kiinan valtion kulttuurin - ja kielen instituutti - paikaksi sopii hyvin vanha Kirjastotalo - Nälkälinnanmäeltä.

Seuraavista vaaleista savolinnalaiset valitkoon sellaisen valtuuston, joka haluaa tehdä uutterasti kokonaisprojektin, jossa Savonlinna nostetaan sen ansaitsemaan arvoon - sijainti on erinomainen, varsinkin, kun saadaan Venäjälle Parikkalan kansainvälinen rajanylityspaikka.

Savonlinna ansaitsee todellisen johtajan vetämään Savonlinnaa - sen uudelle aikakaudelle. Erik Akselinpoika Tott odottaa tekoja, ei puheita Olavinlinnan kunniapaikalta. Puheet vähemmälle ja teot pinnalle. Savonlinna tarvitsee verensiirron!
 
...