saimaan%20keskipiste.jpg

Kuva täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/09/savonlinna-saimaan-keskipiste.html  - 

 

...

HS:

Saimaan maakunta on vasta kaukainen haavekuva

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006240059.html - 

.

Ilkka Luoma 16.9.2019 - 10:29:
 
 
Voisimme katsoa Saimaata myös toisesta näkökulmasta - alueena, joka systemaattisesti kehitettynä voi luoda toimintaedellytyksiä menestykselliselle ja kestävällä tavalla tehdä liiketoimintaa, luoda työtä ja antaa menestystä alueen asukkaille.

Saimaata ei kannata myydä massoille - se on siksi ainoalaatuinen alue koko maailmassa - tuhansine saarineen, paljolti puhtaine vesineen ja toistaiseksi "tyhjyytenä", joka voi houkutella sellaisia ihmisiä, jotka kunnioittavat luontoa, sen puhtautta, hiljaisuutta ja "tyhjyyttä" - monimuotoisine eliökuntineen. Mitä tällä oikestaan tarkoitetaan?

Saimaan kiistaton keskipiste on Savonlinnan kaupunki (johon voidaan liittää vielä pari.kolme pientä rajakuntaa) - ehkä eräs Suomen kauneimpia kesäkaupunkeja, jonka matkailullista sesonkia tulisi osata pidentään myöskin heinäkuun ulkopuolle.

Ilmastonmuutos tulee avuksi - Saimaan alueen "kesä - lämpöisyys" pidentyy tuosta nykyisesti kesä-elokuusta - aina touko- syyskuuksi - vähintääkin.

"Savonlinna Saimaan-keskipiste"

-ajattelua voidaan virittää myös kevääksi ja syksyksi - unohtamatta luoda se esimerkiksi maailman (jos jäätä saadaan) retkiluistelun mekaksi ja paratiisiksi.

Saimaan luonto on ainoalaatuista, siitä on pidettävä kiinni - ei massoja, vain sellaisia vieraita, jotka kunnioittavat luontoa myös arvostamalla huippulaatua, joka tosin maksaa - nyt maksukykyisiä ihmisiä löytyy - voisi kurkata kiinalaisten rahavirtaa Lappiin. Kiina löysi Lapin. Nyt kiinalaiset voisivat löytää Saimaan - Savonlinna keskipistenään.

Savonlinnan helmi- venäläisen kenraalin autonomian aikana rakennuttama Rauhalinna on pakkohuutokaupassa (ellei sitten ole jo myyty?) - myydään se, mutta minne, sinne mistä saadaan maksukykyisiä luontoa ja hiljaisuutta arvostavia vieraita perehtymään stressittömään vapauteen ja puhtauteen, mitä Saimaan alue kiistatta tarjoaa
>2
 
...

Saimaan maakunta on vasta kaukainen haavekuva

Ilkka Luoma 16.9. 10:30
2 - Saimaan maakunta asetetaan siten, että Savonlinna on sen Keskipiste - näin syntyy uusi "Lapin menestys", mutta nyt vierailijalukumääräisesti vähäisempänä, mutta suurempana rahavirtana.

Savonlinna on kokenut kovia ja se tarvitsee nyt riuskoja toimia, mutta kaupunkilaisia odottaa mieluisa ja menestyksekäs tulevaisuus, kunhan nyt tehdään huolellinen suunnitelma ja avataan kanavat oikeisiin paikkoihin, ja samala puretaan nurkkakuntaisuus.

Kiinassa Saimaa jo tunnetaan - Jo vuosia, vuosia sitten Saimaan Puruvedellä vieraili Kiinan nkyisen talouskasvun isä - Deng Xiaopingin tytär Deng Nan - hän ehkä voisi olla puolestapuhujamme synnyttämään luontokestävän matkailijavirran maasta, joka arvostaa hiljaista puhtautta.

Sesongin ulkopuolelle on myös jo suunnitelmat - niistä myöhemmin.

PS. Kun katsot Saimaata kokonaisuutena - huomaat, että Savonlinna on sen Keskipiste
.
 
saimaa3.jpg
...
FACEBOOK
.